פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים שלום לכולם, אני חדש כאן, ובאתי לפה עם בעיה במתמטיקה, אמרו לי שיש כאן אנשים שיוכלו לעזור לי.....אני בהחלט מקווה שכן, ואני מקווה שאני לא עובר כאן על שום חוק או משהו....בכל מקרה, הנה השאלה, ואשמח אם תראו לי את דרך הפתרון:נתונה המשוואה:cos 6x = 3cos 3x +1מצא את פתרונות המשוואה בתחום90 => x => ס
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים 1=קוסינוס בריבוע X + סינוס בריבוע X תנסה להמשיך משם והדרך לפתרון היא להגיע לאותה פונקציה (קוסינוס או סינוס בלבד)
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים מחבר 1=קוסינוס בריבוע X + סינוס בריבוע X תנסה להמשיך משם והדרך לפתרון היא להגיע לאותה פונקציה (קוסינוס או סינוס בלבד) הבעיה היא שאני לא יודע להמשיך מכאן המורה שלנו שכח ללמד אותנו מלא נוסחאות וגיליתי את זה רק אתמול
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים מחבר מה יש בין מה יש ביניהם? +? X?שום דברהכוונה בביטוי היא 3 פעמים קוסינוס 3 איקס
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים מחבר הבנתי......אז יש לך מושג איך פותרים? =\או לפחות באיזה נוסחאות להשתמש?אני צריך את זה ממש דחוף
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים cos 2x = 2 (cos x ) ^2 - 1תשתמש בנוסחא הזאת על האגף השמאלי רק ש במקום X תשים 3X אז תצא לך משוואה ממעלה שנייה של קוסינוסים ותנסה למצוא טרינום
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים מחבר cos 2x = 2 (cos x ) ^2 - 1 תשתמש בנוסחא הזאת על האגף השמאלי רק ש במקום X תשים 3X אז תצא לך משוואה ממעלה שנייה של קוסינוסים ותנסה למצוא טרינום ה-1 הזה קשור ל-1 שבאגף הימני או שלא? ואכפת לך לרשום לי את הנוסחה ב- a ו- b תודה רבה
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים Mborder, ברוך הבא לפורומים שלנו.יש פה חוקים בקשר לכותרות של דיונים. קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת של הדיון הזה (עריכת הכותרת של ההודעה הראשונה פה) לכותרת יותר עניינית. כותרת טובה יותר תהייה: "צריך קצת עזרה במשוואות טריגונומטריות".
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים ה -1 לא קשור הוא חלק מהנוסחא שרשמתי אחרי שתשתמש בה יצא לך 2 (cos 3x ) ^2 -1 = 3 cos 3x +1תעביר הכל לאגף אחד ותתיחס לקוסינוס 3X כמשתנה ואז תמצא טרינום שזה ממש פשוט, אני לא צריך לעשות את כל העבודה
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים מחבר ה -1 לא קשור הוא חלק מהנוסחא שרשמתי אחרי שתשתמש בה יצא לך 2 (cos 3x ) ^2 -1 = 3 cos 3x +1תעביר הכל לאגף אחד ותתיחס לקוסינוס 3X כמשתנה ואז תמצא טרינום שזה ממש פשוט, אני לא צריך לעשות את כל העבודהמשום מה יוצא לי שקוסינוס 3x או שווה ל-2או ל- -1ב-2 המקרים התשובה לא נכונה =\בעעעאני מרגיש טיפש
פורסם 2004 באוגוסט 1321 שנים מחבר כל כך קשה לך לפתור משוואה ריבועית?2t^2-3t-2=0אם תפתור את המשוואה תראה ש-t שווה או ל-2 או ל1-2 לא הגיוני כי קוסינוס של משהו לא יכול להיות שווה יותר מ-1ואם אתה מתייחס ל-1-, יוצא לך ש-x בסופו של דבר שווה ל-60, והתשובה בספר אומרת ש-x או שווה ל-50 או ל-80
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.