עבור לתוכן

איזה פטורים אני יכול לקבל עם בעיות הרפואיות שיש לי?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

Drx, לא נטפלו אליך בגלל שקיבלת הרבה פטורים? אני מפחד שחבורת ערסים מפגרים יתעללו בי בגלל שהוצאתי יותר מידי פטורים.

Amir c, בגלל (או בזכות) פלטסטופ קיבלתי פרופיל 64. ייתכן שיורידו לי ל-45 בגלל עקמת.

• תגובות 42
  • צפיות 18.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וואיי!!! כמה פטורים!! לי היה 45 מאסטמה ולא קיבלתי רבע ממה שאמרת פה. טוב הייתי צעיר בשביל לפתוח ת'פה אבל זה לא מוצדק.

אבל שדאות!!!!! זה היה הסיוט הכי גדול שהיה לי! באמצע הלילה ראיתי אנשים שלא רצו בחיים שלהם התחילו לעשות רונדלים מסביב למחנה כדי להתחמם... :) כל הלילה ישנתי עם הרגליים בחוץ... אבל היה בסדר ועבר.

פורסם

אתה יודע... אנשים כמוך מגעילים אותי.

כאבים בכף רגל ? מה אתה בן 80 ?

בני נוער, עושים ספורט... רצים, משחקים כדורגל, הולכים להתנפח כל היום בחדרי כושר מזדיינים ואז בצבא... אוי יש לי עקמת בזין, תורידו לי פרופיל.

קבלתי אישור מהרופא שיש לך כאבים ? אני גם יכול לתת לך מכות ויאשר לך שיהיו לך כאבים, כואב לך קצת הגב? גם לי לפעמים הגב קצת כואב, זה בטח בגלל שאתה לא קם מהמחשב, תעשה קצת ריצות ומתיחות ואתה בסדר.

כף רגל שטוחה ? יש הרבה אנשים עם כף רגל שטוחה והם חיים בסדר גמור, רצים טוב ואין להם בעיות.

יענו אתה "אין" היום אם יש לך סעיפים בפרופיל ? אתה מגניב כי צה"ל הוא כזה ארגון חרא שהורס את הנוער ואתה מורד בו, פשוט גבר.

חבל שיש אנשים כמעט בגיל שלך שאוכלים חרא בשטחים ונלחמים יום יום בשביל שאתה תוכל לנסוע לבית ספר ולחזור באוטובוס בלי להתפוצץ ובשביל מה ? שתוכל לבוא הבייתה ולזיין ת'שכל בפורומים שאתה כל כך מסכן ואתה לא יכול להזיז ת'תחת שלך ולעזור למדינה הזאת.

בניגוד לך יש אנשים שמסכנים את החיים שלהם וגם מתים בשבילך והמשפחה שלך וכל המדינה שלך ואתה צוחק להם בפנים.

פורסם
  • מחבר

מגייסים אותי כנגד רצוני למסגרת שהיא קצת פחות מכלא, מתייחסים אלי כמו אל חרא ומשלמים לי "משכורת" רעב כאילו שאני תופר בגדים בוויאטנם. אז תסלח לי, אבל זו זכותי המלאה לנצל בעיות רפואיות על מנת לעשות לעצמי חיים קלים יותר בצבא.

פורסם

מגן חובה עד כיתה י' אתה הולך לבית ספר בלי לשלם למערכת (חוץ מסל תרבות וכל מיני שטויות כאלה), אתה לא מקבל כסף, אתה לא לומד כל מה שאתה רוצה, אתה לא לומד איפה שאתה רוצה, אתה לא יכול לצאת מהבית ספר באמצע היום ככה סתם (לפחות ברוב בתי הספר), ותאמין לי מתייחסים אליך שם גם חרא.

אבל מה ? כולם עושים את זה.

אם יש משהו שחשוב פי מליון יותר זה לעזור למדינה הזאת ולא בלימודי תנ"ך או "מדעים" או גיאוגרפיה או חיבור או ספרות אלא בהגנה ובשירות צבאי.

מה שאתה לא מבין זה שה"חיים הקלים" שלך באים על חשבון אנשים שבאמת לא יכולים לשרת איפה שהצבא צריך שהם ישרתו כי תמיד אפשר פחות ג'ובניקים וזה לא כאילו צריך מליון סגני תורני מחסן לחומרי ניקוי השירותים.

בצבא מתנהגים אליך בסדר גמור, לא מתייחסים אליך חרא, תמיד יש מפקד בן זונה כמו בוס בן זונה בעבודה וכמו מורים בני זונות וכמו אנשים בני זונות, המסגרת עצמה לא מתייחסת אליך ברוע וגם המפקדים לא.

המשכורת בצה"ל נמוכה כי יש המון חיילים ואין הרבה כסף למדינה ויש פה מליון ואחת בעיות ומקומות שצריכים כסף הרבה יותר, אז מה לעשות ? זה שתשב על הגדר ותגרד ת'ביצים לא יתן לך עוד כסף.

וגם כן אל תדבר איתי על בעיות רפואיות, כמעט לכל בנאדם יש משהו שמפריע לו בחיים ואף אחד לא מושלם אבל אל תשחק אותה כאילו אתה איזה מלך ארגון הנכים זה שהרופא שלך חותם לך על כל מיני זיוני שכל זה לא אומר שזה המצב, אני גם יכול ללכת לרופא וכשהוא שואל אותי... "כשאני נוגע פה זה כואב לך" ואני אתחיל לצרוח ולבכות, אני מבטיח לך שאני יוצא ממנו עם מסמכים לפרופיל 21, אבל זה דבר מגעיל לעשות את זה כי אם אתה יכול לשרת כמו כן אחד אחר במקום שהצבא צריך ואתה יודע טוב מאוד איפה הצבא צריך אנשים ואתה בוחר שלא אז מה שקורה זה שאנשים בדיוק בגיל שלך ובדיוק עם השאיפות שלך בחיים ואולי גם חלק מהחברים שלך ילכו לקרבי ויקרעו ת'תחת שלהם בשביל שאתה תוכל ללכת מעמדת הש"ג שלך בקריה לאכול מק'דונלדס לארוחת צהריים בקניון בשקט והם יסכנו את החיים שלהם וכן גם ימותו כי זה מה שקורה במלחמה.

אז תעשה לי טובה, המדינה הזאת לא חייבת לך כלום, קודם כל אתה חייב לה, אתה צריך להשקיע פה בשביל לקבל אחרי זה בחזרה ואל תזיין את השכל על משכורות נמוכות ותגיד תודה בכלל שאתה מקבל משהו.

פורסם

אחי

תרגיע את עצמך

אתה סתם גורם לבנאדם להרגשה חרא אבל באמת סתם

ומה לעשות שיש אנשים שיש להם תפיסות שונות לגבי הצבא והמדינה מהתפיסות שלך

יש הרבה שלא חייבים למדינה הזו כלום

ולדעתי אני למשל אחד מהם

ולי אין בעיות רפואיות חוץ מראיה ואני אלך לצבא למרות שאני לא חייב כלום למדינה המגעילה הזו ואני אוכל שם חרא ואבזבז שלוש שנים מהחיים שלי

פורסם

המדינה מגעילה בגללנו ובגלל המפלגות המזדיינות שאנחנו מצביעים להם והאנשים בשלטון, בלי קשר לזה לא צריך לעשות אותה עוד יותר מגעילה גם ככה.

באמת שאין לי בעיה עם אנשים שלא רוצים לחיות פה או לא מתים על המדינה, אבל יש את אלה שרוצים לעזוב ויעזבו ויש כאלה שחיים פה בסבבה אבל הם לא מבינים שבלי האנשים ששומרים עליהם הם אולי כבר היו מתים ממזמן וכשהזמן שלהם לעשות משהו מגיע אז הם רצים לרופא כמו כוסיות ודופקים סעיפים על כל מיני זיוני שכל.

אין לי בעיה שירגיש חרא, שירגיש חרא כל יום שהוא שומע שחיילים נהרגים בשטחים.

פורסם

Drx, לא נטפלו אליך בגלל שקיבלת הרבה פטורים? אני מפחד שחבורת ערסים מפגרים יתעללו בי בגלל שהוצאתי יותר מידי פטורים. 

Amir c, בגלל (או בזכות) פלטסטופ קיבלתי פרופיל 64. ייתכן שיורידו לי ל-45 בגלל עקמת.

לא דווקא לא... בטירונות 02 כולם בערך מוציאים פטורים... אם אתה בטירונות קרבית אז זה משהו אחר.

Mortar היקר, סלח לי, אבל מי שמזיין את השכל זה אתה. לפי השיטה שלך גם אנשים חסרי יד ורגל צריכים ללכת להיות קרביים ומקסימום לסבול קצת, לא נורא, חפיף... אני לא נכנס בכלל לקטע של הצורך גם בג'ובניקים בקרייה שגם אותם צריך באיזשהו מקום, אין מה לעשות צבא זה לא רק חי"ר וגיבורי מלחמה אלא עוד הרבה דברים. אם הצבא החליט שיש כזה דבר שנקרא פרופיל, ויש אנשים שלא ילכו לקרבי אז כנראה שהוא יודע מה הוא עושה. תאמין לי שקשה מאוד לקבל סעיפי ליקוי ופרופיל עורפי, במיוחד אם אין לך בעיה אמיתית. לי יש אסטמה ועקמת ועוד מחלות שאף אחד לא מעוניין לשמוע והצבא היקר החליט להוריד פרופיל בלי לשאול אותי בכלל. אז מה אתה אומר שהייתי צריך לסבול את האסטמה לרוץ בכ"ז ולקבל התקפים על ימין ועל שמאל, נכון? סליחה אבל אתה, תודה לאל, עדיין לא רופא צבאי ואתה לא ראש ועדה רפואית בלשכת גיוס שתחליט איזה פרופיל כול אחד יקבל. יש לך אסטמה ואתה רוצה בכ"ז ללכת לקרבי? זכותך. תעלים מידע, תעשה מאמץ תרוץ וכו' אבל זה על אחריותך ותאמין לי שזה דופק אח"כ. אבל אם בן אדם חולה באמת, לא מתחלה, חולה באמת מי לעזאזל אתה שתגיד לי לנשוך שפתיים ולסבול בשקט? מי אתה בכלל? אתה יודע בכלל איזה כאבים מקבלים מעקמת? מה אתה חושב שזה כמו שריר מתוח? אל תבלבל ת'מוח מגיעים למצב שאי אפשר ללכת. לי היה פטור בגלל עקמת מאפוד, הכריחו אותי לשים אפוד וקיבלתי פריצת דיסק. יופי, נכון? העיקר שלא התנהגתי כמו כוסית ושמתי את האפוד ועכשיו אני עם פריצת דיסק שליווה אותי במשך כול השירות הצבאי. ואתה יודע מה רק בגלל הפה המלוכלך שלך והדיבור הנגוע שלך אני מאחל לך שתדע באופן אישי מה זה פריצ דיסק ואז תדבר! חוצפן אחד, צעיר, מי אתה בכלל??? איזה זכות יש לך להטיף להם לעזאזל?!? אנשים כמוך מה זה מעצבנים אותי ואני רואה שהחבר'ה כאן לא כ"כ ידעו לענות לך, אבל אל תדאג, אני יודע לענות לך. כשתהיה רופא אז תדבר טוב? אין לך זכות לשפוט אף אחד עד שתהיה במקומו.

ערב טוב שיהיה לך ותחשוב קצת לפני שאתה מתלהם ומתנפל על אנשים ככה. >:( >:(>:(

פורסם

כתבתי תגובה ארוכה אבל היא נמחקה לי והכי בעולם לא בא לכתוב שוב חמש פסקאות... :\

בכל מקרה, יש לי פלטפוס ועקמת, ובעיות בבית, ואני גם התקבלתי ללהקה צבאית ואני עדין רוצה לשרת כלוחם ואני ישרת.

אבל מצד שני לא צריך להגזים, בנאדם עם בעיות לגיטימיות יכול לעשות שירות עורפי. תלוי בחומרת הפציעה, אם כושרו של הבנאדם הוא בסך הכל בסדר והוא פועל כדי להוריד את הפרופיל זה פסול

הבנתם את העמדה שלי..

פורסם

ברור שאני לא בעד לשלוח אנשים נכים לקרבי, הצבא ממיין טוב מאוד את האנשים שלו אבל זה כל כך ברור שפה זה לא המקרה של בנאדם עם בעיות.

כאבי גב תחתון... ת'אמת, למי לא כואב קצת הגב ? במיוחד שיושבים הרבה על המחשב... אני בטוח שללא מעט אנשים פה קצת מציק הגב.

עקמת וכף רגל שטוחה... אני בטוח שהבנאדם היה רץ יפה מאוד בשיעורי ספורט בבית ספר.

מה שאני מדבר עליו זה שחצי מהמדינה הזאת הולכת לכל מיני רופאים שיביאו להם אישורים לכל מיני שטויות להורדות פרופיל, נער בן 16 עשה את עצמו הגיבן מנוטרדם ואפילו התגובה שלו הייתה ברורה מאוד:

"מגייסים אותי כנגד רצוני למסגרת שהיא קצת פחות מכלא, מתייחסים אלי כמו אל חרא ומשלמים לי "משכורת" רעב כאילו שאני תופר בגדים בוויאטנם. אז תסלח לי, אבל זו זכותי המלאה לנצל בעיות רפואיות על מנת לעשות לעצמי חיים קלים יותר בצבא."

רק מפתיחת הת'ראד הזה רואים שהבנאדם מת לצאת על 21.

פורסם

Mortar, אני משוכנע שאין לך מושג מה זה עקמת, ואם יש לך איזה תיאור בסיסי של זה (ואני בספק) אני משוכנע שאין לך מושג ירוק מה הן ההשלכות של סחיבת ציוד כבד למשך זמן ממושך עבור אדם שיש לו עקמת. לי הייתה עקמת חריפה בגב, עד שתיקנו לי אותה (הקטינו את העקמת ב-50%) בניתוח שאומנם עושים אותו הרבה, אבל תאמין לי שאם הייתי מוכן לעבור חודש שלם בלי לקום מהמיטה ובלי יכולת ללכת (תאמינו לי שזה ממש אבל ממש לא סבבה) כנראה שיש בזה טיפה יותר מ"חבורה של אשכנזים משתמטים שעובדים על הרופא כדי לא לשרת בצבא הנאור שלנו" (איני מצטט אותך, אבל נראה לי שזה מה שעובר לך בראש..) אני אישית לא סבלתי מכאבים, אבל בהחלט מתחושה של הטרדה שלא עוזבת אותך כשאתה סובך משהו, ושתדע שאם סוחבים דברים יותר מדי זה רק גורם להחמרה במצב של העקמת. בכל אופן, זה שאני יכול ויכולתי לרוץ, ואני רץ טוב מאוד לא קשור לעניין.

אתה לא יכול לשפוט אנשים בצורה כזו, אם יש לך בעיות בחיים לך תוציא את זה על שק אגרוף, תגיד תודה שאתה בריא ואין לך בעיה לעשות את כל הדברים האלה ולך תיתפטדל מפה!

פורסם

אז תעשה לי טובה, המדינה הזאת לא חייבת לך כלום, קודם כל אתה חייב לה, אתה צריך להשקיע פה בשביל לקבל אחרי זה בחזרה ואל תזיין את השכל על משכורות נמוכות ותגיד תודה בכלל שאתה מקבל משהו.

כל מה שהוא חייב למדינה יורד מהמשכורת של ההורים שלו כל חודש ובעוד כמה תשלומים שנתיים כמו ארנונה, אגרת טלוויזיה וכו'. תצא קצת מהסרט של איטליה 1935, בסדר? מוסד המדינה קיים למטרה אחת ויחידה - רווחת הפרט. המדינה היא לא ישות ארטילאית כלשהי שצריך לסגוד לה ולהקריב את עצמך למענה, גם אם זה מה שצה"ל (שאתה עוד לא מכיר אותו אפילו) ממש רוצה שתעשה.

בכל מקרה, אתה בטח תגיע לשייטת או לסיירת מטכ"ל. מינימום פלס"ר גולני. פחחחח....

אה, כן, Chymes, תצא גם אתה מהסרט שלך... צבא זה לא כלא ואף אחד לא מתייחס אליך שם כמו אל חרא (אלא אם כן אתה עדיין בתקופת טירונות או הכשרת יסוד).

פורסם
  • מחבר

ברור שאני לא בעד לשלוח אנשים נכים לקרבי, הצבא ממיין טוב מאוד את האנשים שלו אבל זה כל כך ברור שפה זה לא המקרה של בנאדם עם בעיות.

כאבי גב תחתון... ת'אמת, למי לא כואב קצת הגב ? במיוחד שיושבים הרבה על המחשב... אני בטוח שללא מעט אנשים פה קצת מציק הגב.

עקמת וכף רגל שטוחה... אני בטוח שהבנאדם היה רץ יפה מאוד בשיעורי ספורט בבית ספר.

מה שאני מדבר עליו זה שחצי מהמדינה הזאת הולכת לכל מיני רופאים שיביאו להם אישורים לכל מיני שטויות להורדות פרופיל, נער בן 16 עשה את עצמו הגיבן מנוטרדם ואפילו התגובה שלו הייתה ברורה מאוד:

"מגייסים אותי כנגד רצוני למסגרת שהיא קצת פחות מכלא, מתייחסים אלי כמו אל חרא ומשלמים לי "משכורת" רעב כאילו שאני תופר בגדים בוויאטנם. אז תסלח לי, אבל זו זכותי המלאה לנצל בעיות רפואיות על מנת לעשות לעצמי חיים קלים יותר בצבא."

רק מפתיחת הת'ראד הזה רואים שהבנאדם מת לצאת על 21.

מצטער לדפוק לך את הטענה, אבל יש אנשים שבאמת סובלים מכאבי גב תחתון. הגב כואב לי 24 שעות, קשה לי לעמוד הרבה זמן ובטח שקשה לי לסחוב זבל של הצבא. ודרך אגב, זה כאב כרוני בגלל שיש לי גנים פיזיים דפוקים, לא בגלל שאני יושב מול המחשב.

שיעורי ספורט? הצחקת אותי. לא התקרבתי לשיעורי ספורט במשך 6 שנים.

אה, כן, אתה יודע למה חצי מהמדינה מוציאה אישורים? אנחנו מוציאים אישורים בגלל שאין לנו מקום בצבא, ומגייסים אותנו סתם בגלל חוק אידיוטי. אז אם אנחנו מיותרים, למה שנסבול במשך שלוש שנים? אוציא כמה עשרות פטורים, ואעשה לעצמי שירות קל יותר.

ואם אתה לא מאמין, היום במעריב בעמוד הראשון כתוב שהצבא מודה ש-50% מהמתגייסים מיותרים.

פורסם

Mortar, אני משוכנע שאין לך מושג מה זה עקמת, ואם יש לך איזה תיאור בסיסי של זה (ואני בספק) אני משוכנע שאין לך מושג ירוק מה הן ההשלכות של סחיבת ציוד כבד למשך זמן ממושך עבור אדם שיש לו עקמת. לי הייתה עקמת חריפה בגב, עד שתיקנו לי אותה (הקטינו את העקמת ב-50%) בניתוח שאומנם עושים אותו הרבה, אבל תאמין לי שאם הייתי מוכן לעבור חודש שלם בלי לקום מהמיטה ובלי יכולת ללכת (תאמינו לי שזה ממש אבל ממש לא סבבה) כנראה שיש בזה טיפה יותר מ"חבורה של אשכנזים משתמטים שעובדים על הרופא כדי לא לשרת בצבא הנאור שלנו" (איני מצטט אותך, אבל נראה לי שזה מה שעובר לך בראש..) אני אישית לא סבלתי מכאבים, אבל בהחלט מתחושה של הטרדה שלא עוזבת אותך כשאתה סובך משהו, ושתדע שאם סוחבים דברים יותר מדי זה רק גורם להחמרה במצב של העקמת. בכל אופן, זה שאני יכול ויכולתי לרוץ, ואני רץ טוב מאוד  לא קשור לעניין.

אתה לא יכול לשפוט אנשים בצורה כזו, אם יש לך בעיות בחיים לך תוציא את זה על שק אגרוף, תגיד תודה שאתה בריא ואין לך בעיה לעשות את כל הדברים האלה ולך תיתפטדל מפה!

מה קשור אשכנזים יא חתיכת געזן מטומטם, אני בעצמי אשכנזי ואיך זה בכלל קשור לעדות ?!

ואתה CHYMES, מזה אין לנו מקום בצבא ? למה מי אתה שתשב בבית ותצא לבלות כל יום בזמן שחברים שלך אוכלים חרא בשטחים ? ורואים ת'בית פעם בשבועיים ?

גם כן מעריב, מי מאמין למה שכותבים בעיתון, וחוץ מזה אני בטח יודע למה 50% מיותרים, כי הם מזייפים בעיות רפואיות או הולכים לקב"ן אז אי אפשר לנצל אותם.

ושלא תחשוב שאני בא בקטע של לך לקרבי ותרסס ערבים, אני רק אומר שהצבא צריך אנשים והוא שולח אותם לאן שצריך והפרופיל נועד בשביל שהוא ישלח אנשים למקומות שמתאימים להם (פחות או יותר כן...), מן הסתם אנחנו לא חיים בשוויץ ואתה יודע טוב מאוד שכמעט כל אחד היום עם פרופיל קרבי הולך גם לקרבי ככה שברור שבמה שאתה עושה אתה בורח מהמסגרת הרגילה שהצבא היה נותן לך ומשאיר את העבודה לאנשים אחרים, כי יש חוק מטומטם אז בואו ניתן לפראיירים לעבור שירות קשה ושהם ישמרו עלינו... מה אכפת לי, על הזין שלי.

ברור שתמיד יהיו אנשים מיותרים אבל מי אתה שתבחר שאתה כן תשאר בבית ואחרים יעשו את כל העבודה הקשה, זה התפקיד של הצבא ולא שלך.

MiniMizer ברור שאתה צודק אבל בשביל שנגיע למצב כזה צריך לעבוד ולשנות פה המון דברים, בינתיים זה לא ככה ואנחנו לא במצב כלכלי כמו של ארצות הברית + גבולות שקטים, אני גם לא מדבר על כמה שהחוק במדינה הזאת צודק או לא ויכול להיות שהצבא היה הרבה יותר איכותי אם הוא היה צבא עם משכורות וצבא 100% התנדבותי, אני לא יודע מה יותר טוב, אני לא יודע אם יש לי בכלל דרך פשוטה לברר אבל מה שאני כן יודע שנכון לעכשיו צבא כולם עושים ואני גם יודע שיש אנשים שהצבא שולח אותם למשימות קשות מאוד והם עוברים שירות קשה אבל שירות שתורם למדינה וברור שאנחנו חייבים את הצבא במצב היום אז אם אתה מחליט שאתה מפונק ועל הזין שלך הצבא אז אתה בעצם נותן לחברים שלך לעשות את כל העבודה השחורה ובזמן שהם מספקים לך ביטחון אתה יושב לך בעורף וחוגג והתפישה הזאת של הזלזול הזה מגעילה אותי כי אתה יודע שיש אנשים שמתים בצבא בקרבות ולא שאני בעד למות למען המדינה, אני לא בעד למות בשביל כלום אבל מישהו צריך להיות שם בקרב וזה התפקיד של הצבא להחליט מי הולך ולאן, זה שאתה נותן לאנשים אחרים לשמור עליך זה פשוט מגעיל, זה בדיוק כמו הדוסים שלא עושים צבא וכמו כל סרבני המצפון אבל הם לפחות באים עם אדיאולוגיה, אתה וכל הדומים לך לא באים עם כלום, סתם עצלנות של ילדים מפונקים.

פורסם

אני מוכן למות למען המדינה,לדעתי עדיף למות במעשה מאשר למות על האסלה בגלל התקף לב שנגרם מכך שאתם שמנים מידי ואוכלים יותר מידי אוכל משמין\ג'אנק פוד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים