עבור לתוכן

אני מתלבט בין 3 מצלמות דיגיטליות, רוצה את עצתכם.

Featured Replies

פורסם

טוב אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית בטווח המחירים 1400-1700 ש"ח.

אחרי בדיקה קטנה 3 מצלמות מעניינות אותי: (1700 ש"ח) ניקון קולפיקס 4300 , (1350 ש"ח) קנון פאורשוט A75 , (1700 ש"ח) פוג'י S3000 .

בנוסף האם עדיף לקנות את ה A80 על A75? אמרו לי ש A80 יותר איכותי אבל האופציה של הוידאו פחות טובה. האם בכלל האופציה של הוידאו משתלמת או להתעלם ממנה?

והאם עדיף להקיע עוד 200 ש"ח וקנות את הפוג'י פיינפיקס S5000 ?

שמתי פה את המפרטים של שלושת המצלמות. תודה מראש.

1) Nikon COOLPIX 4300

CCD 4 מגה פיקסל / עדשת זום X3 / מדידת אור עם 256 אזורים / 4 אזורי מיקוד / 12 מצבי צילום /

מצב צילום אוטומטי כללי / אפשרות להסרטת סרטי וידאו קצרים (ללא קול עד 15 שניות) /

כפתור העברת תמונות למחשב (בממשק USB בלבד) / פונקציות כמו: BBS, הפחתת רעשים, מסגור ואיזון צבע לבן.

מסך LCD 1.5 אינץ'

2) Canon Powershot A75 Digital Camera

משלבת צילומי סטילס ווידאו באיכות גבוהה

עם עדשה פנורמית ללכידת תמונה בזוית רחבה

זום אופטי X 3 שווה ערך לעדשת 35- 105 מ"מ

זום דיגיטלי X 3.2

תומך בפורמט PICTURE BRIDGE לחיבור ישיר למדפסת

רזולוציה 3.2 מגה פיקסל

רזולוציית צג אחורי 000, 110 פיקסלים

גודל צג אחורי 1.8" אינץ

סוג כרטיס זכרון Compak Flash

עדשה פוקוס ידני אוטומטי וזום

אורך מוקד Focal 5.4 16.2 מ"מ

טווח פוקוס 18" אינץ עד אין סוף / אוטומטי

טווח מאקרו פוקוס 2/18" אינץ 10 18" אינץ

צילום מקרו (5 ס"מ)

מקסימום רזולוצית תמונה 2048x1536

רזולוציות אחרות 1600x1200 1024x768 640x480

שיטת דחיסת תמונות JPEG

מצבי דחיסה Super Fine / Fine / Normal

סוג פלאש אפשרי פנימי / מסונכרן

הפחתת אפקט עיניים אדומות

פלאש אוטומטי מובנה

מיפתח צמצם f2.8/4.8 (w/t) f8 (w/t)

שליטה ידנית או אוטומטית על הצמצם ומהירות הצילום

מהירות סגר Shutter 15 1/2000 בשנייה

איזון לובן auto preset (daylight /cloudy / tungsten /

fluorescent / fluorescent h / or custom white balance

אפקטים מיוחדים לצילום (אוטומטי , ידני, סרטון,

שחור לבן, צילום עתיק, ועוד)

בורר רגישות עד 400 אסא

מסך LCD 1.8 אינץ צבעוני

עינית אופטית

צילום תמונות ברצף 2.2 תמונות בשניה

חיבור USB

המצלמה פועלת עם 4 סוללות AA

הערכה כוללת את הפריטים הבאים

רצועת יד

כבל USB

כבל חיבור לטלויזיה ולוידאו

כרטיס זכרון CF16MB

4 סוללות AA

דיסק תוכנות

הוראות הפעלה

מידות

עומק 1.24"

גובה 2.52"

רוחב 3.98"

משקל

0.48 פאונד

3) Fuji FinePix S3000

המצלמת ברזולוציה של 3.24 מגה פיקסל

עם זום אופטי X6

בנויה על נוסחה דומה למצלמת ה FinePix S304, אך בעלת כבל וידאו נוסף. כבל הוידאו מאפשר חיבור המצלמה לוידאו וצפייה בתמונות בטלויזיה.

המצלמה מתאימה לשימוש ביתי ולשוק הצילום החובב ומעניקה איכות טובה מאוד הודות לחיישן בעל 3.24 מגה פיקסל. הזום האופטי של המצלמה (X6) מאפשר מסגור משתנה של התמונה ומאפשר צילום אובייקטים רחוקים ללא התקרבות פיסית. העדשה מקבילה לאורך מוקד של 38-228 מ"מ. אפשרויות מבזק מתקדמות: צילום עם הפחתת עיניים אדומות וצילום במהירות סנכרון איטית המאפשר צילום לילה עם רקע מואר כך שגם הדמות וגם הרקע מקבלים חשיפה נכונה.

התמונות נשמרות על כרטיס xD- כרטיס זעיר מימדים המאפשר כתיבה מהירה של הנתונים. המצלמה פועלת בעזרת 4 סוללות AA.

אביזרים כלולים במחיר:

-כרטיס זיכרון

-סוללות

-כבל USB

-כבל AV

-רצועת נשיאה

-דרייברים

-חוברת הסברים

-חוברת הסבר להתקנה במחשב

פורסם

מצלמה דיגיטלית לא קונים בשביל וידאו.

הייתי משקיע ב-A80 למרות שאין הבדל מאד גדול בינה לבין ה-A75 (תריץ חיפוש, אני עשיתי השוואה בין 2 המצלמות מבחינה טכנית).

ותקנה כרטיס זיכרון 256MB בעוד כ-230 ש"ח.

וגם רבעיית סוללות + מטען מהיר.

פורסם

ההתלבטות קשה בין הניקון ל A80 , אם אין לך בעייה עם הסוללה המעצבנת של הניקון אז עדיף אותה על ה A75. ב A80 יש סוללות רגילות שזה יתרון מאד גדול לעומת הניקון.

דווקא הקטעי וודיאו הקצרים האלו אסור לזלזל בהם - אלו הם הזכרונות הכי טובים בעיקר של "מצבים חברתיים", ולרוב לא צריך יותר מכמה דקות של וודיאו ככה שמצלמת ווידאו זה לרוב מיותר. חשוב לשים לב - ווידאו ללא קול לא שווה כאן - זה הכל בשביל הזכרונות ולא לעשות סרט דקומנטרי על הנוף. הוודיאו של קאנון הוא יחסית די איכותי , לגבי הרזולוצייה - זה פחות קריטי כי לרוב רוצים לצלם מצבים חברתיים ולא צילומי איכות של נוף - אבל בהחלט מורגש יתרון ברזולוצייה הגבוהה , אני עברתי ממצלמה עם וידאו ברזולוציה גבוהה למצלמה עם ווידאו ברזולוצייה נמוכה יותר - זה לא היה קריטי - אבל לפעמים היה חסר.

עכשיו חזרתי מטיול של 8 חודש ואני כל הזמן מסתכל על קטעי הווידאו הקצרים האלו ולא מפסיק לצחוק ולהתגעגע - בהחלט מומלץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים