עבור לתוכן

איזה פטורים אני יכול לקבל עם בעיות הרפואיות שיש לי?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי אישור רפואי מאורטופד שיש לי את הבעיות הבאות:

* כאבי גב תחתון

* כף רגל שטוחה

* כאבים בכף רגל

* עקמת

אילו "הנחות" אני יכול לקבל בצה"ל?

• תגובות 42
  • צפיות 18.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה לי לא תצטרך לעשות כלום :P

פורסם

בקשר לעקמת אני חושב שזה מוריד פרופיל הכי הרבה פה.

בכל מקרה כנראה תקבל הקלות מלסחוב ציוד כבד במיוחד בשביל הגב התחתון.

ואולי תקבל התרה לנעליים מיוחדות בגלל כאבי הרגל והכף השטוחה.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכון לנעלי ספורט שחורות או למגפיים LITE כמו לקרביים?

פורסם

אממ מכיוון שאני בן 16 ולא ממש בתוך הנושא עוד אז אני לא רוצה לדבר על דברים שאני לא יודע בוודאות..

אני יודע שקיימים סוגי נעליים שונים בתפקידים השונים בצהל וגם לכאלה בעלי הקלות.

מה עוד קראתי לאחרונה ידיעה על כך שצהל רכש זוגות נעלייים חדשות למתגייסים החדשים

ואומרים שהן יותר קלות והקדימה יותר מרובע ונוח.

תחכה למישהו בעל יותר ידע ממני שיגיד לך תשובה מהימנה.

פורסם

קיבלתי אישור רפואי מאורטופד שיש לי את הבעיות הבאות:

* כאבי גב תחתון

* כף רגל שטוחה

* כאבים בכף רגל

* עקמת

אילו "הנחות" אני יכול לקבל בצה"ל?

על הכאבי גב תקבל פטורים מדברים כבדים.

מפלטפוס תקבל פטור למדרסים על חשבון הצבא (שגם ככה 90% מוציאים חופשי וגם ככה יש סיכוי שיש לך יותר טובים ממה שהצבא יכול לתת לך).

על הכאבים בכף הרגל יכול להיות שתקבל פטור ממסעות, הליכות ארוכות ועמידה ממושכת.

עקמת תוריד לך פרופיל החל מ64 עד 45 ויש סיכוי ל21 אם היא ממש קשה

פורסם

בגלל שהיה לי הבעיות הנ"ל וקיבלתי פטורים שנגזרים מהבעיות האלה, אני מרשה לעצמי לדבר בביטחון, אבל כמובן שזה יכול להשתנות מחייל לחייל.

בקשר לעקמת+כאבים בגב התחתון אתה תקבל פטור מהרמת משקל - המשקל תלוי לפי החומרה של הבעיה שלך - 5,7,15 קילו וכו'... (זה יכול להסתעף לפטור מאפוד, במקרים נדירים מאוד נשק קצר בלבד [מקוצר] אבל זה בד"כ לא קורה, וכו'), אתה קרוב לוודאי תקבל שמירה בישיבה בלבד; אלו פטורים שקרוב לוודאי יהיה למשך רוב השירות שלך. עכשיו לפטורים היותר טיפשיים ויותר קשורים לטירונות בלבד - עמידה/ישיבה 5/10 למשל - על כול 5 דקות עמידה תשב 5 דקות. נחמד למסדרים המפגרים מול החדר אוכל עד שנכנסים... שוב, המספרים בפטור הזה קשורים לחומרת המצב שלך. אתה יכול לקבל פטור ממאמצים (שכיבות שמיכה, בטן, כול המד"סים למיניהם) אבל לא בטוח. (אני קיבלתי אבל נדמה לי שזה קשור יותר לאסטמה שלי). עם בעיות בגב לפעמים אתה יכול לקבל קרש נוקשה לשים מתחת למזרון, לפעמים זה עוזר לבעיות גב, ו sure as hell זה יותר נוח ממזרון שמונח פשוט על המיטה המסריחה שלהם בטירונות.

בקשר לרגל השטוחה והכאבים בכף הרגל - למיטב ידיעתי, בזמני לפחות, (השתחררתי בנובמבר), לא מאשרים נעליים קלות בגלל בעיות רפואיות, נעליים קלות ניתנות רק לחיילי חי"ר וכו'. אני לא יודע מה המצב בדיוק היום עם הנעליים החדשות שמכניסים אז את זה תצטרך לשאול מישהו שכבר בצבא או יודע/מבין בזה יותר ממני. עכשיו, אם הבעיה באמת חמורה יכול להיות שפשוט יאשרו לך, זמנית או קבוע, נעליים אזרחיות במקום צבאיות. תענוג. אם הפטור הוא זמני תוכל ללכת עם כול נעליים, אבל אם הפטור הוא קבוע, תצטרך לעשות "מאמץ" ולקנות נעליים שחורות תקניות (כמו שאנשי קבע נועלים - שחורות, עם שרוכים, קצה מעוגל, לא מבריקות ועוד כמה סטנדרטים שאני כבר לא זוכר).

נראה לי שזהו. יכול להיות שבגלל הרגליים תקבל פטור ממסעות (אם אתה הולך לקרבי, אם ג'ובניק אז לא נראה כי מסע בטירונות שם זה בערך 2 קילומטר... כן,כן...) כדי למנוע שברי מאמץ. ונראה לי שבאמת זהו. בזמנו הייתי די "מומחה" לדברים האלה (פטורים הקלות וכו'. אבל לא הייתי מאנייק! לא הייתי מוציא גימלים, היום אולי 4 גימלים כול השירות) ;) אבל לשמחתי ולצערך (כנראה) כבר הספקתי לשכוח את הדברים האלה כי פשוט השתחררתי ואני לא צריך את הידע הזה. טוב די לז**ן לך את השכל, אני מקווה שעזרתי לך אחי. בכול מקרה שיהיה בהצלחה בצבא, וגיוס נעים ידידי!

אם יש לך עוד שאלות שאוכל לענות עליהן, אז אני אשמח לעזור.

פורסם

איזה תיק של פטורים יש לך, אחי.

נראה לי שלא יהיה לך קשה מדי בצבא...

נראה לי שבטירונות תשב יותר מאשר תעמוד...

פורסם

דווקא לחבר שלי יש עקמת וירד לו רק ל 72...

פורסם

תלוי באיזה רמה זה..

בזמנו בבית ספר היסודי האחות המוכשרת זיהתה אצלי אי סמטריה וחשש לעקמת.

הלכתי לרופא והוא אמר שאני בריא כמו שור וישר כמו סרגל.

פורסם

יש לי גם שאלה:

אותה שאלה כמו שפותח התראד אמר רק שיש לי אסטמה במקום כל הבעיות שיש לפותח...

תודה

פורסם

TheWave, אז ככה - קודם כול, שוב, זה תלוי בחומרת האסטמה שיש לך, איזה סעיף/פרופיל נתנו לך על האסטמה וכו', אבל אתה יכול לצפות ל-

מבחינת פרופיל - בדרך אסטמה זה 64 או 45 (לי היה 45 על אסטמה ויחסית שלי לא קשה כל כך, יש לי חבר שקיבל 21 על אסטמה).

מבחינת פטורים - אתה קרוב לוודאי תקבל פטור מריצות, מד"סים, ו/או מאמצים בכלל. פטור מחשיפה לאבק, צבע, חומרים מגרים, או חומרים שאתה אלרגי אליהם. אם אתה ישן בבסיס או שאתה מסופח לתקופה ארוכה לבסיס אחר - שינה בחדר אסמטים (חדר שמנקים אותו לעיתים תכופות יותר, אמור להיות אסור לעישון וללא אבק. הבאסה זה לפעמים המזרונים שם עטופים בניילון ואז חושבים שאתה,אהה, מרטיב בלילה... :-\ ) - זה כנראה לא תופס לטירונות (מתברר ככה מהחבר'ה הנהדרים שעושים עבודה נפלאה בנציב קבילות החיילים יימח שמם ושמו וזכרו), קורסים לא ארוכים וסיפוחים קצרי טווח. פטורים פחות נפוצים בהקשר של אסטמה שיצא לי לראות (ולקבל) זה שמירה בעמדה מוגנת מקור (תופס, מן הסתם, בעיקר בחורף...). בטירונות אתה יכול לקבל פטור מהשמיכות המסריחות שלהם (כי הן מלאות באבק) ואז די יוצא שאתה פטור מעבודה במסדר בוקר... פטור מהאבק וכו' בד"כ יפתור אותך מעבודות רס"ר, גם בבסיס הקבוע שלך(לפעמים יש תורנויות וכו'). בטירונות בטח תקבל גם פטור מתנאי שטח - זאת אומרת, אין שדאות! (אין לינה בשטח). המממ, נראה לי שכיסיתי הכול בהקשר של אסטמה, אם יש למישהו להוסיף/לתקן וכו', הוא מוזמן.

TheWave היקר, מקווה שעזרתי לך, תרגיש טוב, תיקח תרופות למניעה (Seretide Diskus אחלה תרופה... ;) ) ושיהיה בהצלחה בגיוס, בטירונות ושפשוף נעים!

פורסם

לי יש עקמת + פלטפוס

פרופיל 82 גיוס קרבי 21 לנובמבר.

היום הייתי בלשכת גיוס בעקבות זימון לוועדה רפואית עת

אובחנה אצלי תסמונת רנו למי שמכיר,

הפרופיל צנח במכה אחת ל64 ואני כבר לא משובץ

כלוחם.

מה שיש לציין זה שהעקמת אצלי מציקה מאוד,

לדוגמא בטיול שנתי שסחבתי ג'ריקן היו לי כאבים

חזקים ולא יכלתי לעמוד בעומס.

פורסם

Drx תודה על ההסבר המפורט! יש בעיה אחת.... לא הבנתי הכל כי אני בן 15 סתם שאלתי כי פתחו ת'רד אבל אם כבר אז בלה בלה בלה בלה

יש לי אסטמה יחסית ממה שאני ראיתי די קשה. אני תמיד משתמש במשאף ונטולין והשתמשתי בעבר (מזמן) בדיסקוס ואני כבר לא זוכר במה הוא עזר לי ולמה לקחתי אותו.

נ.ב. מה זה פרופיל?

פורסם

טוב אני אשאל אז זה ממש פשוט...

כמו זה שכתב מעליי ראיתי שאתה פה עונה על שאלות..

אז כמה מוריד פלטפוס בצבא ?

אני עם מדרסים בערך מגיל 4~5 כעקרון עדיין יש לי רגל יחסית שטוחה..

כמה זה פוגע בפרופיל ?

בתקווה שזה לא ודרך אגב הפלטפוס גולה דרך רופא פרטי וכל העניין לא נרשם בתיק הרפואי ! ככה

שהבנתי שאפשר לא לדווח אבל בלי קשר כמה זה מוריד ? אם בכלל (בתקווה שלא..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים