עבור לתוכן

היי חברה אני חדש פה ואני רוצה את דעתכם (אם אפשר) לגבי מפרט מחשב שאני קונה..

Featured Replies

פורסם

מרצדס מתחממת? תנסה אולי מכונית דראג עם בננה באגזוז....

פורסם

תשמע, הפרסקוט זה לא רעיון רע, אפשר את הליבה שלו באופן עקרוני להרים יותר גבוה מאשר את הנורטווד, ככה שדראג עם בננה באגזוז לא הייתי קורה לזה. רק מה לדעתי קרו כמה תקלות עם זה שהם לא ממש צפו. לא נורא, גם מרצדס מפשלים ואלי אפילו בסוף נצטרך להתרגל לעובדה שאינטל ירדו ברמה ומתחממים כמו AMD..

פורסם

1. אינטל לא מתחממים כמו AMD, הם מתחממים יותר(ע"ע פרסקוט).

2. גם מכונית דראג עם בננה באגזוז אפשר להרים יותר גבוהה מאשר מאזדה, פשוט מוציאים את הבננה :)

פורסם

רייזור,

LOL ;D

שנינו מסכימים על דבר אחד, פרסקוט לא כדאי לקנות אם יש בשוק נורטווד ולמשחקים ועבודת אופיס בטח עדיף איזה 2500@3200. תציע את התאור שלך כלוגו לאינטל...אולי תתעשר ;D

פורסם

LOL

אני בטוח שהם ישמחו לצייר את הבננה המפורסמת בלוגו, ואולי כמה קופים ירקדו על האוטו... ליד זה ציור שלי באי בודד עשיר... $$$$

טוב ירדנו קצת לאוף טופיק חחח

בכל מקרה, עדיף לך מפרט עם AMD (או שאתה מעדיף לנסות להוציא את הבננה LOL) ואז תשלם פחות ותוכל להכניס חלקים אחרים יותר איכותיים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי שכנעתם אותי אני הולך על AMD

ויש לי כמה שאלות אז אם תוכלו להפנות אותי למדריך רלוונטי זה יהיה הכי טוב.

מה ההבדל בין המעבדים של ה-32 bit לבין ה-64?אני מניח שיש הבדל אבל עד כמה?

האם המעבד 2800+ של AMD הוא המקבילה של הפנטיום 2.8 כולל ה-FSB800,HT,DUAL MEMORY והאם הוא שווה לו בביצועים?

איך עובד כל עניין מהירות השעון ב-AMD?(חיפשתי מדריך-לא מצאתי)

זה מתקשר לזה שאמרתי מוקדם יותר באשכול שאין לי הבנה מספיקה כדי ללכת למוכר ולקנות מחשב בלי להוא יידע שנפל עליו פראייר:)

תודה

פורסם

כמה דברים:

1) בניגוד למה שהרבה אנשים שקונים מחשבים חושבים, את ביצועי המחשב לא קובע רק המעבד. חייבים גם דברים טובים מסביב. כלומר, אם תקנה מעבד AMD64 ביט 3500 או אינטל 3.4 EE אבל עם כרטיס מסך זול, מעט זכרון ולח סוג ג' זו תהיה מכונת משחקים הרבה פחות טובה מאשר AMD2500 עם לוח טוב, 1 גיגה זכרון וכרטיס מסך איכותי. זה יהיה מחשב מאוזן הרבה יותר. תחשוב שאתה קונה פרארי עם צמיגים שמגבילים אותך למהירות של 100 קמ"ש. זה מה שהרבה אנשים קונים היום.

2) ה 2500 הוא קניה טובה כי הוא זול מאוד (כ 600 שקל מתחת לאינטל 2.8) ואז את ה 600 שקל האלה תשקיע בכרטיס מסך טוב יותר ותקבל מערכת יותר טובה. 2800 ממש לא שווה לקנות כי ההבדל בינו בביצועים ל 2500 לא משמעותי מי יודע מה אבל הוא משמעותית יותר יקר ואז הלך לך היתרון.

3) מה שעוד יותר מפתה ב 2500 זה שאפשר די בקלות עם לוח מתאים וקרור מתאים להעלות את הביצועים שלו לאזור ה 3200 שעולה פי שתיים (אבל כמובן צריך לקחת בחשבון שזה מבטל אחריות).

4) ה 64 ביט יותר טובים מה 2500 וגם מהאינטל במיוחד למשחקים ואופיס. אבל תצטרך לשלם הרבה יותר כסף בשבילם. בנוסף, כשיצאו מערכות הפעלה 64 ביט, אני מאמין שהיתרון של ה 64 ביט רק יגדל.

5) לא ה 2500 ולא ה 64 ביט מהנצלים כיום את ה DUAL CHANNEL. זה היתרון של האינטל. אבל אם אתה לא מקודד, או עושה מולטיטסקינג כבד (כלומר כמה דברים כבדים רצים במקביל), אז היתרון הזה של האינטל יהיה פחות משמעותי בשבילך

(בשבילי למשל כן יהיה משמעותי).

6) המהירות של המעבד זה לא הדבר היחידי שקובע את הביצועים שלו. לכן גם השמות של AMD. אפשר להגיד בגדול שלקנות 2500 (אם עובדים על 2500) זה בערך כמו לקנות פנטיום 2.4 (ששוב, עם כרטיס מסך טוב יהיה מכונת משחקים הרבה יותר טובה מאשר פנטיום 4 3.0 גיגה עם כרטיס מסך מאפן, ושוב תלוי בשימוש).

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המושקע והמובן ;)

מצאתי גם את המאמר המתורגם על קניית מעבד (פה באתר) וזה עשה לי סדר כרונולוגי בכל מה שקשור למעבדי AMD

האמת שיש לי בעיית תקציב מצד אחד ומצד שני כמו כולם אני רוצה משהו "פצצה"

כמו שאמרתי אני לא גיימר (אבל לפעמים בא לי איזה DELTA FORCE FIFA או משחק אחר אני לא ממש מעודכן)

אני גם לא "ממהיר" אף פעם לא התנסיתי

אז השתכנעתי לקחת AMD וקיבלתי את המלצתך ל-2500

תוכלו להמליץ לי על  לוח אם מתאים?אני מעוניין ב-ASUS או GIGA BYTE (יש לי מחירים טובים עליהם)

וכרטיס מסך בסביבות ה-700 ש"ח

תודה רבה

פורסם

ABIT NF7-SL vs. EPOX 8RDA3+

הוויכוח הניצחי.

אני אישית בחרתי ב NF7-SL, אינטגרל(זה שהסביר לך) בחר ב 8RDA3+, שנינו מרוצים והלוחות מאוד דומים.

תשווה פיצ'רים ותראה מה עדיף לך.

כרטיס מסך, תחפש אולי יש 9600PRO בתקציב הזה, אולי תצטרך למתוח טיפה את התקציב כי זה בדיוק על הגבול שבין כ.טוב גרוע-בינוני, לבין כ.מסך טוב מאוד אבל לא לגיימר.

פורסם
  • מחבר

תראה ערכתי את ההודעה וכתבתי שאני מעוניין בלוחות של ASUS או GIGA BYTE

אני פשוט קונה אותם "במחיר טוב"

ובקשר לכ. מסך אני יבדוק מחירים ובמסגרת התקציב אני יתגמש.

פורסם

דווקא ממה שאמרו לי אנשים שמעיפים לוחות בכמויות, לא האסוס ולא הגיגהבייט הם בחירה טובה ל AMD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים