עבור לתוכן

לוח אם עם כרטיס גרפי משולב או כרטיס מסך ישן עם לוח אם זול יותר?

Featured Replies

פורסם

נשרף לי הלוח אם ואני צריך להחליף אותו.

כשעברתי על אפשרויות להחלפתו של לוח האם, נתקלתי בלוחות שיש בהם מאיץ גרפי (בד"כ GeForce 4 MX) מובנה.

יש לי מאיץ גרפי לא צעיר בכלל 3 VOODOO עם 16 MB זיכרון.

אין לי כסף לקנות מאיץ גרפי חדש יותר, אבל ההפרש בין לוח אם עם מאיץ גרפי ללוח אם נטול מאיץ הוא לא עד כדי כך גדול, 50-100 שח, הרבה פחות מכרטיס גרפי (גם הכי פשוט שיש).

אני לא משחק יותר מידי משחקים, אבל הייתי מעדיף לפעמים שאני כן משחק כרטיס גרפי טוב יותר (מדובר במחשב ישן, אז אין צורך במשהו מפואר מידי).

האם כדאי לי לקנות לוח אם עם מאיץ, או שאין מה לטרוח.

תודה!

פורסם

מניסיון שלי, לוחות האם עם הכרטיס מסך מובנה גורמים לבעיות חמורות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה!

אתה יכול בבקשה לפרט באילו בעיות מדובר? ברור לי שלא מדובר בכרטיס מהשורה הראשונה, אבל האם יש הבדל בין הביצועים של אותו הכרטיס באם הוא מובנה בלוח אם או מחובר ביציאת AGP?

פורסם

איזה מעבד וכמה זיכרון אתה הולך לחבר אל הלוח?

כרטיסי מסך מובנים משתמשים בזיכרון הRAM שלך בתור זיכרון (כמה שאתה מגדיר להם) וגם בכוח המעבד שלך.

כמו שאמרת, אל תצפה לשיפור דרסטי, אבל יהיה שיפור לעומת הVOODOO שלוש שלך...

באיזה משחקים אתה משחק כשאתה משחק?

פורסם
  • מחבר

חשבתי לקנות את הלוח אם הבא:

http://www.epox.org/products/mainboards/8rgm3i/

במפרט שלו מופיע - Integrated GeForce4MX graphics core running upto 130Mhz with 128MB frame buffer by SMA

זה אומר שהכרטיס משתמש במשאבים של כל המערכת או שיש לו 128MB משל עצמו.

כשאני משחק, אז בעיקר משחקי אסטרטגיה... לא דברים עמוסים מידי...

מה לגבי קניית כרטיס מסך משומש? מישהו יודע על דרך לבדוק באיזה מצב הכרטיס המשומש? אם הוא עבר OC או לא?

תוספת : המעבד הוא דורון 1300 ויש לו 128 DDR 266

פורסם

יש לך מעבד מעט חלש ומעט מידי זיכרון - לא הייתי הולך על כרטיס מובנה בתנאים כאלו....

תוספת זיכרון תעזור לך מאוד בביצועים

פורסם

קודם כל אני חושב שאנחנו צריכים לדעת מה התקציב שלך לכרטיס מסך חדש? אם תגיד לנו כמה כסף אתה רוצה להשקיע בכרטיס המסך שלך אני חושב שאנחנו נוכל לעזור לך הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

ברמת העיקרון התקציב הוא די נמוך... מצד שני אני גם לא מצפה לביצועים טובים מידי...

אם אני אקנה בשביל המחשב הזה כרטיס סביר (לדוגמה 9600PRO) זה לא יהיה OVERKILL?

בכל אופן התכנית שלי היתה להפריש את הוודו 3 לגמלאות ובתקציב נמוך ככל האפשר (אם משולב בלוח אם או משומש עד נגיד 200 ש"ח) להחליף את הכרטיס.

פורסם

ה GF4MX המובנה הרבה יותר חזה מהוודו שלך, והוודו הוא כרטיס של 3.3V שאין כמעט סיכויי שבכלל תמצא לוח היום שהוא יפעל בו.

פורסם

תתן לנו את התקציב של כרטיס מסך + לוח אם חדש.

ואז ננסה לקמבן משהו.

הייתי ממליץ לך לקנות עוד 128 זכרון.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות!!!

לא בטוח שאני אכן אעמוד בזה, אבל נגיד משהו באיזור ה-500 ש"ח

ברור לי שיהיה מדובר בציוד low-end אם בכלל, אבל בכל מקרה מדובר במחשב עבודה שלא אמור לעשות יותר מידי

אם צריך לקנות חומרה משומשת, אז אם מישהו יודע איך לבדוק שהיא במצב תקין ולא תשרף תוך שבועיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים