עבור לתוכן

דיעה בקשר למפרט

Featured Replies

פורסם

לוח אם ECS L7VMM3

מעבד Athlon XP 2000+

זיכרון 256MB DDR

דיסק קשיח 40GB 7200RPM

מארז Super ATX

כרטיס מסך 3D-Force 32MB S/M

כונן תקליטורים CDROM x52

כרטיס קול AC97 סטריאופוני

כרטיס רשת 10/100

מסך מאג 786PF

מחיר 1986 שקל (כולל משלוח)

המחשב ישמש לעבודה משרדית (וורד, גלישה באינטרנט, יישומים קלים כמו מסנג'ר וכו').

אני מניח שמבחינת ביצועים המפרט הוא טוב למה שהולכים לעשות בו, אני רק רוצה לדעת האם המחיר שווה? (תזכרו שזה כולל מסך לא רע [וגם לא טוב]) .

פורסם

המפרט לא רע, רק יש לי טיפה בעייה עם זה שהחברות שמייצרות את הפריטים לא מוכרות (או שלא הזכרת אותן). המסך גם כן יאכזב אותך... מאג עושים לא רק מסכים טובים, אלא גם זולים עם קצב רענון נמוך ומרחק בין נקודות גבוה (תמונה מטושטשת ומרצדת). שדרוג עתידי יהיה הוספה של סטיק של 512 זיכרון ואחרי זה, אם צריך, שדרוג ל 2500+ או 2700+, לפי התקציב. אולי כדאי לך לשקול מסך טוב כי זה משהו שיכול להשאר אתך 5 שנים ויותר.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, כמו שציינתי המחשב הזה לא הולך להריץ משהו יותר כבד מאשר ICQ וווינאמפ באותו זמן, או שילוב רצחני של וורד ואינטרנט אקספלורר.

המחשב לא מיועד בשבילי אלא בשביל אחותי שכרגע עובדת על מחשב עגלה ביותר (ווינדוס 98, SDR, פנטיום 3 800 מה"ז,כרטיס מסך של 8 מ"ב) עם מסך 15 אינץ' עתיק.

והתקיעות של המחשב וגודל המסך זה הדברים היחידים שמפריעים לה. אז אני לא חושב שתלונות לגבי הביצועים של המחשב והמסך אני יישמע ממנה.

התקציב היה השיקול העיקרי פה, ככה שאני לא חושב בכיוון של שדרוג לזמן הקרוב,אבל תמיד טוב שיש את האפשרות.

בקשר למסך- קראתי די הרבה ביקורות של משתמשים עליו וחלק אומרים שהוא פשוט מעולה בהתחשב במחיר, ואין שום בעיה איתו, ויש כאלה שהתלוננו על טשטוש באיזורים מסוימים של המסך. מאוד מוזר לי שחלק אמרו שאין איתו שום בעיה וחלק ממש כיסחו אותו,אני מקווה שאני ייפול על היותר טובים.

איזה מאפיינים חשובים כדאי לבדוק במסך? הזכרת הפרדת נקודות- איך זה נקרא באנגלית?

אני פשוט רוצה להשוות עם המסך שכרגע יש לי XJ796 (די ישן) של אותה חברה, שאין לי בכלל בעיה איתו. אבל לא מצאתי עליו ממש פרטים טכניים.

בקשר ליצרנים- הקשיח הוא של WD אם אני לא טועה, בקשר לשאר אני לא כל כך יודע.

אז סה"כ כמו שאמרתי  לא הביצועים מטרידים אותי, אלא האם המחשב שווה את המחיר שלו. הרכבתי מפרט כמה שיותר דומה באתר פנדה וזה הגיע לבערך 2800 (לא כולל משלוח והרכבה [ההצעה שלי כוללת הרכבה]).

ברור שזו לא עיסקאת המאה, אני רק לא רוצה לצאת נדפק. המחשב כולל אחריות לשנה ככה שאם משהו באיכות ממש גרועה ונהרס יחליפו לי אותו.

פורסם

לא ראיתי שכתבת את הסוג של המסך, אולי לפני העריכה היה כתוב שם רק מסך מאג... אין לי מושג לגבי המסך הזה ספציפית.

אניוייז, לפני מחשב חדש הייתי מפרמט לה ושואל אותה אם זה עזר. (כמובן שרצוי לגבות, אבל ממה שלמדתי, אצל אחיות/אמהות/בנות דודות אין ממש מה).

פורסם
  • מחבר

אל תשאל מה המחשב הזה כבר עבר. פרמוטים, שדרוגים, שינויים ומה לא.

אין מה לעשות, הוא פשוט ממש ישן (חלק מהרכיבים בו הם לפחות בני 5-6 שנים אם לא יותר).

כן, אולי עוד פרמוט יעזור קצת אבל לכמה זמן? להסחב איתו עוד חודשיים ואז לפרמ שוב?

בכל מקרה ההחלטה לא הייתה שלי, המחשב כנראה יסיים את שירותו בהתעללות OC מצידי, או שאני יפרק אותו ויציל מה שאפשר (דיסק קשיח כעוד 10 גיגה אחסון, כרטיס רשת, לתת למישהו את ה SDRAM).

חיפשתי עוד קצת בקשר למסך וגיליתי שהמרחק בין נקודות אצלו (זה נקרא באנגלית doy pitch נכון?) הוא 0.21\0.25 אני מנחש שזה מינימלי ומקסימלי בהתאם לרזולוציה.

המסך הנוכחי של הוא עם 0.26 ואין לי שום בעיה איתו אחרי כמה שנים טובות, אז אני לא חושב שעם החדש תהיה בעיה.

ד"א תודה על העזרה, אני כנראה יילך על זה.

פורסם

ה Dot pitch לא משתנה לפי הרזולוציה... פעם הייתי משווה מסכים לפי פרמטרים, היום כבר ויתרתי ואני מסתכל רק על ביקורות ועל הפרמטר של הקצב רענון ברזולוציות שונות.

אל תשכח שאם אתה מציל דברים מהמחשב יכול להיות שהם מה שדופקים אותך... הייתי מריץ, כשהמחשב עדיין שלם, סט של Dignostics, יעני תוכנות שבודקות מה דפוק (יותר נכון אתה בד"כ צריך להשתמש בתוכנה שונה לכל רכיב). לא יודע למה, אבל זה מריח לי כמו זיכרון, אז תריך memtest86 קודם, אם הוא מוצא בעיות, תריץ אותו שוב, כמה פעמים, כשכל פעם אתה בודק סטיק אחר.

פורסם

המחשב לא מיועד בשבילי אלא בשביל אחותי שכרגע עובדת על מחשב עגלה ביותר (ווינדוס 98, SDR, פנטיום 3 800 מה"ז,כרטיס מסך של 8 מ"ב) עם מסך 15 אינץ' עתיק.

תשמע, פנטיום 3 במהירות 800 זה מחשב שמעבר למספיק בשביל מה שאמרת. אני מכיר כמה אנשים שעל אותו מחשב עושים הרבה יותר מאקספלורר וווינאמפ.

אם תקח את הפנטיום 3, תוסיף לו זכרון משומש SDRAM , כרטיס מסך יותר נורמלי (אפילו 32 מגה משומש, איזה RIVA TNT), מסך איכותי שילך איתה עוד הרבה שנים, ו WINXPPRO, אני מאמין שאפשר יהיה להנות ממנו בגדול עוד לא מעט זמן בשביל מה שהיא עושה. המסך יהיה איכותי ויוכל ללוות אותה בקלות לתקופה שבה באמת תצטרך מחשב חדש יותר וחזק יותר.

אני עשיתי אותו דבר ל2 X פנטיום 3 כזה בדיוק וזה רץ סבבה.

דבר אחרון, להרוג את המחשב באיזה OC זה ממש חבל. הוא יכול להיות אחלה שרת משפחתי להורדות, הדפסות, פקסים וכו'... כדי לפנות את המחשבים היותר חדשים למה שהם צריכים לעשות. כל מה שאתה צריך זה כרטיס רשת וסוויטש קטן.

עריכה: כשאני חוזר למפרט שלך אני גם רואה שבחרת מרכיבים לא ממש אכותיים. כמו למשל הלוח של ELITE והמסך הספציפי שמאוד לא אהבתי. גם מחשב אקונומי צריך לקנות חכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים