עבור לתוכן

זקוק לעזרתכם בבחירת זיכרון 400מה"צ: A-Data או Twinmos TMD7608F8E50D

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לקנות מחשב חדש, שני שליש מהשילוש יהיו (אם לא יהיה שינוי של הרגע האחרון) AXP2500+ ו-8RDA3+

הדבר היחיד שאני מתלבט לגביו כרגע הוא הזיכרון. אני שואף להגיע עם המערכת הזאת ל-3200+ ולא יודע איזה זיכרון לבחור (חשוב לציין שככל הנראה אני עומד לקנות את המחשב בזיגזג ולכן בבקשה לא להציע לי מוצרים שלא נמכרים שם, תודה :))

בעיקרון אני מתלבט בין ה- A-Data שממה שראיתי פה מציגים ביצועים טובים ובין ה-Twinmos שראיתי במספר מקומות שגם הציגו ביצועים לא רעים כלל (וכן אני מדבר על ה-TMD-50D ולא על הווינבונד)

יש כמובן אפשרות לזכרונות אחרים (כל עוד הם נמצאים בזיגזג (אני ככל הנראה ארכוש שני סטיקים של 512 מגה כ"א))

אשמח עם תעזרו לי לבחור זיכרון :)

פורסם

לך על הADATA יש אותם במלאי,תחכה פחות

יש גם SAMSUNG 512MB DDR400 ב585

פורסם
  • מחבר

שאלתי בקשר למלאי, זה לא קריטי, עניין של מספר ימים.

נניח ושניהם היו במלאי, מה עדיף, ה-A-Data או ה-Twinmos?

ומה בקשר לסמסונג, איך הביצועים שלהם? (מתוכנן אוברקלוק)

פורסם

טוינמוס  לדעתי הם מסוגלים ליותר OC ועמידים ליותר מתח משאר האדאטה!!

האדאטה 400 פשוט לא טוביים כמו האח המהיר של ה 500 ....

סמסונג - רק ליציבות!!! ממש כמו בלוקים הם !!

ראיתי שאתה מתכנן OC - למה לא לקחת את האח המהיר??? על איזו מע' אתה מתכנן OC ?

פורסם

אני קניתי את הטוינמוס והם סבלו מבעיות תאימות עם הלוח אם (ABIT NF7) ולכן החזרתי אותם לזיגזג בתמורה הם הציעו לי להחליף ל ADATA או ל SAMSUNG אני ביקשתי את מה שיגיע מהר יותר... הם שלחו אליי את ה SAMSUNG ולהפתעתי הם היו רק CL3 ישר התבאסתי, אבל מה? הם רצים על המחשב של אח שלי עכשיו ב 430 ב CAS2.5 ! ואני יודע שזה לא הגבול שלהם, פשוט המחשב שלו ממש טס ואין צורך ביותר מזה :).

פורסם
  • מחבר

ראיתי שאתה מתכנן OC - למה לא לקחת את האח המהיר??? על איזו מע' אתה מתכנן OC ?

כמו שכתבתי למעלה, אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון אז השילוש יהיה +AXP2500+, 8RDA3 והזיכרון שאתם תעזרו לי לבחור :)

אני מקווה להגיע עם המערכת הזאת לבאס 200, על יותר מזה אני לא מתכנן אז העיקר שהזכרונות יהיו יציבים ב-200Mhz ואם אני אוכל להוריד אותם ל-cas2 אז מה טוב :)

פורסם

סמסנוג לפי מה שהבנתי יותר יציבים

twinMos לפי מה שאני יודע , בעלי תיזמונים נמוכים יותר . פחות יציבים .

a-data טובים לאוברקלוק . יציבות בערך כמו של הטווינמוס .

פורסם
  • מחבר

בקיצור לעניין, הכל נמצא במלאי וכמו שנאמר המערכת תהיה 2500+ ו-8RDA3+ ואני מעוניין באוברקלוק

לא הבנתי את מה לבחור, Adata או הטווינמוס? (או שמא בכלל הסמסונג?)

הכל ddr400

ההבדלים הקטנים במחיר לא צריכים להוות גורם מרכזי בבחירה

פורסם

ב 2500@3200 זה לא ממש משנה. מה שחשוב שעל ה TWINMOSS יש 5 שנות אחריות (לפחות בנועה). זה הכי חשוב. על ה ADATA שנה. ועם ה 8RDA3+ להגיע ל 200 זה כמו לחתוך חמאה. אני התחלתי לעבוד ישר שם. פריים95, קצת מתח למעבד ואתה על הסוס.

פורסם
  • מחבר

אני קונה מזיגזג ושם על ה-A-Data יש שלוש שנות אחריות ועל ה-Twinmos אחריות לכל החיים "בכפוף להגדרות היצרן"

אתה אומר ללכת על הטווינמוס בגלל האחריות?

פורסם

לפי מה שראתי בכמה בורדים בחו"ל יש קצת בעיות לזיכרונות בשם Vitesta של Adata לעבוד בלוחות מבוססים Nforce2

העיניין הוא שאם עובדים בבאסים גבוהים הזיכרונות האלה הם בעלי תיזמונים לא ממש טובים וכל השיפור בביצועים של הNforce2 נובע מתיזמונים נמוכים

לכן בעיקרון הם מומלצים רק לפנטיום 4 ול A64. חוץ מזה קראתי על לא מעט מקרים של חוסר תאימות בין הזיכרונות הנ"ל ללוחות של Nforce 2

הייתי באמת שמח אם מישהו עם ניסיון עם הזיכרונות האלה היה רושם לאיזה תיזמונים הוא הגיע איתם באיזה מהירות באס ועל איזה ציפסט.

ואם אני טועה אנא תקנו אותי  ;)

פורסם

אני ממליץ לך לקרוא את דף האחריות של טווינמוס על "אחריות לכל החיים" אני בטוח שתתלהב הרבה פחות (:

לטווינמוס TMD יש בעיות תאימות באמת עם ה NFORCE2 אבל עד כמה שהבנתי זה בעיקר עם לוחות אביט פחות אפוקס..

לך על ה ADATA ואתה מסודר

אם אתה מתכוון להעצר ב 3200+ אז לא משנה מה תקח בכל מקרה הם יעבדו במהירות סטוק אז למי אכפת מהא"ק שלהם...

הADATA עולים 490ש"ח לסטיק בKSP... בחנויות אחרות ראיתי שהמחירים יכולים לקפוץ ל600

פורסם

לי יש את ה nf7

וטווינמוס אבל עם הציפ הטוב! :)

וכל פועל מצויין

על OC

xp2500@3200

בלי בעיות.

פורסם
  • מחבר

ואטוס כמו שאמרתי אין הרבה הבדל בין המחירים כאשר הטווינמוס הוא דווקא הזול מביניהם...

בקשר לתאימות לפי זיגזג לא צריך בכלליות להיות בעיות אלא אולי מקרים עם לוחות ספציפיים פה ושם, בכל מקרה הם בודקים את זה לפני בחנות.

אז בעצם מי מהשניים (או שלושה, לא הבנתי אם להכליל את הסמסונג בשיקול או לא) נשאר על התזמונים הטובים ביותר ב-400 מה"צ?

אינטגרל מותר לשאול אם כך מדוע בחרת ב-A-data למפרט שלך? :-)

פורסם
  • מחבר

הממ אז בדקתי את נושא האחריות באתר של טווינמוס (http://www.twinmos.com/dram_warranty.htm) ולפי מה שהבנתי לפחות, האחריות קיימת רק כל עוד טווינמוס מייצרים את המוצר

אז אם הבנתי נכון, אז נניח ובעוד שנה טווינמוס מחליטים להפסיק לייצר את המודול הזה אז זהו, אין אחריות?

בדקתי את נושא האחריות באתר של איי-דאטא (http://www.adata.com.tw/en/services-warranty.htm)

לא מצאתי משהו דומה

אני חושב שאני אלך גם על ה-A-Data לבסוף משום שתמיד ממליצים עליהם כאן במפרטים ולא זכור לי שראיתי תלונות עליהם

רק לוודא- אני אצליח להגיע איתם ל-3200+ עם תיזמונים נורמליים (2.5-3-3 למשל), נכון?

ב-newegg באמת היו כמה שכתבו על בעיית תאימות עם ה-nf7-s (ולעומתם היה אחד שכתב שזה דווקא עובד לו מעולה), לא ראיתי מישהו שכתב על חוסר תאימות עם ה-8RDA3+ בכל אופן.

שוב תודה על עזרתכם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים