עבור לתוכן

CTX vs. LG

Featured Replies

פורסם

לאור גל הפופולריות לו זוכים לאחרונה מסכי ה-LCD, החלטתי שהגיע גם תורי לרכוש מסך שיפנה לי קצת מקום על השולחן.

התקציב שעומד לרשותי הוא עד 2,800 ש"ח ומצאתי כמה מועמדים לא רעים, ביניהם ה-L1710B של LG, ה-S762G של CTX ואולי ה-Q17 של יונדאי שכל מה שידוע עליו הוא שהפאנל שלו הוא כבר לא HyDis, אבל חוץ מזה נראה שאף אחד לא יודע עליו שום פרטים וכולם רק חוזרים על אותם דברים כל הזמן.

אופציות נוספות שנשקלו ונפסלו הם ה-73 של סוני שחסרה לו כניסת DVI (דבר שהוא לדעתי בגדר חובה בכל מסך LCD נורמלי) ו-Iiyama 431S שזווית הצפיה שלו היא צרה מדי (140/120).

כרגע ההתלבטות העיקרית שלי היא בין ה-CTX ל-LG, כאשר ה-LG עולה מעט יותר (לא משמעותי) אבל ל-CTX יש משום מה נתונים טובים יותר (זוית צפיה רחבה יותר ובהירות גבוהה יותר). מצד שני, ל-LG יש האב USB מובנה (לא מי יודע מה שימושי, לפחות לא בשבילי) והרבה ביקורות שמשבחות אותו לעומת ה-CTX, עליו לא מצאתי ולו ביקורת אחת.

אז בסופו של דבר - מה דעתכם על שני המסכים הללו? האם להעדיף את הנתונים הטכניים של CTX או את המוניטין של LG? האם יש אלטרנטיבות טובות אחרות בתחום מחירים זה?

פורסם

S762G עולה רק 2300 זה הרבה פחות מהתקציב

וגם זמן התגובה שלו 25MS ולא 16 כמו שרשום באתר של CTX

בניואג רשום 25 וגם בכמה חנויות שמצאתי בזאפ

לעבודה משרדית כנראה הוא בסדר ,למשחקים לא נראה לי

פורסם
  • מחבר

המחיר הכי נמוך שלו בזאפ הוא 2,582 ש"ח, אתה בטח הסתכלת על דגם S762A. חוץ מזה, לדעתי המידע המפורסם באתר היצרן הוא יותר מהימן מזה שמפורסם באתר של חנות כלשהי, כי חנויות לרוב לא דואגות לעדכן את תיאורי המוצרים, בעוד שהיצרנים דווקא כן (אם חל שינוי, כמובן).

פורסם

צודק לא שמתי לב שיש שני דגמים של S762

אבל אכן רשום בניואג שCTX S762G אם 25MS

ואם תריץ חיפוש בגוגל CTX S762G 25MS תמצא לא מעט תוצאות

לדעתי יש טעות באתר של CTX

פורסם

לגבי המסך של ctx אני לא יודע איך הוא אך לאבא שלי יש את ה CTX S761A ואני יכול להגיד לך שהוא מרוצה ולפי דעתי האיכות תמונה מעולה אך קח את זה בערבון מוגבל כי אני לא ראיתי את ה lg

פורסם

אבל סביר להניח שהוא לא משחק במשחקים, אז אי אפשר להעריך את המסך כמו שצריך.

פורסם

זה אסון לראות עד כמה לא חלקים הLCD לעומת CRT רגיל כשמשווים בחנויות , זה פשוט נוראי , אני כבר מחכה לראות את כל אותם מסכים דקים שטוענים שהם חלקים בתנועה - מעניין אם יש להם תנועה ועדכון תמונה חלק כמו של ה CRT. גם הפיקסליזצייה היא נוראית וטקסט לדוגמה נראה חלק יותר על CRT.

רק הצבעים הרבה יותר יפים - וגם זה רק בחלק מהמסכים (המאג נוראי למשל). ולגבי הבריאות לעיניים ? לא ברור עד כמה הנושא הזה נכון או רק מקדם מכירות , אני עדיין מחכה למאמר רישמי בעיניין (אולי יש , אני לא מוצא).

מיצטער אם זה נראה קצת לא קשור , אם פותח התרד לא יאהב את זה אני ימחק את הפוסט. פשוט רציתי לחדד כמה נושאים חשובים כשאתם מחפשים מסך LCD.

פורסם

לגבי בריאות העיניים אפשר לבדוק את זה גם בדרך לא מדעית.

רוב האנשים ששאלתי אמרו שאחרי זמן ממושך מול מסך הCRT שלהם יש להם כאבי עיניים וכאבי ראש.

לעומת זאת אף אדם שיש לו LCD לא התלונן על שום בעיה, לא בעיניים ולא בראש.

פורסם

טוב אולי כדאי לפצל באמת את הדיון הזה (אבל זה כבר המודרים יודעים איך לעשות) , בכאבי ראש לא ניתקלתי - אבל עינים יבשות כן. אבל חשוב לזכור - כאבי עיניים זה לא בריאות עיניים. בריאות עיניים זה ירידה מתמשכת עם הזמן בבריאות העין וחדות הראייה (עלייה במספר), זה נושא הרבה יותר קריטי והשאלה אם מסכי LCD באמת פןגעים הרבה פחות בבריאות העיניים (להרבה אנשים עולות הבעיות ראייה מישיבה ממושכת יומיומית מול מסכי CRT).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים