עבור לתוכן

שאלה בנוגע לפונקציה צילום פאנורמי באולימפוס C-310 איך משתמשים ומזה בדיוק?

Featured Replies

פורסם

אהלן כידוע לכם רכשתי לפני כיומיים תאולימפוס וראיתי שישנה אפשרות צילום פאנורמי ישירות מתוך המצלמה הייתי רוצה לדעת הסברים ופרטים על פונקציה זו וכמו כן מניסיונות של אחרים לגבי שימוש בפונקציה זו ישירות מתוך המצלמה בזמן אמת והדרכה לגבי כך ויתרונות שבדבר ומזה בכלל???

תודה לכל העוזרים ^ * ^

-       

פורסם

סתם אופציה שעושה בעצם Crop לתמונה שאתה מצלם שתיראה כ"פנורמית"....

אתה יכול לצלם כל תמונה ולהפוך אותה לפנורמית.

פורסם
  • מחבר

סתם אופציה שעושה בעצם Crop לתמונה שאתה מצלם שתיראה כ"פנורמית"....

אתה יכול לצלם כל תמונה ולהפוך אותה לפנורמית.

אוקי זה ממש תמציתי ולא הסביר לי משהו חדש הייתי רוצה שיותר תסביר לי בשפה פשוטה מזה..ושוב אם שחכת אני לא יודע מזה תמונה פאנורמית ולכן פתחתי תדיון כדי לקבל הסבר על כך ושימושים שבעזרת פונקציה זו אפשר לממש ולבצע ושוב תעשה זאת הפעם בבקשה בשפה פשוטה להבנה ויותר מפורטת כי מה שרשמת פה זה ממש כללי ועדין לא עונה לי על השאלות הספציפיות ולכן נישארתי באותו מקום ממנו התחלתי ואת כל הקטע של מזה בדיוק תסביר ותקטע של לצלם תמונה רגילה ולהפוך אותה לפאנורמית ..איך עושים? השינויים שאני יראה בעקבות פעולה זו? והמלצות למצבים טובים בהם מומלץ להשתמש ולממש את פונקציה זו אם תתיחס לכל מה שנאמר בתגובה הנ"ל ותענה לי בפירוט אז אני יבין את מה שמהתחלה רציתי להבין..תודה..

אסף פרי

פורסם

תמונה פנורמית היא תמונה שרוחבה גדול מהרגיל, והיא בעצם חיבור של רצף תמונות לאחת.

כדי להשתמש בזה במצלמה שלך אתה צריך כ. זיכרון של אולימפוס (זה עובד רק עם שלהם אני חושב) , כמו כן מומלץ להשתמש בחצובה כדי שהחיבורים בין התמונות יצאו טוב, מה שאתה צריך זה לצלם את התמונה הראשונה, לסובב את המצלמה ולתאם את התמונה שאתה רואה עם התמונה הקודמת שצילמת.

אחרי שצילמת אתה צריך להוריד את התמונות למחשב ולחבר אותם בעזרת תוכנה (הcamedia master שקיבלת עם המצלמה שם יש auto panorama את התמונות אתה גורר לשם והוא מחבר אותם)

פורסם
  • מחבר

תמונה פנורמית היא תמונה שרוחבה גדול מהרגיל, והיא בעצם חיבור של רצף תמונות לאחת.

כדי להשתמש בזה במצלמה שלך אתה צריך כ. זיכרון של אולימפוס (זה עובד רק עם שלהם אני חושב) , כמו כן מומלץ להשתמש בחצובה כדי שהחיבורים בין התמונות יצאו טוב, מה שאתה צריך זה לצלם את התמונה הראשונה, לסובב את המצלמה ולתאם את התמונה שאתה רואה עם התמונה הקודמת שצילמת.

אחרי שצילמת אתה צריך להוריד את התמונות למחשב ולחבר אותם בעזרת תוכנה (הcamedia master שקיבלת עם המצלמה שם יש auto panorama את התמונות אתה גורר לשם והוא מחבר אותם)

אוקי הבנתי תרעיון הכללי שבזה וזה נראה נחמד וכן יש לי מצלמה של אולימפוס עם זיכרון xD חצובה אין לי לבנתיים אני יקנה בשלב מאוחר יותר..ובקשר להסבר שלך ליצירת תמונה פאנורמית אז הכוונה שלך שאני מצלם בפעם הראשונה תמונה ובפעם השניה בכמה עליי להפוך את המצלמה ??? בזוית של 180 מעלות או 90 מעלות ????וכמו כן עלי להתמקד על אותו נושא בערך.. וכן קיבלתי אם המצלמה תתוכנה שאמרת אבל כשקראתי בהוראות יש לי אפשרות ליצור תמונה פאנורמית דרך התפריט ישירות בזמן אמת במצלמה ללא צורך בגורם חיצוני שכולל מחשב ותתוכנה שקיבלתי ואכן אני רואה פונקיצה כזאת במצלמה וכשאני בוחר בה יש לי מן 2 קוים מקבילים בקצוות המסך פעם ניתן לבחור אותם לרוחב המסך ופעם ניתן לבחור אותם לאורך המסך אז אני מניח שזה הכוונה לתמונה פאנורמית אבל לא מוסבר לי בהוראות איך ליצור זאת ישירות במצלמה ולהשתמש בפונקציה זאת מתוך המצלמה ללא גורם חיצוני אשר יעבד ויצור את התמונה הפאנורמית לכן אשמח אם מישהו שיודע על מה אני מדבר וניסה זאת או פשוט יודע שיעזור לי ויתן לי פרטים תודה שוב ותודה לכל מי שעזר לי עד כה... 8)

פורסם

לדעתי התמונות יסבירו :

תמונה רגילה שאתה מצלם, אוקיי.

מה שהמצלמה עושה זה שהיא אוטומטית חותכת אותה לתמונה "פנורמית" למרות שהיא לא ממש פנורמה.

אתה יכול לראות כאן פנורמה 360 מעלות שעשיתי עם המצלמה שלי: כאן

הקובץ המקורי באיכות הרבה יותר גבוהה.

עריכה:

הסבר נכון SeVen,

מה שאני חשבתי שהוא חותך...

שכחתי שלאולימפוס יש אפשרות ל-Stitch כמו בקנון.

מה שאתה צריך לעשות הוא לצלם תמונת נוף, לזוז (לסובב) את המצלמה כך שהתמונה הבאה שלידה "תחפוף" חצי מהתמונה שתצלם ואז עוד חצי....ככה אתה יכול להשלים 180/360 מעלות. מומלץ עם חצובה לנוחות, אני עשיתי את שלי ללא כי התעצלתי לפתוח את החצובה....

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

הרעיון בתמונה פנורמית הוא שתהיה לך תמונה רחבה של הנוף. אז נגיד שיש מולך נוף: 111222333444 אז המצלמה מסוגלת לשים בתמונה רק 3 אותיות כל פעם. אתה מצלם פעם ראשונה - 111 אח"כ 222 וכך הלאה ואז מחבר ויוצר תמונת נוף רחבה. כמו כן תוכל ליצור תמונה כזו למשהו גבוה נגיד - הקווים המקבילים שמופיעים.

פורסם

הרעיון בתמונה פנורמית הוא שתהיה לך תמונה רחבה של הנוף. אז נגיד שיש מולך נוף: 111222333444 אז המצלמה מסוגלת לשים בתמונה רק 3 אותיות כל פעם. אתה מצלם פעם ראשונה - 111 אח"כ 222 וכך הלאה ואז מחבר ויוצר תמונת נוף רחבה. כמו כן תוכל ליצור תמונה כזו למשהו גבוה נגיד - הקווים המקבילים שמופיעים.

לפי מה שאתה אומר, עדיף לצלם ככה:

1112 ואז 1222 ואז 2233 ואז 3334 ואז 3444 וכו' וכו'...

ועם תוכנה יעודית לחבר את התמונות.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה לכולכם הבנתי מזה תמונה פנורמית מה שעוד לא הצלחתי להבין ולממש זה את הפונקציה הזו בזמן אמת דרך האפשרות שיש לי בתפריט במצלמה.. :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים