עבור לתוכן

הפעלת XP בכונן שמותקן בו כבר XP

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי HD של 80 שמחולק ל2 מחיצות והתקנתי על אחת XP שפעל מצוין שנה ומשהו ועכשיו עשה לי בעיה שעליה אני לא יפרט... בקיצור בשביל הפיתרון חשבתי להתקין XP חדש ומתוכו לפתור את הבעיה של הישן ובטעות התקנתי את הXP החדש על אותו מחיצה של הXP הישן ועכשיו אני לא מצליח להפעיל את הXP הישן! אפילו לא עולה לי מסך בחירה בין שניהם!

יענו במחיצה אחת מותקנים שני וידוסים ביחד ואני רוצה לדעת איך אני מחליף מאחד לשני?

שניהם זה XP SP1 והמערכת קבצים היא NTFS.

פורסם

אם התקנת את הXP החדש על אותה תיקיה של הישן אז הוא מחק את הישן

פורסם

לא הייתי אומר מחק אלא החליף קבצים שכבר היו קיימים

אם לא פירמטת אז עדיין נשאר רוב הדברים כגון מסמכים וכו.

פורסם
  • מחבר

לא זה הקטע לא התקנתי על אלא בתקייה נפרדת!

פורסם

זה לא משנה,ההתקנה גילתה שיש כבר וינדוס מותקן והחליפה את מקומה

אין דרך לעלות תוינדוס הישן אבל זה לא סוף העולם, אתה יכול להכנס למועדפים/שולחן עבודה/מסמכים הישנים

שולחן עבודה - c:\documents and settings\username\desktop

מועדפים - c:\documents and settings\username\favorites

מסמכים - c:\documents and settings\username\my documents

פורסם
  • מחבר

מה קשה להבין גבר?!

ההתקנה שאלה אותי אם ברצוני להחליף את הוינדוס הקיים ועניתי שלא! והתקנתי בתקייה בשם שונה... כלומר הוינדוס הישן עדיין קיים בתקייה אחרת ואני צריך להפעיל אותו? כמובן רק אם יש דרך?

פורסם

מה!?!? מה קשור שאמרת לו לא להחליף?!? ומה עם תקיית ה "Documents and Settings" ???

ו MY DOCUMENTS? ו PROGRAM FILES ??

עשית שמה סמטוחה ענקית! פשוט תפרמט וזהו

תגבה הכל קח לך אפילו שעה כדי לעשות את זה ואז תפרמט.

פורסם
  • מחבר

נראה לך שאני לא יודע את זה שאני פשוט יכול לפרמט וזהו והכל יעלם!!!!

אבל אני לא רוצה כי את הוינדוס הישן שלי הגדרתי בצורה מצוינת במשך הרבה זמן ואין לי כוח להתקין את כל התוכנות וההגדרות וכל זה מחדש!

אז אם יש דרך להפעיל אותו ומישהו יודע אליה בבקשה שיגיד לי? עזבו אותכם מהפירמוט בשבילי זה האופציה האחרונה!

עריכה - תקיית PROGRAM FILES נשארה כמו שהיא עם הוינדוס הישן... כאילו נראה לי שאם אני יפעיל את הוינדוס הישן אז כל מה שמותקן שם יפעל כאילו לא קרה כלום!

פורסם

אולי תסביר לי מה יצא לך אם באיזהשהי דרך תצליח להריץ תוינדוס האחר? אני לא מצליח להבין

אמרתי לך איפה נשמרים המסמכים/מועדפים/שולחן עבודה ,אז בעצם לא איבדת כלום

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שכל ההגדרות של הוינדוס הישן וכל השינויים ברגסטי שעשיתי, הכל נשאר? לא נראה לי לכן אני רוצה להפעיל את הישן כדי שכל מה שעשיתי בו אני לא יתצרך לעשות שוב...

הישן עשה לי בעיה והבשביל לפתור אותה אז ההיתי צריך להתקין חדש ולהעזר בו כדי להפעיל בצורה טובה בלי בעיות את הישן ואז למחוק את החדש ובטעות במקום להתקין את החדש במחיצה אחרת בכונן (ייש לי שניים) אז התקנתי באותה מחיצה

פורסם

ערוך את הקובץ boot.ini (אמור להיות ב-\:C) ותראה שם שורה כמו:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\Windows="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

צור שורה חדשה שתכיל בדיוק כמו השורה שלעיל רק בסוף (יותר נכון באמצע, לפני ה-=), במקום Windows כתוב את שם הספרייה שבה התקנת את ה-XP החדש (בתוך הגרשיים שלאחרי ה-=, בנוסף למה שכתוב לעיל, הוסף לך סימן כלשהו שתדע שזה ה-XP החדש).

לאחר מכן, אתחל את המחשב מחדש ובחר באופציה החדשה.

פורסם

אם אתה לא מצליח או שזה לא עובד כמו שצריך, עשה boot מדיסק של XP, בחר ב-R במסך הראשון והכנס ל-Recovery console. הקש שם את הפקודה bootcfg /rebuild וקווה לטוב. באופן בסיסי, הפקודה הזו סורקת את הדיסק הקשיח, מחפשת מערכות הפעלה מותקנות ובונה מחדש את הקובץ boot.ini.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים