עבור לתוכן

מעוניין בלוח ל AMD 64BIT - האם ללכת על NFORCE3 או VIA800 ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

לאחר ירידת המחירים של המעבדים הללו אני מזמין שבוע הבא שילוש חדש.

אני כנראה אלך על המעבד 3200 שעולה 1360 ש"ח.

לגבי לוח אני עדיין לא החלטתי מה כדאי.. שמתי לב שאתם ממליצים פה על EPOX אבל הוא עם צ'יפסט של VIA

ואני מעדיף צ'יפסט של NFORCE 3 . אני יודע שאני אצטרך לשלם עוד איזה 200 שקל הבדל לכן אני שואל האם זה כדאי ?

אם אפשר תמליצו לי גם על זיכרונות טובים 512X2 - שיהיו בעלי תיזמונים טובים מהירים ואמינים לדוגמת OCZ וכו'.

אני מעדיף אפילו זיכרון DDR400 מהיר מאשר DDR500 איטי. ( אני יודע שזה יגביל אותי באוברקלוק אבל כרגע אני לא מתכוון לעשות )

התקציב שלי הוא 3200 שקל.לפי החישוב שלי המעבד והלוח צריכים לעלות בערך 2100 וזיכרונות עוד 1100.

תודה רבה.

פורסם

אתה קצת מתבלבל - הלוח של EPOX הוא עם צ'יפסט של נוידיה (NFORCE 3 250GB)

פורסם

תראה, במהירויות סטוק (בלי OC) שני הצ'יפסטים מציגים ביצועים זהים למדיי. אם אתה מתכנן OC אז רק nForce ואם לא אז שניהם בסדר.

לגבי לוח, אתה יכול ללכת על ה8KDA3J עם הnForce:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_290_372&products_id=6679

או אחיו ה8HDA5J עם הVIA:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_290_372&products_id=6885

שוב, בלי אוברקלוק שניהם לוחות מצויינים, בOC עדיף את הראשון.

יש לשני הלוחות את גרסאת ה+ שעולה עוד כ300 ש"ח בערך ומציעה פיצ'רים נוספים, פשוט תבדוק אם אתה צריך את הפיצ'רים האלה ואם לא אין סיבה לקחת את הלוחות היקרים יותר.

לגבי זכרונות, הADATA הם אחלה זכרונות:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_1103_1105&products_id=6127

אתה יכול לקחת שניים כאלה.

תתחדש

עריכה: לזה שמעליי, לEPOX יש לוח גם הVIA וגם עם הnForce.

פורסם
  • מחבר

סליחה באמת התבלבלתי.

הסתכלתי בטעות באחת החנויות על דגם אחר והוא VIA ( נורא מבלבלים EPOX האלה ) :)

עכשיו לגבי הלוח של EPOX עם צ'יפסט 3 - NFORCE אני סגור.

למה ללכת על לוח של VIA שמציג אותם ביצועים ללא אוברקלוק אבל חוסם אותי במידה ואני ארצה בעתיד..

שמתי לב שהוא עולה בערך 650 שקל וזה נכנס לי טוב לתקציב.

כרגע יש לי 1000 שקל לזיכרונות. לגבי הזיכרונות שהציע לי GRAFITY אני קצת מהסס. אני חושב שהם CL3 ואני רוצה משהו

בכיוון של לפחות 2.5 או 2.0 אפילו אם אפשרי מבחינת תקציב.

מה הייתם מעדיפים ? סטיק אחד של 512 DDR500 של חברה רצינית כמו OCZ עם אפשרות אוברקלוק רחבה

או 512X2 של חברה פחות טובה כמו A-DATA אבל עם DDR400 בלבד ותיזמונים גרועים יותר ?

אחרי הכל אני תמיד יוכל להוסיף עוד סטיק עוד כמה חודשים שיהיה לי ת'כסף..

תודה.

פורסם

הם CL2.5 לפי מה שאני יודע, הייהת סקירה באתר על זכרונות 500MHz באתר והADATA יצא שם בתוצאות ממש טובות, אתה מוזמן להתסכל, זה זכרון מאוד משתלם כרגע, אין מה לדאוג.

הגרסא של ה500MHz מגיעה גם עם קירור אדום על הזכרון...

אתה יכול גם לקחת את הOCZ הזה שעולה הרבה יותר:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_902&products_id=4816

פורסם
  • מחבר

A-DATA DDR500 עם הגוף קירור האדום אפשר לקנות באחת החנויות ב 610 שקל.

יכול להיות באמת ששווה לי ללכת עליהם במחיר כזה.

2 הסטיקים יעלו - 1220

הלוח יעלה - 670

המעבד - 1360

סה"כ - 3250 ש"ח - מתאים לי בדיוק לתקציב.

עוד שאלה אחרונה - יש לי מהמחשב הקודם כרטיס מסך RADEON 9800P של SAPPHIRE .

אני יודע שזו שאלה שבטח שאלו אותה כבר אז על תכעסו.. צ'יפסט של NVIDIA וכרטיס מסך של RADEON ..?

זה לא מקור לצרות ? :)

דבר אחרון - לגבי גוף קירור למעבד - אני אהיה חייב לקנות משהו רציני או שאני אוכל לפחות בהתחלה להסתפק בקירור של AMD ?

פורסם

אם אתה מתכוון לבצע OC בעתיד לך על לוח אם מבוסס ערכת השבבים nForce 3 250, בכל לוח אם כזה מובטח לך שתמצא נעילת PCI/AGP פועלת ב-100%.

הבעיה של נעילת PCI/AGP בלוחות אם מבוססים על ערכת השבבים K8T800 תוקנה אך רק ב-Revisions מתקדמים יותר של הלוחות. חלק מן ה-Revisions הללו רק עכשיו מתחילים להגיע לחנויות כך שסביר להניח שבארץ תמצא דווקא את הלוחות בהם הנעילה עדיין תקולה. כמובן שבלתי אפשרי לבדוק Revision של לוח אם בחנות (אלא אם כן המוכר או היבואן בדקו זאת בשבילך) ולכן כדאי בשלב זה להתרחק מלוחות אם מבוססים על ערכת השבבים של VIA.

פורסם

A-DATA DDR500 עם הגוף קירור האדום אפשר לקנות באחת החנויות ב 610 שקל.

יכול להיות באמת ששווה לי ללכת עליהם במחיר כזה.

2 הסטיקים יעלו - 1220

הלוח יעלה - 670

המעבד - 1360

סה"כ - 3250 ש"ח - מתאים לי בדיוק לתקציב.

עוד שאלה אחרונה - יש לי מהמחשב הקודם כרטיס מסך RADEON 9800P של SAPPHIRE .

אני יודע שזו שאלה שבטח שאלו אותה כבר אז על תכעסו.. צ'יפסט של NVIDIA וכרטיס מסך של RADEON ..?

זה לא מקור לצרות ?  :)

דבר אחרון - לגבי גוף קירור למעבד - אני אהיה חייב לקנות משהו רציני או שאני אוכל לפחות בהתחלה להסתפק בקירור של AMD ?

לא, זה לא יעשה לך בעיות.

הקירור הרגיל שמגיע האו דיי טוב ואמור להספיק לך אפילו לOC קליל.

פורסם

אתה צריך להבין שלאוברקלוקינג צריך היטסינק ומשחה טרמית ואולי גם תוספת היטסינקים ומאווררים. זה גם עולה כסף. אם אתה רוצה אפשרות לאוברקלוקינג עם תוספת כסף אז ברור הלוח .

זה עדיף לדעתי. תעשה אוברקלוקינג בניחותא

בכל מקרה תשים ארקטיק סילבר 5 .

פורסם

אין סיבה שהוא יקנה סתם עכשיו מוצרי קירור נוספים.

כרגע אין לו סיבה לעשות OC, במידה והוא יעשה הוא תמיד יוכל לקנות עוד דברים, כרגע אני לא רואה שום סיבה מיוחדת להוציא עוד כסף.

פורסם

למה לא לקחת את הGEIL עם תזמונים של 2.5-3-3-6 הכחול שעולה בפנדה 563 שקל?

וד"א, יש את הADATA בKSP ב490 שקל.

פורסם
  • מחבר

ה GEIL ו A-DATA האלה הם DDR-400 .

אני מעדיף לקנות כבר זיכרונות שהם DDR 500 למרות שאני לא אעשה אוברקלוק בתקופה הקרובה.

אין טעם שעוד כמה חודשים אני אצטער שקניתי DDR-400 ואני אתחיל לחפש טרייד - אין וכו'.

אני רוצה לקנות מחשב שאני לא אצטרך לפתוח אותו בשנה - שנתיים הקרובות.

פורסם

לשני הזכרונות האלה יש ורסיות בDDR500, אתה יכול ללכת עליהן, הן פשוט יותר יקרות מן הסתם ואני לא יודע אם זה נכנס לך בתקציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים