עבור לתוכן

סקר על הרפופיל הרפואי שלכם

מה הפרופיל שקיבלתם בצבא 68 הצבעות

1. 1. מה הפרופיל שקיבלתם בצבא

• 97 (אני גבר גבר, גבר- וגם מדבר על עצמי בגוף שלישי...)
    • 82(חשבתי שהבעייה הזו אמורה להוריד יותר)
    • 72 (גם זה לא חמור מספיק?!)
    • 64 ומטה (הצלחתי!!! הג'וב בידניו)
    • 24-21 (אני לא באמת מדבר עם עצמי. אנחנו ברוגז!!! לא התכוונתי לפגוע בכאלה שיש להם פרופיל 21 בגלל סיבות מוצדקות.)

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

82, לא יודע מה הסעיפים וזה גם לא מעניין אותי בכלל.

Lev0 - קורס אלחוטנים נטו כבר לא קיים, יש קורס אחר שמשלב את המקצוע הזה יחד עם מקצוע נוסף (מפעיל ציוד נושא) ובוגרי הקורס לא מגיעים לגדודים אלא לחטיבות (מרחביות, בעיקר) ומעלה ואפשר להגיע לקורס הזה עם כל פרופיל רפואי עד (וכולל) 45. לגדודים יש אנשי קשר משלהם (פלחי"ק) שהם קרביים לכל דבר.

אתה תלמד אותי יא צעיר מת!

יש לי חבר שמשרת איתי שיוצא עוד חודש לקורס אלחוטנים...

אני במקרה עברתי קורס טכנאי קשר ומיחשוב...אבל אני יודע בוודאות

ומכיר בע"פ על קורס וקורס בחיל הקשר...

ואלחוטן, ומפעיל ציוד נושא זה ממש לא אותו מיכשור!!!

ולכן זה לא הגיוני שזה יהיה אותו קורס...

יש אלחוטנים שעושים השלמה למפעילי ציוד נושא

ואז הם נקראים אלחוצ"נים...

ונכון אלחוטן בגדוד באמת מקבל תעודת לוחם

אבל הוא עובר הכשרה שונה

שהיא: טירונות 02 ואז קורס

לעומת לוחם שועשה מסלול של 10

חודשים...

כמו שציינת שמתווכחים איתך אנשים שעדיין

לא התגייסו, אתה יחסית אליי עדיין לא התגייסת :P

• תגובות 59
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

LEV0, תשנה בבקשה את ההודעה שלך למשהו יותר רגוע. אני לא רוצה שהת'ראד הזה יתחיל להתדרדר וינעל.

תודה.

פורסם

פרופיל 97.. כנראה הולך לנח"ל מוצנח או צנחנים...

פורסם

לכל מי שהעיר לי על המספרים: תודה. שיניתי.

אתה לא רציני... אין פרופיל 84 יש פרופיל 82. מקום 82 היה האפשרות השלישית (כי השניה לא היתה קיימת בכלל) ועכשיו שינית את כל התוצאות

פורסם

LEV0, תשנה בבקשה את ההודעה שלך למשהו יותר רגוע. אני לא רוצה שהת'ראד הזה יתחיל להתדרדר וינעל.

תודה.

אולי התנסחתי בצורה לא רגועה

אבל לא קיללתי ולא ירדתי לרמת שפה נמוכה.

לכן אין מקום לדאגה שהת'רד יינעל בגלל ההודעה שלי.

וזה שקראתי לו צעיר זה בצחוק כי הוא התגייס מיליון שנה

אחרי...

פורסם

אוי לא, מישהו בן 20 קורא לי צעיר, חרב עולמי...  ::)

וכן, אני אלמד אותך, כי אתה כנראה לא יודע שקורס אלחוטנים יעודי (כלומר, לאנשים שמתגייסים, עושים 02 ואז מגיעים אליו ואחר כך משובצים בכל יחידות צה"ל) לא קיים כבר למעלה משנה. יש קורס אלחוט חי"ר שאליו יוצאים אנשים שכבר משרתים בגדודים, אבל זה בכלל לא רלוונטי כאן. ואם אתה מכיר בעל פה כל קורס וקורס בחיל הקשר, אז אתה אמור לדעת שכבר לפני שנה, כשהוקם במטכ"ל אגף התקשוב, קורס האלחוטנים אוחד עם קורס מפעילי ציוד הנושא תחת קורס אחר שנקרא מת"מ (מפעיל תקשוב מבצעי), שמשלב את כל התכנים של האלחוט (קשר רדיו על כל תחומיו [מכשירי ת"ג, תג"מ ותא"ג, קש"פ ועוד נושאים כמו ממסר וש.ט.]) עם כל התכנים של הציוד הנושא (עורקי 12/15/30T כולל כל הציוד הרלוונטי) וגם עם קצת נגיעה באב"י.

אז אתה יכול להגיד עד מחר שזה לא הגיוני שאלחוטנים ומצ"נים עוברים אותו קורס, אבל זה לא ישנה את העובדה שזה מה שקורה היום בפועל.

פורסם

אל תשכחו שיש גם קורס אלחוטן בחיל הים . יש בחוף ועל ספינה. אלו שעל הספינה הם שם כתקן אבל לא עושים כלום בעצם ורק משחקים פלייסטיישן 2 כל היום (יש כזה על ספינות). אלו שבחוף זה קורס מעורב, בנים ובנות והם פשוט... אלחוטנים בחול.

פורסם

נכון, ויש עדיין גם קורס אלחוטניות (שגם הוא הולך להפסק עוד מעט לטובת קורס המת"מ), אבל זה לא רלוונטי כאן כי חיל הים מכשיר את אנשי הקשר שלו בעצמו (וזאת, דרך אגב, בניגוד לחיל האוויר שמשתמש באנשי קשר מהחיל הירוק).

פורסם

האלחוטנים הם שרוטים אבל הם אחלה, בחה"י לפחות

פורסם

אוי לא, מישהו בן 20 קורא לי צעיר, חרב עולמי...  ::)

וכן, אני אלמד אותך, כי אתה כנראה לא יודע שקורס אלחוטנים יעודי (כלומר, לאנשים שמתגייסים, עושים 02 ואז מגיעים אליו ואחר כך משובצים בכל יחידות צה"ל) לא קיים כבר למעלה משנה. יש קורס אלחוט חי"ר שאליו יוצאים אנשים שכבר משרתים בגדודים, אבל זה בכלל לא רלוונטי כאן. ואם אתה מכיר בעל פה כל קורס וקורס בחיל הקשר, אז אתה אמור לדעת שכבר לפני שנה, כשהוקם במטכ"ל אגף התקשוב, קורס האלחוטנים אוחד עם קורס מפעילי ציוד הנושא תחת קורס אחר שנקרא מת"מ (מפעיל תקשוב מבצעי), שמשלב את כל התכנים של האלחוט (קשר רדיו על כל תחומיו [מכשירי ת"ג, תג"מ ותא"ג, קש"פ ועוד נושאים כמו ממסר וש.ט.]) עם כל התכנים של הציוד הנושא (עורקי 12/15/30T כולל כל הציוד הרלוונטי) וגם עם קצת נגיעה באב"י.

אז אתה יכול להגיד עד מחר שזה לא הגיוני שאלחוטנים ומצ"נים עוברים אותו קורס, אבל זה לא ישנה את העובדה שזה מה שקורה היום בפועל.

אני מכיר את מת"מ ואת לות"ם יח"ש (שזה הקורס אלחוט שלוחמים מיחידות שסיימו

מסלול קרבי מגיעים לשם) אני מכיר אדם שהולך לעבור קורס אלחוטנים

וזה ששינו להם את השם, לא אומר שזה לא אותו קורס...זה אותו קורס תחת שם אחר...

כנראה ששילבו את בקורס גם ציוד נושא ושינו את השם אבל תכל'ס זה עדיין אותו דבר.

איפה אתה משרת דרך אגב שאתה כל כך מבין בקשר?

נ.ב- זה לא הגיל זה התרגיל  ;)

נ.ב 2 - תשנה כבר את המספרים של הפרופילים!!!

21,24,45,64,72,82,97

פורסם

נ.ב- זה לא הגיל זה התרגיל  ;)

זה מה שאמרה מדלן אולברייט לביל קלינטון

פורסם

אבל זה לא אותו דבר, כי מי שמסיים קורס מת"מ הוא לא אלחוטן אלא מת"מ; הוא מוסמך להפעיל הן ציוד קשר רדיו והן ציוד נושא, בניגוד לאלחוטנים או למצ"נים שמוסמכים רק לאחד התחומים.

ואני סיימתי לפני כמה שבועות את קורס מת"מ 009, ומשרת היום בגדוד 371.

פורסם

כנראה שאני כבר לא מעודכן בצורה מטורפת...

אז כרגע אדם שמייועד לעבור קורס אלחוטנים

ייעבור קורס מת"מ?!

כשאני הייתי בבה"ד 7, היה קורס אלחוטנים

וקורס מת"מ ושניהם היו קורס נפרד כזה...

כמה זמן נמשך הקורס הזה?

אני לצערי מוסמך גם לתקן את כל הציוד קשר הזה...

אבל בדרג מוגבל...

היה קורס טק"מ כשהיית בבה"ד 7?

נ.ב -

1) טכנאי קשר לא פחות סרוטים

2) מה זה גדוד 371?

3) כל הכבוד למדלן אולברייט ::)

פורסם

בהחלט יכול להיות שמי שמיועד לעבור קורס אלחוטנים יעבור קורס מת"מ (נמשך 11 שבועות), בקורס שלי למשל היו תשעה אנשים לא קרביים שהגיעו מיחידות שונות עם פז"מ של עד שנה וחצי). יש גם קורסים אחרים כמו מת"מ יח"ש (לחיילים שמגיעים מיחידות שדה כמו שריון, נ"מ, תותחנים וכו') ואלחוט חי"ר (לחיילים קרביים מהפלחי"קים השונים) ככה שקשה לומר.

וקורס טק"מ הגיעו לבה"ד לפני כחודש בערך, אחרי שהם היו כמעט חודשיים בטכני של חה"א.

371 - גדוד הקשר של פיקוד צפון.

פורסם

כן...היה בעסה בטכני (מפקדים ממש קשוחים, ילדי כאפות כאלה, כמו

בבקו"ם או בטרונויות בזיקים\ניצנים\מחנה 80).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים