עבור לתוכן

העברה מקלטות VHS ל DVD-R... איך עושים את זה?

Featured Replies

פורסם

אהלן! (אני מקווה שאני במקום הנכון)

לאמא שלי יש כמה קלטות ישנות של וידאו והצעתי לה לגבות אותם על DVD בשביל לשמור על אורך חיים טוב יותר ובכלל להתקדם קצת ולנסות לאט לאט לעבור לעידן ה DVD.

אני צריך קצה חוט מאיפה להתחיל...

יש לי 3 מכשירי וידאו (הכי משוכללים שקיימים היום)

צורב DVD-R.

כונן DVD (סלון)

השאלה היא איך אני מקשר בין הוידאו למחשב שלי...

בטח צריך להעביר קודם את הקלטת לקובץ דיגיטלי במחשב... ואז לצרוב אותו ל DVD.

השאלה היא איזה חומרה צריך ועם איזה חיבורים אני צריך לעבוד בשביל לקבל גם AUDIO וגם VIDEO.

איזה תוכנות אני צריך בכדאי לשפר את האיכות של הקלטת אם זה אפשרי בכלל... אם כבר העברה אז גם אולי נשפר את האיכות.

אחרי זה איך אני צורב את הקובץ שנוצר לי... אני לא רוצה VCD. אני רוצה קובץ לא דחוס כמו DVD. אם אני לא טועה MPEG2.

תודה לכל העונים!

עריכה ________________________________________________

בלי קשר אני רוצה נגיד לשמור קטע מהטלוויזיה על DVD באיכות מקסימלית

האם מה שאני צריך הוא כמו הבקשה הראשונה שלי? האם זה כרטיס טלוויזיה?

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=179&products_id=2249

יניב

פורסם

נראה לי שאתה צריך כרטיס טלויזיה, ואז תחבר את הוידאו לכרטיס טלויזיה, תעביר את המידע למחשב, ואז תצרוב לDVD. (למידע יותר מפורט, תחכה שאנשים שמבינים יותר ממני יענו ;))

פורסם
  • מחבר

המחשבה שאני צורב על DVD סרט שהועבר בחיבור בננה צהובה ומעפנה כזאת מקלטת מעוררת בי בחילה... :P

אני רוצה איכות הכי טובה שאפשר לקבל מוידאו... אם אפשר דרך אחרת אז בכיף... אני מוכן לקנות בשביל זה ציוד נוסף.

יניב

פורסם

אתה צריך:

1. כרטיס שמאפשר כניסת סרטים (תמונה) למחשב. יש כרטיסי מסך שתומכים באפשרות הזו (כרטיסים עם VIVO) או כרטיסי טלויזיה יעודיים.

2. כרטיס קול עם כניסה לסאונד, להקלטת הסאונד (Line In).

3. מכשיר וידיאו שיכול להוציא אות, שהמחשב יכול לקבל (לפי הכרטיס שיש לך).

מכשירי וידאו ישנים יכולים להוציא רק אות RF ואז תצטרך כרטיס טלויזיה עם כניסת RF. רוב המכשירים של היום יכולים להוציא גם אות דרך RCA (תמונה - החיבור הכתום/צהוב, וסאונד - בלבן - אם זה מונו ואדום ושחור אם זה סטריאו).

4. תוכנה שמאפשרת לך לקבל גם את הסאונד וגם התמונה ולהקליט אותם למחשב לקובץ.

5. תוכנה לקידוד לפורמט המתאים.

6. תוכנת צריבה לצרוב את הקובץ.

פורסם

בלי קשר אני רוצה נגיד לשמור קטע מהטלוויזיה על DVD באיכות מקסימלית

האם מה שאני צריך הוא כמו הבקשה הראשונה שלי? האם זה כרטיס טלוויזיה?

כן

אני ממליץ על כרטיסים של Pinnacle, מנסיון

איכויות הכי טובות שראיתי זה Pinnacle

פורסם
  • מחבר

1. אני מבין שאני צריך כרטיס טלוויזיה. האם USB2 פחות טוב מכרטיס שיושב על ה PCI? אני מעדיף בהרבה כרטיס חיצוני USB2 במקום להתעסק כמו כלב בחיבורים שם מאחורי המחשב.

2. יש לי SOUND STORM ו AUDIGY2... אני מתאר לעצמי שמה שקשור לכרטיסי קול אני מסודר.

3. זאת אומרת אני צריך את שלושת הבננות המפורסמות? צהוב, אדום ולבן...

4. תנו לי בבקשה כיוון לתוכנה שאני צריך... מאיפה להתחיל?

5. בקידודים אני ממש גרוע... אין לי מושג איך מתחילים גם כאן.

6. אני מתאר לעצמי NERO אולי אבל איך ה DVD בסלון יקרא את זה... הוא עוד יחשוב שזה קובץ AVI רגיל חחח

קיצור אני צריך קצת עזרה עם 4-6...

בקשר ל 5 בעצם למה לי לעשות קידוד אם אני צורב את זה על DVD... אני לא רוצה להוריד איכות. אני רוצה איכות מקסימלית. בגלל זה שאני הולך על DVD ולא VCD.

תודה לכל העונים!

יניב

פורסם

נראה לי שUSB2 יהיה טוב, אבל שלא יהיה 1.1 זה יהיה איטי רצח.

כל כרטיס יש לו LINE IN.

תלוי איזה קובץ יווצר לך כאשר אתה תעביר מהוידאו למחשב (בשביל VCD צריך MPEG, בשביל DVD נראה לי גם MPEG).

NERO יהיה טוב, והוא לא יחשוב שזה AVI, כי אתה לא תצרוב את הדיסק כ DATA אלא כ DVD.

*** אם הוא יווצר כ AVI א תוכל להמיר אותו לMPEG בעזרת TMPGEnc.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי.

כן הוא יהיה USB2... גרסא 1.1 אני לא נוגע בה אפילו עם עט לייזר.

אמממ... האם התוכנה שאני אשתמש בה תדע לסנכרן לבד את האודיו והוידאו ולצרף הכל לקובץ אחד?

יניב

פורסם

אין לי שמץ של מושג.

אבל תברר איזו תוכנה באה עם הכרטיס טלויזיה שאתה עתיד לקנות, ותשאל בפורום "תוכנה" את כל השאלות שיש לך עליה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים