עבור לתוכן

9800 פרו או ה6800???

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי....

אני מבין שיש פה איזה התנגדות לכך

שכרטיס בסדר גודל של 1500+ יהיה במחשב

ששוה בערך אותו דבר...  אבל אין מה לעשות...

אני לא יכול לקנות עכשיו מחשב חדש... אני השלמתי עם זה

אבל עד שאני כן אקנה מחשב חדש, זאת האפשרות הכי חסכונית

שיש לי לשיפורים, כי ככה אני גם חוסך לי כסף מהמחשב

הבא שאני אקנה.

אני לא רוצה לחכות שנה עד הפעם הבאה שאני אוכל להנות ממשחק.

וגם עם ה1.7 יהיו לשני הכרטיסים ביצועים טובים מאד.

לגבי זיכרון, אני מעדיף שלא להשקיע בזיכרון כי זה RDR

• תגובות 40
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בארטון, מה בדיוק רצית להגיד?!

הוא אמר שהוא קונה עוד מעט מחשב חדש ואינסטול אמר לו ללכת על ה6800

אם הוא קונה עכשיו 6800 הוא יקח כרטיס של AGP אבל כשהוא יקנה מחשב חדש הוא יקנה לוח ל-PCI-E ושאר תקוע עם כרטיס בנ"ז לAGP

מה עשינו פה??

פורסם
  • מחבר

אני לא מאמין שתוך שנה לוחות האם של pci e ישלטו עדיין בשוק...

פורסם

אני לא הייתי לוקח את הסיכון

ואם הייתי קונה עוד כמה חודשים מחשב חדש הייתי הולך על לוח עם PCI-E

פורסם
  • מחבר

אז האלטרנטיבה היא לא לשחק בכל משחק שיצא בשנה האחרונה ויצא בשנה הקרובה?!

פורסם

נו באמת...

זה לא מה שאמרתי

אני אמרתי שאם הוא מתכוון לקנות עכשיו אז שייקח את ה9800 פרו כי גם ככה המעבד הוא צוואר הבקבוק וההבדל בין 6800 ל9800 לא משמעותי אצלו

אל תסיק סתם מסקנות

פורסם

ללא ספק עדיף את ה6800 בעד עוד 300 שקל לא משנה אם יש לך 1.7 או 3.2 , מדובר בשני כרטיסים מליגה שונה לגמריי כשה6800 עוקף בהרבה את ה 9800 פרו ואף יותר מתקדם. ונכון שהמעבד שלך קצת חלש , אך כשמדובר רק על עוד 20 אחוז במחיר בשביל הרבה יותר ביצועים - עדיף ללכת ככה , מה שגם תמיד תוכל להפעיל עוד פילטרים או להעלות רזולוצייה - כך שזה רק יתרון.

לגבי להפוך 6800 ל GT - שכח מיזה , אולי בחלק מהכרטיסים יהיה אפשר לפתוח עוד 4 צינורות עיבוד אבל אין לנו מושג איך זה ישפיע על הביצועים ומה תהיה היציבות (חום, הספק מתח וכו) שלא לדבר על זה שהזיכרון הרבה יותר איטי...

בכל מקרה בהצלחה...

*עריכה קטנה : מישהו יכול ללמד אותי איפה 6800 רגיל עולה כבר 1800 ש"ח ??

פורסם

ice2k

צודק.

פורסם

לא ממש

צוואר הבקבוק הוא המעבד ככה שההבדל בין שני הכרטיסים במקרה הזה הוא לא משמעותי עד זניח

כאשר מדובר ב P4 3.0GHZ ההבדל הוא הבדל עצום

פורסם

זה לא משנה , כי מה שאמרת כרגע לא חוק , בהרבה דברים יהיה צוואר בקבוק אך בהרבה דברים אחרים בכלל לא (לא כל המשחקים בשוק קוראים להם דום 3) , ויש דבר שנקרא 1280X1024 8X AF 4X AA , עכשיו תשווה את הכרטיסים ותגלה עד כמה אתה מתרחק מצוואר הבקבוק לטובת ה 6800 שלא לדבר על זה שיש פילטרים ואפילו רזולוציות גבוהות מיזה.

וחוץ מיזה , שזה היה ממש על קצה המזלג - יש דבר שנקרא קנייה נבונה - לא קונים מיצובישי לנסר ב 120 אלף שקל במקום פורד מוסטנג ב 140 אלף רק כי ההגבלה על הכביש היא 100 קמ"ש (וכל מי שנסע על מוסטנג יודע שלנסוע רק על 100 זה קצת קשה ;) ) , זה אמנם היה דימוי קצת צולע , אבל נו ניסיתי להכניס את אלמנט צוואר הבקבוק.. הבדל בין הכרטיסים הוא זניח במחיר , פחות מ 30 אחוז , במיקרה כזה עדיף כרטיס שגם אם נגיד שתאוריית צוואר הבקבוק שלך היתה נכונה לגמריי היה עדיף לקנות , בכל זאת לא מדובר ב 1200 שקל לעומת 2100, ההבדל הוא זניח וגם אם המעבד שלו , אם הגדרות גרפיות מעולות הוא יהנה הרבה יותר מה6800. (וכמובן תמיד יש את הסיפור שהחבר המטואף שלו ימכור את המעבד והלוח יד שנייה במחיר מגוכח - עיסקה משתלמת ואז פותח התרד יודה לאלוהים שבחר את ה6800 בשביל עוד 20 אחוז כסף או יקלל את הרגע שבו קנה את ה 9800 בשביל לחסוך 300 ש"ח).

פורסם

ההשוואה לכביש באמת לא נכונה כי צוואר הבקבוק בכביש הוא "המלצה" בלבד ;)

זה שאומרים לך ליסוע 100 ואתה נוסע 160 זה לא כמו להגיד שהכרטיס הזה יעשה 60 פריימים והשני יעשה 90 כי זה פשוט לא נכון

גם הכרטיס השני יעשה 60 בגלל המעבד. פה צוואר הבקבוק הוא לא המלצה בלבד אלא עובדה

עכשיו בוא ניתן לך מצב נוסף

תאר לך שהוא קונה עוד כמה חודשים מחשב חדש והוא רוצה לקנות לוח PCI-E וכמובן שאז הוא יצטרך כרטיס מסך חדש והוא יקלל את היום שהוא בחר לקנות כרטיס מסך כל כך יקר בשביל חודשיים שלושה

פורסם

טוב , ידעתי שתיטפל לדבר הלא קשור (הכביש) ולא תתיחס לדבר המהותי - מעלים פילטרים ורזולוצייה - מקבלים גרפיקה הרבה יותר טובה וההבדלים בין הכרטיסים נהיים מהותיים , ולדבר הכי חשוב - הפרש המחיר בין הכרטיסים זניח - או שאתה עיוור או שאני מטומטם - אתה אומר לו אל תקנה כרטיס AGP ב 1800 שקל כי בעתיד תיקנה לוח PCIE ותידפק אבל אומר לו כן תיקנה כרטיס AGP ב 1500 שקל ואז לא תידפק - איך הוא בדיוק לא ידפק אם הוא הוציא 1500 ש"ח , הנקודה היא :

ההפרש מחיר בין הכרטיסים זניח , הבאס שלהם דומה , ה6800 יותר טוב גם בעתיד וגם בהווה עם 1.7  , אם הוא קונה עכשיו ולא יכול לחכות עדיף לו 6800 לעומת האופצייה של לקנות 9800 פרו ב 300 ש"ח פחות , כל דבר אחר כבר לא קשור לדיון, אם ההפרש 300 ש"ח בלבד (ולדעתי הוא יותר גדול אבל זה כבר לא משנה) ללא ספק עדיף את ה 6800 ואיו קשר לPCI E ולא נעליים , כשPCI-E ייתן שיפור כלשהו בכלל אז אולי יהיה אפשר להתחיל לדבר על זה , אבל עם הפרש הביצועים שה 6800 נותן ה PCI-E יורד לתחתית רשימת העדפות השיפורים , שלא לדבר על זה ששני הכרטיסים שהוא רוצה לקנות הם AGP ושניהם עולים הרבה וכמעט אותו הדבר..

טוב לפעמים אפשר להישתגע עד כמה אנשים לא שמים לב לדברים  8)...

אם אתה רוצה להמשיך לנהל את הדיון אין לי בעייה (אני בג'ט לג עצבני של חצי יום) אך בבקשה התייחס לענינים עליהם מגיבים לפני שאתה מעלה נושא אחר..

המשך גלישה מהנה עם כמה שפחות הודעות שגיאת אקספלורר..

צ'או..

פורסם

עצה שלי: תקנה משהו שינוצל עד הסוף ע"י המחשב שלך...כלומר שלא יהיה יותר חזק ממנו ושלא תבזבז סתם כסף.

אני מציע שתקנה איזה כרטיס יותר חלש כמו radeon 9600p ב800 שקל, ואז כשתקנה מחשב חדש תקנה כרטיס MIDHIGH END כמו GEFORCE 6600

פורסם

SPYRO בטח שיגעו אותך כבר מה?

בכל אופן אני תומך ב-ICE2K במאה אחוז.

אם י ש לך כסף ואתה רוצה את הכרטיס היותר טוב קנה 6800, עזוב צוואר בקבוק וכל מיני שטויות העניין כאן הוא ביצועים וה-6800 יותר טוב נקודה! שיפור על ה-5200 העלוב יהיה לך בכל מקרה!!!

בכל הקשור ל-AGP או PCI-E אין לך בעיה, אולי אינטל לא תוציא AGP יותר, אבל חברות אחרות(VIA,NVIDIA) ימשיכו לתמוך בו ואפילו יוציאו לוחות שיהיו בהם את שני החיבורים השונים!

בהצלחה, תהנה מה-6800 ואיפה אתה קונה אותו?

פורסם

אני תומך בחברי

אבל יש לי הצעה יותר טובה...

חכה קצת

חודש גג חודשיים

יצאו ה 6600ו ה GT

ותקנה אחד מהם, זה מה שאני הולך לעשות , תראה הם יעלו באיזור ה 200 דולר ו הרגיל אולי אפילו פחות...

ובקשר לצוור הבקבוק שלו, יש הבדל כאשר הכרטיס מוציא את כל המיץ אבל הוא לא מספיק להישפך

ובין כרטיס שיהיו בו נזילות והצירות בגלל שהוא יותר חלש , לדוגמא דום 3

זה לא ששני הכרטיסים יפעלו טוב על המחשב הזה אבל ה 6800 הוא תמיד ינזל וינוצל יותר מאשר ה 9800

שהרי הוא יותר איטי פי 2 עם לא יותר כמו שכבר ראינו בהרבה review

אז נגיד בזמן שה 6800 כל הזמן יריץ את המשחק ב 60 fps אז ה 9800 יריץ אבל בקטעים מסויימים (או הרבה מאוד קטעים ) הוא יפול בהרבה מה 6800.

בכל אופן מקווה שהבנתם מה שניסיתי להסביר ,

עם בכל זאת תחליט ללכת עכשיו על ה 6800 ולא ה 6600 אז לך על ה MSI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים