עבור לתוכן

טמפ' מעבד גבוהה - משפיע על אורך החיים?

Featured Replies

פורסם

הייי

המעבד שלי (p4 2.8 533fsb) מגיע במאמץ לסביבות 61-62 מעלות.

האם זה משפיע על אורך חייו\ על התפקוד שלו?

* אל תגידו לי לקנות היטסינק או למרוח משחה טרמית כי כבר יש לי היטסינק, הבעיה היא שמרחו על המעבד החדש בחנות משחה טרמית לא טובה כנראה ולא בא לי לפתוח את זה ולהתחיל למרוח silver

בקיצור- בלי עיצות כאלה, רק תענו אם זה משפיע או שאני יכול להיות רגוע.

פורסם

בסדר בלי עיצות...

זה משפיע מאוד ;D ואם הזמן זה יחמיר

פורסם

תחפש את הספציפיקציות של המעבד באתר של אינטל.

מעבדי אינטל עושים ריסט אם הם מתחממים מדי . אבל 61C זה גבוה לטעמי לאינטל. היות והטמפ' הזו לא קבועה אלא בזמן משחקים , אז אין מה להתרגש מדי.

מש שחשוב זה ההפרש לטמפ' המארז והחדר . אם המארז חם מדי אז תאוורר אותו.

אבל בהזדמנות לפרק את ההיטסינק ולשים AS5 ובסבלנות ודיוק לשים אותו חשרה, צמוד היטב.

פורסם
  • מחבר

Ancient1 תודה, אתה בטוח שזה גבוה מדי לדעת אינטל?

בסדר בלי עיצות...

זה משפיע מאוד ;D ואם הזמן זה יחמיר

תגיד אתה בטוח במה שאתה אומר? כי זה נראה לי מוזר.

אשמח לקבל עוד חוות דעת

פורסם

מה הטמפ' לא בזמן מאמץ ומה טמפ' החדר? (אם אתה לא יודע במדוייק, אז לפחות תגיד אם היא גבוהה או נמוכה, חדר מאוורר או לא..)

פורסם

טמפ' גבוהה אכן משפיעה על אורך חייו של המעבד. במקרה שלך המעבד מתחמם יותר מדי, אומנם זה לא

במצב הרסני אבל יותר מדי וזה לא בריא במיוחד למעבד מפני שאחרי 63-65 מעלות אתה כבר עלול לקבל ירידה

בביצועים וכמובן שזה לא בריא לאורך זמן וזה יכול להשפיע על אורך חייו. במקרה הזה לא בהמון אבל אני חושב

שיש השפעה בכל זאת.

אני יודע שאמרת בלי עצות אבל אם אתה אומר שלא מרחו משחה כראוי אז כדאי שתפתח תנקה ותמרח משחה טרמית

כי זה באמת עלול ללכת ולהחמיר עם הזמן בעיית הטמפ' הזאת. כל זה בתנאי כמובן שהמארז שלך מאוורר מספיק,

כי אם הוא, אז האויר החם של המעבד וכל שאר החלקים נשאר בפנים והמחשב שלך ממש ילהט...

אז קח גם את זה בחשבון... ;)

פורסם

מתח גבוה הרבה יותר משפיע, למרות שטמפרטורה עוזרת ;). תחשוב על זה שהמעבד במאמץ חלק קטן מאוד מהזמן אז הטמפרטורה הרגילה יותר נמוכה. חוץ מזה, כל הדיווחים של מעבדי אינטל מתים (ראה ת'רד NSDS ב www.ocforums.com בשביל עוד מידע) הם מאוברקלוקרים שטחנו את ה1.6 נורת'ווד שלהם ב3.4 ג'יגההרץ עם 1.8 (ולפעמים יותר קרוב ל1.9) ותוך חודשיים-שלושה הוא מת להם. אינטל משקללת את זה שחלק גדול מהמעבדים שלה נכנס למחשבים מאווררים בצורה לא טובה (תרגום - לא) ויודעת שאם המעבדים שלה יחזיק מעמד מעט זמן בכאלה טמפרטורות היא תצטרך להחליף כל מעבד כמה פעמים עד שהוא יצא מהאחריות שלו.

הקיצר, ניתן להרגע. 8)

פורסם
  • מחבר

קרה משהו .. בעצם שני דברים מוזרים ביותר בשעה האחרונה-

החלטתי לפתוח את הסינק ולשים משחה טרמית, פתחתי אותו, ניקיתי עם טישו את המשחה הלבנה הלא יעילה,  מרחתי מעט משחת כסף וסגרתי.

כשנכנסתי לביוס ראיתי שהמעבד ב60 (!) מעלות ואפילו עולה קצת. כשעליתי לווינדוס הרצתי PRIME95 והוא ממש זינק והצחיל לעלות מ60 ובסוף ל64 שם סגרתיאת התוכנה.

כשפתחתי את המחשב כדי לראות מה קרה (הרי דבר כזה לא יכול להיות) ראיתי ששמתי מעט מדי משחה ורק באמצע (שמתי גוש קטן בנוסף) ובמקום של המדבקה (שהוא טיפה גבוה יותר) יש מגע.

אז ישר שמתי עוד משחה, כמות מכובדת, ואז כבר שהדלקתי את המחשב הטמפ בביוס היתי קצת יותר סבירה (40) ובווינ 35 באיידל.

הדבר המוזר השני שמטריד אותי שבבדיקה שהרצתי עכשיו המחשב הגיע במאמץ ל61 מעלות (בקושי רב מאוד ואחרי כמות זמן לא קצרה עלי לציין, אבל עדיין זה מטריד).

למישהו יש פיתרון לתעלומה?

עריכה: עכשיו באיידל הוא 36-37

*ד"א- יש לי שני מאווררים במארז, אחד מכניס מקדימה ואחד מוציא מאחורה כמו שצריך  ;).

פורסם

כן... המדבקה... שמישהו יסביר לי למה חייבים לשים מדבקה על המעבד ולדפוק לכולנו את הקירור (זה לא כמו כשהליבה חשופה ואפשר לשים את המדבקה בצד). את המדבקה הורדתי כמה חודשים אחרי שקיבלתי את המחשב (כשגיליתי שזה מדבקה בעצם, זה באמת לא נראה ככה).

אני מנחש שהסרת המדבקה מובילה לביטול האחריות. שזה קצת אירוני, אתה עושה משהו שאמור להאריך את החיים של המעבד שלך ובזה שאתה עושה את זה אתה מבטל את האחריות.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני עושה בדיקה בPRIME 95 והמחשב מטפס לאט לאט עד שהוא מגיע לסביבות ה60.

??

פורסם

המעבד שלי בחודשי הקיץ במיוחד מגיע בלי מאמץ בקלות ל 47-50 מעלות. אז במאמץ יותר. ככה כבר מעל לשנתיים וחצי.

ולא קרה לו כלום....

AMD AthlonXP 1800+

פורסם

המעבד שלי בחודשי הקיץ במיוחד מגיע בלי מאמץ בקלות ל 47-50 מעלות. אז במאמץ יותר. ככה כבר מעל לשנתיים וחצי.

ולא קרה לו כלום....

AMD AthlonXP 1800+

זה לא חוכמה, המעבדים של AMD מתוכננים לעבוד בטמפ' יותר גבוהות פרקי זמן גבוהים. או שאולי זה גם אצל אינטל, לא בטוח..

פורסם

המעבד שלי בחודשי הקיץ במיוחד מגיע בלי מאמץ בקלות ל 47-50 מעלות. אז במאמץ יותר. ככה כבר מעל לשנתיים וחצי.

ולא קרה לו כלום....

AMD AthlonXP 1800+

לדעתי ל1800+ עדיין לא הייתה הגנה נגד טמפרטורה גבוהה. מה שזה אומר זה לא שמסוכן לעבוד איתו ב50 מעלות, אלא שבמקרה שהוא יגיע ל130 מעלות (זה קורה רק אם נפל הסינק/נפרד מהמעבד) הוא לא יכבה את המערכת כמו מעבדים של אינטל.

מעבדים של אינטל עובדים יותר קר בidle ויותר חם בload מאלה של AMD. יעני הדלטא יותר גדולה, זה לא אומר הרבה. הפרסקוט עובד יותר חם בidle והרבה יותר חם בload.

פורסם
המעבד שלי (p4 2.8 533fsb) מגיע במאמץ לסביבות 61-62 מעלות.

האם זה משפיע על אורך חייו\ על התפקוד שלו?

מה איכפת לך אם יש לך אינטל...... גם עוד 10 שנים יחליפו לך אותו אם הוא יישבוק חיים.

פורסם
  • מחבר

מה איכפת לך אם יש לך אינטל...... גם עוד 10 שנים יחליפו לך אותו אם הוא יישבוק חיים.

יש משהו בדבריך..

שימו לב- המחשב מגיע במאמץ (PRIME95, משחקים) לסביבות 60 מעלות, אבל לוקח לו יחסית הרבה מאוד זמן להתייצב בטמפ' הזאת. גם כשהוא יורד לאיידל לוקח לו הרבה זמן להתייצב (ב36-38 מעלות כנראה). על המעבד נמרחה משחת כסף ואני משתמש בסינק של זלמן (6500b AlCu) שנתן לי פעם ביצועים של 54 במאמץ (ו47 בחורף) ו32~ באיידל.

אני לא יודע מה לא בסדר כאן.

* האם לוקח למשחת כסף זמן "להתמקם"? או שזה נכון רק לגביי AS5?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים