עבור לתוכן

יום סיור אצל הבצל המשוגע, כדאי לכם גם...

Featured Replies

פורסם

רוצים באמת ללמוד יותר על המערכת הנוכחית שלכם ? להעמיק על הדברים הטובים והפחות טובים של כרטיס המסך שלכם ? אין כמו סיור והשוואות רלוונטיות אצל הבצל המשוגע, ממש כאן...

כמובן שכדאי להצטייד בתוצאה כלשהי לפני כן, ועדיף תוצאה אשר קיבלתם לאחרונה, ועם מעט חקירה ( ולא, לא רק סתם נקודות) תוכלו לגלות דברים מענינים.

אני למשל גליתי שטיטאניום 4600 הכי חזק לא מבצע דברים טוב כמו ראדון 8500 על אותה מערכת כמו שלי.

גיליתי גם שביצועי ה-Point Sprite הם פשוט ללאר תחרות אצל הראדון כאשר הוא עוקף בקלות גם טיטאניום 4600 במיקרים רבים עם מערכות חזקות לפעמים משלי ( סלרון 1600, או דיורון 1450 עם DDR).

מה עוד ? ביצועי Vertex Shader ללא תחרות פשוט שוב כנגד משפחת הטיטאניום לבית ג'י פורס 4...

שמתם לב שאני בכלל לא משווה את הכרטיס לטיטאניום 500, כי ברוב המקרים השוואה כזאת גורמת לטיטאניום להרגיש חיוור, עם הבדלים עצומים, ב-Point Sprite Speed, Pixel Shader, Vertex Shader, Fill Rate מסוגים שונים, High Polygon Count, ועוד ועוד !

בקיצר, קחו לכם שעה וקצת ותראו מה באמת כרטיסים שווים לפני הקנייה או השדרוג...

דוגמא מהירה ? סלרון 1610 עם טיטאניום 500 : Point Sprite Speed(MSprites/s) 19.5

סלרון 1450 עם ראדון 8500 : Point Sprite Speed(MSprites/s) 33.8

סלרון 1534 עם טיטאניום 4600 :94.7 Vertex Shader

סלרון 1450 עם ראדון 8500 :Vertex Shader 100.9

פורסם

הממ

אולי כי הראדון יותר טוב בפוינט סטרייפ ובוורטקס?

אם אני לא טועה, זה לא כל כך קשור למעבד, הוא עושה את זה במעבד שעל הכרטיס.. לא? ::)

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי על המעבד...

פורסם

אתה דווקא דיי הדגשת את העניין של הסלרי...

טוב, לא חשוב

אבל שאלה אחרת לי אליך..

שני הכרטיסים יציגו יכולת טובה מאוד, עד נקודת הבלאי שלהם... משהו כמו 3 דורות קדימה.

הראדון מציג תמונה איכותית יותר, אבל פחות פריימים לשניה, בישומים כבדים..

מה שאומר, לדעתי, שהג'י 4600 יחזיק יותר זמן.

אתה מסכים?

פורסם
  • מחבר

שתבין שהג'י פורס 4 לא תוכנן בכלל להתחרות בראדון 8500 הכל יהיה טוב, הכרטיס הנ"ל הראדון 8500 תוכנן לקצץ טיטאניום 500, ואת זה הוא עושה נפלא,זה שגם את ה-4600 הוא מקצץ מדיי פעם זה רק ערך מוסף, ורק מראה כמה אדיר הכרטיס !

ואני לא רואה את הראדון חלש מבחינת FPS... ::)

פורסם

לא הייתי לוקח את התוצאות של MadOnion כמדגם מייצג אלא אם קיימת מגמה קבועה בתוצאות, שמראה באופן חד משמעי שהרדאון עדיף על פני ה Ti4600.

הסיבה לכך היא שהרוב המכריע של התוצאות המפורסמות שם הן ממערכות שלא עברו אופטימיזציה מלאה (דרייברים למשל) ולכן, כל מערכת שעברה טיפול כולל תוכל לקבל תוצאה גבוהה ממערכת בעלת כרטיס מסך טוב יותר ברב המקרים.

הרי ישנם דברים נוספים המשפיעים על הציון, כמו הזכרון לדוגמא ולכן גם מערכות כמו שלך KoM, שעברו אוברקלוקינג יציגו ביצועים טובים יותר על פני מערכות עם מעבד מהיר באותה מידה אבל ללא אוברקלוקינג.

פורסם

לדעתי 3DMARK בדיקה מצויינת שמראה את כל הפוטנציאל של ה רדאון, כדי לזכור בקשר לאופטימיזציה,

ל R8500 אין הגדרות LOD BIAS כמו בכרטיסי NVIDIA, לכן כרטיסי NVIDIA יכולים בעצם לרמות קצת ולהרוויח ברוב המקרים איזה 200-500 נקודות, תלויי כמה טוב עשית את זה :)

פורסם
  • מחבר

הרי ישנם דברים נוספים המשפיעים על הציון, כמו הזכרון לדוגמא ולכן גם מערכות כמו שלך KoM, שעברו אוברקלוקינג יציגו ביצועים טובים יותר על פני מערכות עם מעבד מהיר באותה מידה אבל ללא אוברקלוקינג.

• לא דיברתי על מספרים, ולכם זה לא שינה לי, אני דיברתי על הנתונים עצמם.
  • כל המערכות אליהם השוותי היו גם באוברקלוק ! הרי אין סלרון 1610 בשוק !!

פורסם

תראו אם ATI היו יודעים לעמוד בלוח זמנים R250 כבר היה יוצא והיה מתחרה לGF4.

• 2 שנים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה אנשים בדקתי בדפים האחרונים משהו ושכחתי שזה בסוף רשמתי הודעה :-\ :-\ :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים