עבור לתוכן

איזה פטורים אני יכול לקבל עם בעיות הרפואיות שיש לי?

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין מה קורה פה, קודם php dude ועכשיו אתה, עוד לא התגייסתם ואתם כבר מטיפים מוסר לאנשים שמשרתים או שכבר סיימו לשרת ויש להם היכרות קצת יותר עמוקה עם המערכת הצבאית ממה שיש לכם. תוציאו את המוצץ מהפה, ואז תדברו.

אתה רוצה לשרת ביחידה קרבית - בבקשה, הצבא רק ישמח (אלא אם כן הוא שיבץ אותך בתפקיד עורפי ואז אולי רק בפעם העשירית שתגיש טופס 55 [שינוי שיבוץ] ותבקש לעבור ליחידה קרבית מישהו יתייחס אליך). אבל מה, יש לי NewsFlash בשבילך! צבא לא יכול להתקיים על לוחמים בלבד. הלוחמים מבצעים את כל הפעילות של הצבא בשטח, אבל ללא כל המערך העורפי (שמהווה משהו כמו 70% מכל הצבא {אתה תתפלא כמה מעט לוחמים יש. לא כי אין אנשים שמתגייסים לקרבי, אלא כי הצבא פשוט לא יכול לתמוך ביותר}), המערך הלוחם לא יכול להתקיים.

ובוא אני אגלה לך עוד סוד: לא כל מי שמתאים לשירות ביחידה קרבית או אפילו כתומך לחימה בשטחים, מגיע לשם. לא כי הוא לא רוצה לשרת בשטחים, אלא כי הצבא (הגדול, הנאור והמהולל) החליט שעדיף שהוא ישרת במקום עורפי ולא, לא בגלל שהוא קב"ניסט או פרופילניק או שאר הכינויים שאתה בטח מעלה עכשיו בראש, אלא כי גם שם צריכים אנשים.

אגב, שתדע, אנשים כמוך הם הראשונים שרצים לבכות לקב"ן, כבר בבקו"ם. כשהם מלש"בים הם מלאים ברעל ובססמאות מטופשות והם שונאים קב"ניסטים ונשבעים שהם בחיים שלהם לא ילכו לקב"ן, ואז כשהם מגיעים לבקו"ם פתאום נעלם להם כל החשק והם מתחילים להתבכיין ולא רוצים ללכת לאן ששולחים אותם.

בכלל, מאיפה החוצפה לקרוא לי (ולשאר האנשים שכרגע מאפשרים לך לכתוב את הדעות הקדומות שלך בשקט ושומרים עליך) עצלן ומפונק? אתה יודע בכלל מה אני עושה בצבא, מה הפרופיל שלי והאם ניסיתי להוריד אותו או אם הייתי פעם אצל קב"ן? גם בהנחה (השגויה) שזיינתי לועדה הרפואית את השכל ובכיתי לקב"ן כל יום והורדתי פרופיל ל-45 כי אני מפונק או עצלן או whatever, עדיין אין לך שום זכות להתנשא מעלי או לשפוט אותי או אף אחד אחר, לא רק כי אתה לא מכיר כל מקרה לגופו אלא כי אתה אפילו עוד לא התגייסת.

• תגובות 42
  • צפיות 18.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מוכן למות למען המדינה

אתה ילד קטן.

פורסם

אני מוכן למות למען המדינה,לדעתי עדיף למות במעשה מאשר למות על האסלה בגלל התקף לב שנגרם מכך שאתם שמנים מידי ואוכלים יותר מידי אוכל משמין\ג'אנק פוד..

איזה טיפשי זה....

גם אני הייתי מוכן פעם.... בגיל 8...

אתה חושב שיבנו על שמך טיילת או מצבה כי מתת למען המדינה? יפרסמו בעיתון את זה ואחרי שבוע ישכחו..........

אתה לא תמות בשום מצבע שיציל את המדינה ולא תרוץ את כל סיני בשביל לפוצץ בונקר.....

90% שמתי שתגיע לשדה קרב תשתין במכנסיים

אני לעומת זאת לא חושב שאני אקבל פרופיל 97 ואני אלך לגיבושים ששולחים אותי ואני די בטוח שאני אנשור מכולם ואני אצא ג'ובניק....... אבל אני אתן מה שיש לי בגיבוש ואני אפול לא כל אחד בנוי להיות לוחם וגם לא צריך צבא של לוחמים......

זה לא מה זה קשור אבל דריה אמרה בתראד אחר שאין לו קשר לזה את זה שספרטה סגדו לכח והרגו תינוקות חלשים...... ספרטה בסוף נפלה.....

אם אתה תהיה הרמטכ"ל אני ממש לא רוצה לדעת איפה נהיה.....

פורסם

ואתה צריך ללמוד הבנת הנקרא,קראתי לך עצלן?קראתי לך בכול כינוי אחר?התיחסתי בהודעה שלי אליך אישית?לא.

חוץ מזה מי אתם בכלל שתגידו לי מה אני רוצה להיות ואם אני אבכה לקב"ן?

אתה יודע מה אני שונא באנשים כמוכם?

שאתם ישר רוצים להיות ג'ובניקים לא שיש משהו רע בזה אבל בכול מקרה למה שלא תנסו לנצל את הפוטנציל שלכם יותר?

לרקורד איפה אתה משרת?

פורסם

אני לא מבין מה קורה פה, קודם php dude ועכשיו אתה, עוד לא התגייסתם ואתם כבר מטיפים מוסר לאנשים שמשרתים או שכבר סיימו לשרת ויש להם היכרות קצת יותר עמוקה עם המערכת הצבאית ממה שיש לכם. תוציאו את המוצץ מהפה, ואז תדברו.

אתה רוצה לשרת ביחידה קרבית - בבקשה, הצבא רק ישמח (אלא אם כן הוא שיבץ אותך בתפקיד עורפי ואז אולי רק בפעם העשירית שתגיש טופס 55 [שינוי שיבוץ] ותבקש לעבור ליחידה קרבית מישהו יתייחס אליך). אבל מה, יש לי NewsFlash בשבילך! צבא לא יכול להתקיים על לוחמים בלבד. הלוחמים מבצעים את כל הפעילות של הצבא בשטח, אבל ללא כל המערך העורפי (שמהווה משהו כמו 70% מכל הצבא {אתה תתפלא כמה מעט לוחמים יש. לא כי אין אנשים שמתגייסים לקרבי, אלא כי הצבא פשוט לא יכול לתמוך ביותר}), המערך הלוחם לא יכול להתקיים.

ובוא אני אגלה לך עוד סוד: לא כל מי שמתאים לשירות ביחידה קרבית או אפילו כתומך לחימה בשטחים, מגיע לשם. לא כי הוא לא רוצה לשרת בשטחים, אלא כי הצבא (הגדול, הנאור והמהולל) החליט שעדיף שהוא ישרת במקום עורפי ולא, לא בגלל שהוא קב"ניסט או פרופילניק או שאר הכינויים שאתה בטח מעלה עכשיו בראש, אלא כי גם שם צריכים אנשים.

אגב, שתדע, אנשים כמוך הם הראשונים שרצים לבכות לקב"ן, כבר בבקו"ם. כשהם מלש"בים הם מלאים ברעל ובססמאות מטופשות והם שונאים קב"ניסטים ונשבעים שהם בחיים שלהם לא ילכו לקב"ן, ואז כשהם מגיעים לבקו"ם פתאום נעלם להם כל החשק והם מתחילים להתבכיין ולא רוצים ללכת לאן ששולחים אותם.

בכלל, מאיפה החוצפה לקרוא לי (ולשאר האנשים שכרגע מאפשרים לך לכתוב את הדעות הקדומות שלך בשקט ושומרים עליך) עצלן ומפונק? אתה יודע בכלל מה אני עושה בצבא, מה הפרופיל שלי והאם ניסיתי להוריד אותו או אם הייתי פעם אצל קב"ן? גם בהנחה (השגויה) שזיינתי לועדה הרפואית את השכל ובכיתי לקב"ן כל יום והורדתי פרופיל ל-45 כי אני מפונק או עצלן או whatever, עדיין אין לך שום זכות להתנשא מעלי או לשפוט אותי או אף אחד אחר, לא רק כי אתה לא מכיר כל מקרה לגופו אלא כי אתה אפילו עוד לא התגייסת.

אני מציע לך לקרוא עוד פעם את מה שכתבתי כי על מה שאתה מדבר אני לא יחסתי לך.

ועוד פעם אני אומר, הצבא שולח אנשים לאן שהוא צריך והוא עושה את זה בעיקר לפי הפרופיל ככה אם הוא ילך למודיעין או לגולני זה התפקיד של הצבא להחליט ולא שלו.

לא אמרתי שאני איזה רמבו מורעל, אני ממש לא ואני גם לא רוצה להיות ואני גם לא נגד אנשים שהולכים לקב"ן, אני כן נגד אנשים שעושים את זה סתם כי הם עצלנים ונותנים לאחרים לעשות עבודות שחורות.

אין לי מושג מה אתה עושה/עשית בצבא ומה שכתבתי קודם לא כתבתי לך אלא רק חלק קטן מאוד בסוף, שכתבתי "אתה" נתתי את זה בתור דוגמא ולא ספציפית אליך, פניתי לCyhmes בדברים שלי.

פורסם

אני חושב שכל אחד פה מוכן למות למען המדינה, השאלה היא לאיזו מטרה, באיזה הקשר ואיפה *בדיוק* עובר הגבול. אני לא אמות כדי לשמור על איזה גבעה שכבשו חבורה של אנשים מופרעים שעוברים על החוק הבינ"ל בחסות הצבא ורק ממשיכים את מעגל הדמים הזה, אני אסכן את החיים שלי, בתור חייל, בשביל מתנחל או כהניסט (אנשים שאני מאוד, אבל - מאוד - לא מסמפט) כי אני עדיין רואה כל אדם כשווה ערך (ושווה הרבה) בלי קשר לדעות שלי או הדברים שההורים/הסביבה שלו טחנו לו לשכל עד שהוא האמין בהם. בכל מקרה, כמובן שהייתי נותן את החיים שלי כדי ש3 אנשים אחרים יחיו, השאלה היא מה אתה מגדיר "המדינה" - אם זה גחמה של איזה מפקד או פוליטיקאי מושתן אז אני משתין עליהם, אבל אם זה הארץ (ואני לא מתכוון השטחים) אני אתן את הדם שלי, כמו כל אחד אחר פה.

Mortar, אתה מעוות את הדברים שלך ומשנה את הכוונה כל פעם מחדש במקום להודות שאתה טועה. אני אישית משוכנע לחלוטין ש-Chymes אכן סובל מכאבים בגב ויש לו סיבות טובות מאוד שלא יתנו לו לסחוב (הדרדרות של מצבו), ואני לא חושב שאתה בעמדה להתווכח על זה. אני חושב שאתה מתלהם ומדבר על דברים שאין לך מושג בהם, ובקשר לדבר שאמרת על אנשים שיכולים "למצות את הפוטנציאל שלהם" ובמקום זה הולכים להיות ג'ובניקים אתה הפכת לחלוטין את היוצרות, תקרא מה שמיני אמר ואפילו תשאל את אבא שלך שאנשים בעורף עושים הם יותר נדירים ועושים עבודה יותר משמעותית, "למצות את הפוטנציאל"? יש עוד 200 אלף אחרים שיכולים לשרת בקרבי, אם הוא יודע מקצוע, והוא טוב בו - למה שהוא לא ימצה את הפוטנציאל שלו ויתרום לצבא ידע?

הרי ידע זה כוח, הלא כן?

נ.ב. יותר כוח.

פורסם

כשאני אמרתי עורף לא התכוונתי לצבא.

ועל מה אתה מדבר ? איזה מקצוע ילד בן 18 יודע ?

יש עתודה ויש מליון קורסים אחרים שמקנים מקצועות וזה סבבה, אני לא מבין למה אתם חושבים שיש לי משהו נגד שירות צבא עורפי, זה שירות לכל דבר.

יש לי בעיה עם אנשים שמשקרים בנתונים שלהם בשביל להגיע למקום X ולא Y כמו שהצבא צריך והיה רוצה לשלוח אותם ואתם יודעים גם טוב מאוד שרוב האנשים משקרים בנתונים שלהם כדי לברוח משירות צבאי קשה עם סכנות ובקטע הזה אני חושב שזה ממש ממש ממש לא בסדר.

אם הבנאדם מוכשר ולא משנה מה הפרופיל שלו יש מלא מסגרות מצוינות בצבא למימוש הפוטנציאל אבל את זה הצבא בודק במיונים כמו צו ראשון וגיבושים שונים, אם אתה לא עובר את זה אז הצבא שולח אותך למקומות אחרים חשובים לא פחות אבל זה לא נותן לך אפשרות לברוח מהם בטענות סרק שאתה חולה/חולה נפש בגלל שאתה מתעצל לעשות את זה - זה בעייני לא בסדר !.

תגידו מה שאתם רוצים אני חושב שזה מגעיל.

ואני לא נגד אנשים עם בעיות רפואיות פשוט אני חושב שהמקרה הזה הוא מקרה קלאסי של בנאדם שמזיין ת'שכל בשביל לברוח משירותו הצבאי (כנראה הקרבי).

פורסם

לפי דעתי זה בסדר אלה שממציאים דברים כדי להוריד פרופיל

אם הם רוצים להוריד פרופיל זה אומר שאין להם מוטיבציה לקרבי לכן הם לא בנויים.....

איזה מין צבא נהיה אם נשלח את כולם לקרבי ואפחד לא ידע מה לעשות וכולם יפחדו?

צבא חזק הוא צבא קטן ומחודד - לדוגמא ישראל

לא גדול וכהה - לדוגמא מצרים, סוריה, ירדן, ערב הסעודית ושאר צבאות ערב

פורסם

מי שממש מפחד הולך לקב"ן ויוצא מפעילות קרבית ואני חושב שזה בסדר גמור, אני גם לא התנסתי בשירות כזה ואולי אם גם לי יצא לעבור חוויות כאלה אני לא אעמוד בזה אבל אני לא חושב אבל שזה קשור לנושא.

פורסם
  • מחבר

שטויות. אין צרוך ב-50% מהמתגייסים ממספר סיבות:

א. היום למדינת ישראל יש הרבה פחות אויבים. יש לנו סכם שלום עם מצרים, הסכם שלום עם ירדן, האיום העיראקי נוטרל והגבול הסורי נחשב לגבול הכי שקט בארץ. יש לנו בעיות בעיקר בגבול לבנון ובשטחים.

ב. היום יש הרבה יותר אזרחים במדינה, וצה"ל כבר לא סובל ממחסור בכוח אדם. חוק גיוס חובה חוקק בתקופה שבארץ היו מעט מאד אזרחים והיה צורך בכולם. אפילו ראש הממשלה אמר שצריך לשנות את החוק.

ואף אחד גם לא יצא פראייר. חיילים קרביים שיתגייסו ירוויחו 4,000 ש"ח בחודש ויקבלו הרבה יותר מענקים בסוף השירות.

פורסם

אז סבבה, לא צריך אותי גם כן... אז אתה תהיה אחד מאלה שכן צריך ואני אגש לקצין העיר הקרוב לפגישה עם הקב"ן ואבלה את שלושת החיים הקרובות שלי בבילוים, באוניברסיטה ואתקדם בחיים ואתה תהיה בחברון, מתאים לך ?

פורסם
  • מחבר

למה לא. ארוויח 4,000 ש"ח בחודש, ובסוף השירות אקבל מענקים עסיסיים שבזכותם אוכל ללמוד באוניברסיטה בלי כאב ראש.

פורסם

אוקי, Mortar, נדמה לי (עם דגש גדול על נדמה) שהצלחת סוף סוף לנסח את הנקודה שלך בצורה מובנת יחסית.

יש לך בעיה עם אנשים שמתעצלים לעשות את העבודה שלהם ורוצים העברה למקום שבו יש פחות עבודה. סבבה, איך זה קשור בדיוק למקרה של Chymes? אתה מכיר אותו אישית ויודע שאין לו שום בעיה בריאותית ושהוא סתם מנסה להתחמק משירות קרבי? אם התשובה היא "כן", אז אחלה. אם התשובה היא לא, אז כדאי שתשתוק כבר עכשיו כי ככל שעובר הזמן זה רק נעשה יותר ויותר קשה בשבילך לרדת מהעץ שטיפסת עליו, כי מלבד תחושת בטן שנובעת ממקור לא ברור (בעצם כן ברור, עמדת "שונא קב"ניסטים" עיוורת שאתה רק מנסה לסגת ממנה לשווא במשך חצי מהדיון הזה) אין לך שום סימוכין והוכחות לכך של-Chymes אין באמת בעיה רפואית רצינית שיכולה למנוע ממנו לשרת בקרבי, ואני בטוח שבבוא היום גם יורידו לו על זה פרופיל כי הצבא מעדיף לוותר על חייל קרבי כדי לא לשלם לו אחר כך מיליוני שקלים פיצויים וקצבת נכות לכל החיים.

php dude - ההודעה האחרונה שלי בכלל לא הייתה מכוונת אליך. ואני משרת בגדוד מסוים בחיל הקשר (אחד החיילים שנורו ע"י צלפים במוצב נורית לפני מספר שבועות היה גם הוא מאותו גדוד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים