עבור לתוכן

כבלים מול ADSL בואו נסכם מה קורה ..

Featured Replies

פורסם

טוב ... זה אולי נראה ארוך אבל באמת אין פה הרבה :

אז ככה ראיתי את כל מה שרשמתם בענייין פינגים ואפסטרים בקשר ל ADSL ובקשר לכבלים

ראיתי ... חשבתי אבל אני עדיין לא מבין מה יותר משתלם

*תתחשבו בכך שלמי שיש קו טלפון נוסף לעשות עליו ADSL הוא צריך לשלם גם את האחזקה שלו שזה יוצא בממוצע כ 45 ש"ח לחודש

1.בנוגע ל ADSL הנושאים הבאים הם אלו הקובעים את המחיר החודשי :

אחזקת קו טלפון + אחזקת קו ADSL + השכרת\קניית מודם לחודש + תשלום לספק

( + יש את התשלום של ההתקנה החד פעמי )

2.בנוגע לאינטרנט בכבלים ( אני מחפש דווקא פרטים על תבל אבל גם כל חברה אחרת תתקבל בברכה רק תרשמו איזו ) הנושאים הבאים הם אלו הקובעים את המחיר החודשי לאינטרנט בלבד :

קניית המודם לחודש + אחזקת תשתית האינטרנט בכבלים לחודש + תשלום לספק

( + יש את התשלום של ההתקנה החד פעמי )

אם יש דברים שלא נגעתי בהם תציינו ותתקנו אותי - תנסו לחלק את המחירים כך :

ADSL 0.5

אחזקת קו ( תשלום קבוע ) - 45 ש"ח ( למי שיש קו נוסף הנושא משנה לו ... למי שלא ...אז לא ;D )

אחזקת קו איי די אס אל - 99 ש"ח לחודש

השכרת\קניית מודם לחודש - 20 ש"ח

תשלום לספק : ( פה תנסו לציין כמה שיותר מידע כללי אם אפשר אז גם על איזה מין ניסיון הם נותנים ...)

פה ציינו איזו ספקית אינטרנט אתם מכירים הנושאת מבצע כלשהו בנוגע לערכה(רוחב פס) הנ"ל

ואחרון חביב : סיכום ! כולל מע"מ בשקלים לפני תקופת הניסיון וסיכום ! כולל מע"מ בשקלים אחרי תקופת הניסיון לחודש

כבלים 0.75

קניית המודם לחודש - ???

אחזקת תשתית האינטרנט בכבלים לחודש -???

תשלום לספק: ???( פה תנסו לציין כמה שיותר מידע כללי אם אפשר אז גם על איזה מין ניסיון הם נותנים ...)

פה ציינו איזו ספקית אינטרנט אתם מכירים הנושאת מבצע כלשהו בנוגע לערכה(רוחב פס) הנ"ל

ואחרון חביב : סיכום ! כולל מע"מ בשקלים לפני תקופת הניסיון וסיכום ! כולל מע"מ בשקלים אחרי תקופת הניסיון לחודש

וכן הלאה לגבי כל שאר החבילות ... כל אחד פשוט שירשום על מה שהוא מכיר ובטוח בכך ב 100%

תנסו לא ליצור מצב של הודעות כפולות.. כלומר אם רשום כבר אל תרשמו שוב ...

אני מחפש פה אנשים שיכולים לתת תשובות מלאות לא חלקיות אז בבקשה רק לרציניים בלבד

בתודה מראש - עידן

פורסם

אני מצטט את עצמי:

כידוע יש ניתן כבר להתקין אינטרנט מהיר בכבלים באזור ערוצי זהב ועוד מעט גם במת"ב ובתבל...

אבל השאלה היא המחיר...

שימו לב לזה: (מהירות ב- Bytes כמובן, עלות לפי קוי זהב, העלות בכל המקרים היא לחודש).

אנלוגי - מהירות הורדה ממוצעת 5Kb/s, מהירות שליחה ממוצעת 3Kb/s... עלות - 100 ש"ח לנזק + 15-20 דולר לספק. חסרונות - תופס קו.

כבלים חבילה I - מהירות הורדה 20Kb/s, מהירות שליחה 9Kb/s... עלות - 110 ש"ח לערוצי זהב + 20 דולר לספק.

כבלים חבילה II - מהירות הורדה 100Kb/s, מהירות שליחה 13Kb/s... עלות - 120 ש"ח לערוצי זהב + 35 דולר לספק.

WOW רגיל - מהירות הורדה 66Kb/s, מהירות שליחה 9Kb/s... עלות - 120 ש"ח לנזק + 30 דולר לספק.

עכשיו תשוו את המודם הרגיל לחיבלה הראשונה של הכבלים ותראו שיותר זול לכם לקנות כבלים אם האינטרנט שלכם הוא על קו רגיל וגם אם לא עדיין העשרה שקלים הללו שווים כדי לקבל אינטרנט יותר מהיר 24 שעות ביממה...

לגבי החבילה השנייה - תשוו אותה ל- WOW רגיל ותראו שהיא יותר משתלמת בעיקר בגלל מהירות השליחה.

חוץ מזה איכות החיבור של הכבלים אמורה להיות הרבה יותר טובה מהניתוקים של ה- ADSL.... פרט לכך, כל אותם האנשים הנפגעים מנזק (אני) שלא יכולים להתחבר ל- ADSL יוכלו עכשיו להתחבר לכבלים כדי לקבל אינטרנט מהיר וגם אם הם לא צרכים מהיר זה שווה להם להחליף את החיבור הרגיל שלהם לכבלים הזול...

פורסם
  • מחבר

יפה אמרת ... אבל אני מחפש משהו טיפלה יותר מעודכן !...

אתה בטוח שהמחיר של הכבלים לחבילה של 0.75 הוא 35$ ?

אם כן ... בבקשה תן לינק לחברה מסוימת ...!

אז עד כאן בהנחה שמה שאמרת נכון :

כבלים 0.75

קניית המודם לחודש - 18 ש"ח אם לוקחים את חבילת התשלומים הכי זולה

אחזקת תשתית האינטרנט בכבלים לחודש - 119

תשלום לספק: 35 $ ( לא צויין איזה ספק ואיזה מבצעים הוא נותן למשתמשים חדשים ,או אם המחיר כולל מע"מ או לא)

ואחרון חביב - כמה זה יוצא לנו ??

119+18+160= 297 ש"ח האם זה נראה לך שווה ????? לי לא ! 300 שקל על אינטרנט מזורגג ???

ואגב לפי בירורים קודמים ניתן להשיג ADSL 0.5 ב ISRASRV ב 20$ לחודש שמעתי דווקא דברים טובים עליהם אבל אלו עדיין שמועות !

שום דבר לא מוכח אבל האם זה לא נראה מחיר סביר יותר.

וברק נותנים חצי שנה במחיר 20$ גם כן ( בהתחייבות או לא זה צריך לבדוק ) ומה קורה אחרי חצי שנה ... זה גם צריך לבדוק אם ישנה התחייבות כלשהי .

וחוץ מזה שיש לך את החברות שנותנות חודשיים במחיר של 9$ וכו !...

(וניתן לקפץ מאחת לאחת אבל זה לא הנושא כאן )

בקיצור אני עדיין חושב ש $35 זה גנבה !! פשוט גנבה לא אכפת לי כמה מהיר זה...

אני חושב שאם רוצים להפוך את האינטרנט המהיר לסטנדרט הספקיות הן אלו שצריכים להוזיל את המחירים כי כרגע המחירים של בזק ושל הכבלים הם דיי סבירים לחבילות הבינוניות-נמוכות . אבל הספקים רוצים אותה כמות כסף ואפילו יותר על החיבור שלנו אליהם כאשר התשלום שלנו לאחזקת הקו היא יותר זולה ! .

רק שעד שספקית אינטרנט אחת גדולה כמו נטוויז'ן או אינטרנט זהב שכן יכולים להוזיל את הערכות מבצעים שלהם אף אחד אחר לא ינקוט צעד שכזה כי הרי כולם באים מאותו אינטרס והוא רווח, כסף ובצדק ... הם נהנים למכור את חבילות החיבורים הנמוכים יותר שלהם ( 56K-ISDN)

במחירים שפשוט אין להם שום צדק אבל מה לעשות זהו מין מחיר מינימלי שכזה...אבל מכניס המון רווחים לחברה .

אבל אני חושב שפשוט מישהו צריך לצעוד קדימה ולהגיד טוב נו נוותר פה ושם ונרוויח יותר לקוחות .כי הרי אני יודע שבתור משתמש באינטרנט קבוע הייתי מעדיף לשלם עוד 5$ בשביל אינטרנט יותר מהיר ולעבור את כל ההתקנות החד פעמיות האלו בשביל אינטרנט יותר מהיר פי כמה וכמה . כפי שאמרת 15$ לחיבור למודם בממוצע, ואם יתנו לי אינטרנט מהיר ב 20$ אני דווקא כן יעבור ל ADSL ולכבלים באותו מחיר ( נגיד ) אני ירוץ לעבור לזה.... דווקא המחירים הקטנים האלו הם אלו שעושים את ההבדל הכי גדול בכמות המשתמשים.

חבל שלא קולטים את זה...

בקיצור אני עדיין מחפש ואני אמשיך לחפש עד שאני אדע שזה הזמן לעבור הלאה ...

פורסם

מי שהיה בניסוי של הכבלים (אתם לא רואים אבל אני מרים יד ;D) לא משלם על התקנה (המודם כבר פה מה יש לשלם ?!) ולא משלם על השכרה במשך שנה מה שכן צריך לשלם זה 119 שקל לשימוש בתשתית ותשלום לספק כמובן

פורסם

יפה אמרת ... אבל אני מחפש משהו טיפלה יותר מעודכן !...

אתה בטוח שהמחיר של הכבלים לחבילה של 0.75 הוא 35$ ?

אם כן ... בבקשה תן לינק לחברה מסוימת ...!

אז עד כאן בהנחה שמה שאמרת נכון :

כבלים 0.75

קניית המודם לחודש - 18 ש"ח אם לוקחים את חבילת התשלומים הכי זולה

אחזקת תשתית האינטרנט בכבלים לחודש - 119

תשלום לספק: 35 $ ( לא צויין איזה ספק ואיזה מבצעים הוא נותן למשתמשים חדשים ,או אם המחיר כולל מע"מ או לא)

ואחרון חביב - כמה זה יוצא לנו ??

119+18+160= 297 ש"ח האם זה נראה לך שווה ????? לי לא ! 300 שקל על אינטרנט מזורגג ???

ואגב לפי בירורים קודמים ניתן להשיג ADSL 0.5 ב ISRASRV ב 20$ לחודש שמעתי דווקא דברים טובים עליהם אבל אלו עדיין שמועות !

שום דבר לא מוכח אבל האם זה לא נראה מחיר סביר יותר.

וברק נותנים חצי שנה במחיר 20$ גם כן ( בהתחייבות או לא זה צריך לבדוק ) ומה קורה אחרי חצי שנה ... זה גם צריך לבדוק אם ישנה התחייבות כלשהי .

וחוץ מזה שיש לך את החברות שנותנות חודשיים במחיר של 9$ וכו !...

(וניתן לקפץ מאחת לאחת אבל זה לא הנושא כאן )

בקיצור אני עדיין חושב ש $35 זה גנבה !! פשוט גנבה לא אכפת לי כמה מהיר זה...

אני חושב שאם רוצים להפוך את האינטרנט המהיר לסטנדרט הספקיות הן אלו שצריכים להוזיל את המחירים כי כרגע המחירים של בזק ושל הכבלים הם דיי סבירים לחבילות הבינוניות-נמוכות . אבל הספקים רוצים אותה כמות כסף ואפילו יותר על החיבור שלנו אליהם כאשר התשלום שלנו לאחזקת הקו היא יותר זולה ! .

רק שעד שספקית אינטרנט אחת גדולה כמו נטוויז'ן או אינטרנט זהב שכן יכולים להוזיל את הערכות מבצעים שלהם אף אחד אחר לא ינקוט צעד שכזה כי הרי כולם באים מאותו אינטרס והוא רווח, כסף ובצדק ... הם נהנים למכור את חבילות החיבורים הנמוכים יותר שלהם ( 56K-ISDN)

במחירים שפשוט אין להם שום צדק אבל מה לעשות זהו מין מחיר מינימלי שכזה...אבל מכניס המון רווחים לחברה .

אבל אני חושב שפשוט מישהו צריך לצעוד קדימה ולהגיד טוב נו נוותר פה ושם ונרוויח יותר לקוחות .כי הרי אני יודע שבתור משתמש באינטרנט קבוע הייתי מעדיף לשלם עוד 5$ בשביל אינטרנט יותר מהיר ולעבור את כל ההתקנות החד פעמיות האלו בשביל אינטרנט יותר מהיר פי כמה וכמה . כפי שאמרת 15$ לחיבור למודם בממוצע, ואם יתנו לי אינטרנט מהיר ב 20$ אני דווקא כן יעבור ל ADSL ולכבלים באותו מחיר ( נגיד ) אני ירוץ לעבור לזה.... דווקא המחירים הקטנים האלו הם אלו שעושים את ההבדל הכי גדול בכמות המשתמשים.

חבל שלא קולטים את זה...

בקיצור אני עדיין מחפש ואני אמשיך לחפש עד שאני אדע שזה הזמן לעבור הלאה ...

מה בדיוק גניבה ?!

אם היית בודק אז היית יודע שקודם כל ערוצי זהב ותבל נותנות מבצע למנויים שלה - 4 חודשים בחצי מחיר כלומר 60 שקל.

בנוסף המבצע הזה של ברק של ה - 20 דולר חל גם כל הכבלים !!!! וזה עולה 22 דולר לחבילה של ה - 0.75

החבילות של הכבלים לא עולות 35 דולר אלא יותר כמו 32-33 (זה גם הבדל !!!)

פורסם

תמיד אמרתי ש-ADSL החבילה הכי נמוכה מול החבילה הכי נמוחה בכבלים הכי משתלמת בADSL!

כמה יצא בכבלים החבילה הכי נמוכה? בערך 300 שקל?

אני משלם על 0.5MB ADSL :

20$ - ישראסרב - ספק סוף הדרך לא התקשרתי לתמיכה חוץ מפעם ראשונה שלא ידעתי להתקין תאידיאסאל

ופעם אחת היה בעיה בבזק אבל התקשרתי לישרא חשבתי שזה אצלם! לסיכום אחלה ספק! 20$ = 90 שקל בערך?

90 (ספק) + 119 (בזק) = 209 ש"ח בחודש!

יפה יפה אחלה בחלה יותר שווה מהכבלים!

אבל שלמתי לנזק המניאקי* האלה 149 ש"ח על זה שהכלב בא אלי לבית והביא לי תמודם!

אבל אצלי היה בעיה שלא נראה לי שיש אותה לעוד הרבה אנשים.

המחשב אצלי בחדר (כמובן נו איך לא? - אבל יש עוד מחשב 133MHZ חחחח שהוא במזדרון בבית שלי בקומה למעלה..)

עכשיו אבא שלי העביר לי כבלים דרך הקיר בשביל שהייתי מתחבר ב56KB למה לא היה שקע בחדר. ואז נזק בואו ואמרו לי

יש לך בעיה וזה... ואני מרוב שהייתי מת לאידאסאל שאלתי כמה הוא רוצה לעשות לי שקע בחדר כאילו רק התקנה על דבר כזה

לא משלמים אחזקה הוא אמר לי 99 שקל אמא שלי אמרה יאללה תעשה לילד זה לא כל הזמן 99 אבל היא הסכימה ואני אמרתי

כן וזה.. אבל בתכל"ס?

השקע עולה גג 10 שקל + כבלים 20 שקל + חשמל של המגדחה 3 שקל חחחחחחחחחחחחחח אבל לא משנה זה כבר עשיתי

מתוך לחץ שהייתי מת לאידאסאל :)

פורסם

Trance אתה ממש מצחיק

דבר ראשון ישראסרב הוא לא ספק מהיר כמו קווי זהב

דבר שני חבילת כבלים הכי נמוה עולה 120 שקל והמהירות של זה 0.75 מגהביט (ז"א בערך 92 קי הורדה) לעומתה חבילה של בזק הכי נמוכה זה חציה מגה בערך 63 קי הורדה. ספק'ים נרמאליים כמו קווי זהב ברק לוקחים עבור החבילה של כבלים בערף 5-7 דולק יותק (נירא לי 5 דולר) ואתה מוריד בכמעט 30 קי יותר

עלק בזק זה משתלם לעומת זה !

פורסם

Trance אתה ממש מצחיק

דבר ראשון ישראסרב הוא לא ספק מהיר כמו קווי זהב

דבר שני חבילת כבלים הכי נמוה עולה 120 שקל והמהירות של זה 0.75 מגהביט (ז"א בערך 92 קי הורדה) לעומתה חבילה של בזק הכי נמוכה זה חציה מגה בערך 63 קי הורדה. ספק'ים נרמאליים כמו קווי זהב ברק לוקחים עבור החבילה של כבלים בערף 5-7 דולק יותק (נירא לי 5 דולר) ואתה מוריד בכמעט 30 קי יותר

עלק בזק זה משתלם לעומת זה !

בוא נגיד לך ככה:

ישראסרב מהיר יותר מכל ספק אחר בארץ לפי דעתי כמובן.

אני מפיק מהם את המיירב. אני מסתפק בADSL 65-70KB. ואני מעדיף את ADSL על CABLE.

פשוט הכבלים מלא בעיות חכה שיהיה להם קצת עומס הם יקרסו אני גם חשבתי לעשות CABLE אני מחכה

לראות עוד חצי שנה איך הם עומדים בעומסים ומה הם בכלל שווים!

מבין?

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד לך ככה:

ישראסרב מהיר יותר מכל ספק אחר בארץ לפי דעתי כמובן.

אני מפיק מהם את המיירב. אני מסתפק בADSL 65-70KB. ואני מעדיף את ADSL על CABLE.

פשוט הכבלים מלא בעיות חכה שיהיה להם קצת עומס הם יקרסו אני גם חשבתי לעשות CABLE אני מחכה

לראות עוד חצי שנה איך הם עומדים בעומסים ומה הם בכלל שווים!

מבין?

גם לשרתים של בזק היו לא מעט עמוסים מידי פעם ואגב לסיבים אופטים יש יתרון רב יותר מכיוון שבשביל לשדרג את רוחב הפס שלהם זה יותר פשוט

וחוץ מזה אני זוכר שלפני כמה ימים מישהו הזכיר שחברות הכבלים ממשיכות להרחיב את רוחב הפס שלהם בשביל למנוע עומד בעתיד ...

אז זה דיי לא בטוח

בכל אופן אני חושב ש 65-70Kb לשנייה זה מספיק ... ולכו תדעו מה יהיה בעוד כמה חודשים מבחינת המחירים של ה ADSL לספקיות וכ'ו

לכן אני מציע שכרגע אף אחד לא יתחייב לשום ספקית או חברה

כי התחרות רק תגדל ... והחבילות רק נהיות יותר משתלמות ...

פורסם

כמו שרמזת!

אני לא פראייר ואני לא מחוייב לשום ספק :)

פורסם
  • מחבר

כמו שצריך !!! 8)

דרך אגב

עכשיו אני רואה פוסט שלתבל אין אינטרנט בחודשיים הקרובים ... טוב נו נסתפק ב ADSL !

וככל הנראה נישאר עם ה ADSL !

למרות שאני לא רואה שום הוכחה רשמית שתבל לא מתכוונים להוציא את האינטרנט בכבלים

אבל עדיין זה נראה הגיוני וצפוי עקב הבעיות הכלכליות שלהם בזמן האחרון ....

פורסם

TRANCE רואים שאתה לא מבין מעצמך כלום. עלק ישראסרב הכי מהירה חחאחאחאחאחא בדיחה טובה.

רק תחשוב על זה חברה שקונה רוחב פס לחו"ל מחברות אחרות תהיה אחת המהירות לא נירא לי (למה הם קונים רוחב פס כי המדינה שלנו לא מרשה לספקיות שיהיה להן רוחב פס פרטי לחו"ל לכן הן קונות רוחב פס מחברות שכן יש להם אישור לרוחב פס לחו"ל כמו ברק קווי זהב ובזק עכשיו רוצים לחוקק חוק חדש שכן ירשה לספקיות לקנות רוחב פס פרטי וזה אמור להוזיל את מחירי האינטרנט)

ולגבי האיטיות בכבלים כבר נמעס לשמועה את זה כל אחד פה חושב שהוא מבין גדול בטכנולוגיתה הכבלים ולכן המשפט שכולם מצוטטים פה כמו סתוימם זה "חכה תראה כשיהיה לחברות כבלים הרבה לקוחות הם יהיו איטיו" וזה לא אותו דבר שיהיה לבזק לכן הם כל כמה זמן מרחיבים את הרוחב פס ככה גם עם חברות הכבלים הם ירשתו מחדש את המרכזיות ככה שלא יהיה מצב שיותר מדי אנשים יהיו מחוברים למרכזיה אחת (שיהיה להם רוחב פס משותף) וזה ימנע את העומס.

פורסם
  • מחבר

JobNick

תשמע !

דבר ראשון כן יכול להיות ש ISRASRV היא חברה מהירה

להורדות ודברים כאלו לפי דעתי לא צריך לשלם יותר ממה ש ISRASRV מוכרים ובאמת לא צריך לשלם אולי ISRASRV היא לא החברה הכי טובה שבעולם אבל אני מעדיף אותה עם ADSL מאשר מודם רגיל עם אינטרנט של 5KB לשנייה ! בתוספת מזה קלה למחיר...

בקיצור אני לא חושב של ISRASRV יש בעיה לספק 70KB/sec בשביל משתמש ADSL בחבילה של 0.5 !!!.

כלומר אם אני רוצה את ה ADSL הכי זול ... למה לי לשלם למשל לחברה רגילה 30$ שאני יכול לשלם ל ISRASRV ב 20$ ?

אם מישהו רוצה לשחק את המישחקים האלו ולקבל 10 פינג פחות ... וזה באמת חשוב לו אז בבקשה ... בשביל זה יש מבחר...

פורסם

אז זה העניין =/

זה לא 10 פינג פחות

זה 100-200

לך תעשה פינג לשרתים באירופה אחי.

פורסם
*תתחשבו בכך שלמי שיש קו טלפון נוסף לעשות עליו ADSL הוא צריך לשלם גם את האחזקה שלו שזה יוצא בממוצע כ 45 ש"ח לחודש

לא צריך להחזיק קו נוסף במיוחד בשביל ADSL - זה כל היופי בטכנולוגיה הזו.

במידה ויש לכם קו טלפון נוסף בבית, אז בכל מקרה אתם משלמים עליו אחזקת קו ללא כל קשר אם יש לכם ADSL או לא ולכן לא צריך להכניס את העלות הזאת (45 ש"ח בחודש) לחישוב העלות הכוללת של שימוש ב ADSL.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים