עבור לתוכן

עד כמה המקום בכונן C משפיע על מהירות המחשב?

Featured Replies

פורסם

אוקיי, יש לי 9 ג'יגה וקצת פנוי בC, אני לא כל כך מבין למה כי בעיקרון הוא חולק כך שיהיה לו 15 ורק 2 ג'יגה בערך בשימוש כנראה שהלכו כמה ג'יגה בFDISC.

בכל אופן, רציתי לדעת כמה מקום צריך להיות בערך בונן C: כדי שהמחשב ירוץ נורמלי, וכמה בכללי צריך שישאר תמיד?

תודה רבה לכל המגיבים מראש! :)

פורסם

כדאי שישאר גיגה ל-PF ולקבצים זמנים אחרים

מה שיותר חשוב זה האיחויי דיסק

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז אתה אומר שמעל ג'יגה זה בסדר?

ומה לגבי איחוי דיסק? לעיתים קרובות צריך לעשות את זה?

אגב, בזמן האיחוי חייב שלא ירותו שום תוכנות ברקע? או שאני חייב לסגור את כל היישומים לפני שאני מתחיל את האיחוי?

והאם צריך לעשות איחוי רק לC?

מצטער על השאלות הרבות, תודה רבה כל העוזרים מראש!

פורסם

תאחה את כל הכוננים והמחיצות.

בשביל איחוי צריך הרבה מקום פנוי.

חוסר מקום פנוי על דיסק C לא משפיע ישירות על המהירות של המחשב (בכלל, המושג מהירות מעצבן אותי). חוסר מקום מוביל לדיפרגמנטציה של הדיסק וזאת בתורה מורידה את הביצועים של דברים מסויימים. חוץ מזה, חוסר מקום יכול, כמו שאמרו כאן, למנוע מהגדלת קובץ הדפדוף (וגם לדיפרגמנטציה שלו, שזה בכלל לא טוב).

חוסר מקום בדיסק לא מוביל לפגיעה בביצועים ברוב הדברים פשוט בגלל שההארד דיסק לא משחק (או לא אמור לשחק) תפקיד ברוב התפקודים של המחשב.

אם יש לך XP אז לא כזה נורא אם רץ איזה eMule ברקע, רק תדע שהוא לא יכול לעשות דיפרג לחלק מהקבצים. תשקול פעם בכמה איחויים לכבות את כל התוכנות כדי שכל הקבצים יתאחו, או תוריד תוכנת צד שלישי שמסוגלת לאחות את הדיסק בזמן הבוט, לפני שהמחשב עולה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה קודם כל!

אז לסגור את כל התוכנות ולהריץ איחוי לכל המחיצות, ולדאוג שישאר מספיק מקום בC ככה לפחות ג'יגה, ומה בקשר לאימיול ? כי לא כל כך הבנתי.

ואגב, פעם בכמה זמן צריך לעשות איחוי? והאם יש דבר כזה "over איחוי" כלומר, שמאחים יותר מדי? זה יכול להזיק לכונן או משהו כזה?

תודה רבה !  :)

פורסם

יש תוכנות ברקע, התוכנות האלה משתמש בקבצים מסויימים על הדיסק והמאחה לא יכול לאחות את הקבצים האלה כי הם בשימוש. נתתי את eMule כדוגמא בגלל שהיא יכולה להשתמש בעשרות ג'יגה בייט של קבצים פעילים שאי אפשר יהיה לאחות, אבל זה לא רק התוכנה הזאת.

פורסם

או כל תוכנה שכותבת וקוראת מהדיסק הכשיח

פורסם
  • מחבר

אוקיי, שורה תחתונה לוודא שכל התוכנות סגורות כדי לייעל את האיחוי כמה שיותר.

אוקיי, תודה רבה קודם כל!

אז לסגור את כל התוכנות ולהריץ איחוי לכל המחיצות, ולדאוג שישאר מספיק מקום בC ככה לפחות ג'יגה, ומה בקשר לאימיול ? כי לא כל כך הבנתי.

ואגב, פעם בכמה זמן צריך לעשות איחוי? והאם יש דבר כזה "over איחוי" כלומר, שמאחים יותר מדי? זה יכול להזיק לכונן או משהו כזה?

תודה רבה !  :)

המון תודה!!  :)

פורסם

אין דבר כזה "over defrag" או משהו כזה :\

אם הדיסק כבר מואחה, מאחה הדיסק יגיד לך שאין צורך לבצע איחוי.

הערה:

גם אם יהיה 50MB פנוי בC, זה לא יאיט את המחשב כלל.

חלונות כבר כותב לקובץ הPaging File עוד לפני שחלונות עולה.

כמובן שבשביל להריץ משחק כבד כמו שצריך, מומלץ שיהיה לפחות כמה מאות MBים פנויים בכונן C.

בכל זאת, באופן קבוע, כדי להשאיר אפילו יותר מ1GB פנוי בכונן C.

פורסם

שמע, איחוי תעשה כמה שבא לך, אבל אני ממליץ על פעם בשבוע. חשוב מאוד שיישאר ב-C לפחות פי 1.5 מהגודל של הRAM, או 15% מכונן (מה שבא קודם)

פורסם

או 15% מכונן (מה שבא קודם)

אבל למה?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה! :)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

למה מה שהמלצתי? למה פי 1.5 זה הזיכרון הוירטואלי, ו15% בשביל שיהיה אפשר לעשות איחוי, ולכן, מי מהם שיותר גדול תריך להישאר פנוי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים