עבור לתוכן

תקציב 10K-15K ללא מסך.

Featured Replies

פורסם

טוב אחרי שבחנתי מחשב high end של חבר, הבנתי שהמחשב שלי איטי ומיושן (למרות שהוא P4 2.66Ghz 768MB RDRAM), ובקרוב מאוד אני אחליף אותו.

יש לי מסך טוב (לפי דעתי) LG 19" 995FTP.

יש לי 2 HD's

WD 160GB JB8MB 7200 ועוד אחד אותו הדבר רק 80GB.

יש עליו כרטיס מסך Asus Ti4600U

וצורב DVD NEC2150A.

אני חשבתי על המפרט הבא, ורציתי את דעתכם והצעתכם והמלצה למקום זול לקנות (לפחות את חלקו).

לוח אם - 939 ABIT AV8K8T800 Pro או MSI K8N Neo2 Platinum.

מעבד - AMD Athlon 64 FX-53, 1MB L2 Cache (את זה אני אקנה כנראה ב- ebay במחיר של כ- 800$+40$=840$ כולל משלוח, או שאני אבקש מחבר שנמצא שם להביא עם שובו).

זיכרון - 1GB Corsair XMS Extreme PC3200

כרטיס מסך - GeForce 6800 Ultra 256MB (יש המלצות לחברה מסויימת, הבנתי שבחברות מסויימות מהירות הליבה גבוהה יותר מבאחרות?).

הארד דיסק - 2x WD SATA 160GB (או להשאר עם הקיימים?).

יש המלצות אחרות?

השתדלתי להרכיב את המחשב מהרבה חומר שקראתי כאן בפורום ובאתרי בנצ'מארק, בשלב זה אני לא מתכוון לעשות לו OC.

לגבי המעבד, האם אחריות 3 שנים היא בינלאומית והאם קיים במעבד הזה הגנה שהוכיחה את עצמה?

האמת היא שאני Intel freak ומאז ומתמיד קניתי אך ורק מעבדי אינטל (אחריות לכל החיים, הגנה מלאה ומוכחת על המעבד).

אבל lets face it אינטל מפגרת מאחור, האם שווה לחכות למעבדי ה-4Ghz 720 P4 ב- 925?

תודה לכל העוזרים.

• תגובות 42
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מפרט טוב מאוד אבל יש לי כמה הערות:

1) אם יש לך כבר שני ארד דיסקים של 160GB למה שלא תשם במחשב החדש שלך 160GB ועוד איזה שני ארדיסקים של WD Raptor 74GB.

זה באמת יהיה יותר טוב.

2) קח זיכרנות יותר טובים למעבדי A64 מסוג:

OCZ 1024MB (2x512MB) DDR PC-3700/3500 Platinum Enhanced Bandwidth Dual Channel.

3) תנסה לשקול את הקטע של קניית כרטיס מסך X800XT PE .

מקווה שערתי לך תהנה...

פורסם

אחריות לכל החיים זה סתם גימיק יבואני של היבואן הרישמי בארץ (=איסטרוניקס), בשום מקום בעולם עד כמה שאני יודע אין אחריות לכל החיים על מעבדי אינטל.

דוגמא מצויינת לקח תמצא בארה"ב שם יש רק 3 שנים אחריות על המעבדים של אינטל, בדיוק כמו מעבדי AMD ב-Retail.

חוץ מזה ששים לב! אחריות לכל החיים יש לך רק כאשר מדובר בחנות שמוכרת אכן מעבדים עם מדבקת אחריות של איסטרוניקס, בעוד שיש חנויות שמוכרות מעבדים של אינטל עם שנה אחריות בלבד! הן פשוט לא מביאות את המעבדים דרך היבואן הרישמי, אלא מיבאות בעצמן ממקורות אחרים בחו"ל, ולכן מרשות לעצמן לתת לצרכן מחיר יותר זול.

ובדוגרי, מי צריך כל כך הרבה זמן אחריות על מעבד? הוא עבד שבוע? סביר להניח שהוא יחזיק שנים.

הצרכן הישראלי הוא צרכן טיפש, ואת זה אני רואה עכשיו בתור איש מכירות כשאנשים באים ואומרים לי אני מכיר רק אינטל ופנטיום.. so fucking what?!

בו נגיד נסעת עד עכשיו רק באודי, ועכשיו יש מרצדס חדשה יותר טובה ויותר משתלמת שעוד לא יצא לך לנסות אף פעם.. אתה לא תשקול אותה אפילו לנסות אותה..?

אטימות של אנשים מסוגלת להרוג.. :P

באשר למפרט שלך - בזבוז אחד גדול. זה מעבד למטורפים. וכמובן שהאחריות לא תתפוס לך בארץ! מה אתה חושב שהיבואנים פרייארים?

לדעתי מה שיש לך היום מעולה, רק תשדרג את הכרטיס מסך לאחד יותר טוב ותדחה את השדרוג למתי שהסוקטים החדשים התיישבו והמחירים ירדו.

פורסם
  • מחבר

®inXs

1. אין לי שום סיבה לקנות את הראפטור המחיר שלו סתם מטורף והביצועים לא עד כדי כך גבוהים.

2. לפי מה שקראתי ה- Corsair הם the best לתקציב.

3. ה- GF השיג תוצאות יותר טובות מאשר המקביל לו, למרות שהוא קצת יותר יקר, הוא נכנס בתקציב.

תודה על העזרה.

biodome

אולי אחריות לכל החיים של היבואן היא גימיק, אבל למעבדי אינטל יש הגנה שהוכיחה את עצמה שוב ושוב (בניגוד ל- AMD).

לגבי הצרכן הישראלי אתה צודק, הוא לא מוכן לחדש פעם אחת טוב תמיד טוב ותמיד בעדר לכל כיוון... (ראה מכירות מאזדה 3).

אני אישית לא הייתי מתקרב לאודי מהרבה סיבות.

מאז ומתמיד קניתי מפרטים מטורפים (תשאל את הספק שלי ;)), את המחשב הנוכחי קניתי לפני כ- 4 שנים אם זכרוני אינו מטעני (רק את ה- HD והזיכרון שידרגתי והוספתי צורב DVD) עלה לי כ- 13K.

ההבדל בין המעבד בארץ מול חו"ל הוא כפול (כרגע, אם לא יותר), השאלה אם זה שווה את הסיכון (אמינות?).

או בכלל לחכות למעבדים החדשים של אינטל (עוד כמה זמן נראה אותם?).

הבעיה הגדולה היא שכול הזמן יש חידושים, וכל הזמן יצאו מפרטים יותר חזקים, אי אפשר לומר נחכה נחכה נחכה בלי הפסקה...

בכל מקרה אני ממתין לחודש הבא לראות מה קורה בסביבה לפני שאני מזמין מחו"ל...

פורסם

עד כמה שידוע לי לא היו לפני 4 שנים מעבדים של 2.66ghz

ובדיוק מה שאמרת על הרפטור אפשר גם להגיד על ה fx-53

זה שיש לך הרבה כסף זה לא אומר שאתה חייב לבזבז אותו, לפי דעתי לקנות מחשב ביותר מ8K זה פשוט לא משתלם.

פורסם

1. נכון, הראפטור מיותר.

2. לא נכון, סדרת הEB של OCZ הכי טובה בשביל האתלון 64 בגלל שבקר הזיכרון שלו על הליבה אז הCAS פחות חשוב (סיפור ארוך).

3. נכון, הGT או האולטרה באמת טובים. שים לב שהGT הוא בדיוק בדיוק כמו האולטרה רק עם מהירויות יותר נמוכות, זה בניגוד לX800 פרו שחסרים לו Pipelines שיש לXT.

אולי אחריות לכל החיים של היבואן היא גימיק, אבל למעבדי אינטל יש הגנה שהוכיחה את עצמה שוב ושוב (בניגוד ל- AMD).

לא נכון, כל המעבדים של AMD כבר מוגנים כמו של אינטל כבר בערך שנתיים.

ההבדל בין המעבד בארץ מול חו"ל הוא כפול (כרגע, אם לא יותר), השאלה אם זה שווה את הסיכון (אמינות?).

תחשב: אם הסיכוי של מעבד למות ב3-4 שנים הוא 5% (והוא לא, זה בטח יותר קרוב לאזור ה1%) אז אתה מוסיף למחיר בחול 5% בגלל שעל כל 100 מעבדים שתקנה, 5 תצטרך להחליף.

מאז ומתמיד קניתי מפרטים מטורפים (תשאל את הספק שלי  ), את המחשב הנוכחי קניתי לפני כ- 4 שנים אם זכרוני אינו מטעני (רק את ה- HD והזיכרון שידרגתי והוספתי צורב DVD) עלה לי כ- 13K.

יש הרבה אנשים שעובדים בשיטה הזאת. אבל מה שיוצא בסוף זה שאם הייתה משקיע חצי מהסכום שאתה משקיע כל 4 שנים, כל שנתיים היית מקבל ביצועים יותר טובים כל הזמן.

עריכה: עכשיו שאני חושב על זה, גם המספר 1% לגבי מעבדים שמתים ב3-4 שנים הוא מוגזם. זה כנראה .1-.05% (זה נדפק בגלל העברית, אז במילים זה עשירית אחוז עד מחצית עשירית האחוז)

פורסם

תחשב: אם הסיכוי של מעבד למות ב3-4 שנים הוא 5% (והוא לא, זה בטח יותר קרוב לאזור ה1%) אז אתה מוסיף למחיר בחול 5% בגלל שעל כל 100 מעבדים שתקנה, 5 תצטרך להחליף.

זה חישוב לא נכון. אי אפשר לקחת בחשבון את הממוצע כשקונים מעבד אחד. זה היה נכון לו היה מייבא באלפים.

יש הרבה אנשים שעובדים בשיטה הזאת. אבל מה שיוצא בסוף זה שאם הייתה משקיע חצי מהסכום שאתה משקיע כל 4 שנים, כל שנתיים היית מקבל ביצועים יותר טובים כל הזמן.

מסכים 1000%.

אני חושב שמה שאתה רוצה לעשות זה בזבוז אדיר ומיותר. עכשיו זה זמן גרוע לקנות. חכה כמה חודשים. אינטל בדרך ל 4 גיגה ו AMD עם הסדרות החדשות. FX53 זה בולשיט אחד גדול כמו ה EE. לא נותן פסיק בשביל מה שאתה משלם. ועוד חודשיים שלושה תצטער מאוד על מה שקנית.

פורסם
זה חישוב לא נכון. אי אפשר לקחת בחשבון את הממוצע כשקונים מעבד אחד. זה היה נכון לו היה מייבא באלפים.

זה כמו שמכפילים את העלות החודשים של ביטוח של משהו בזמן הסביר שיקח לו להפגע כדי לראות אם זה משתלם.

הFX53 הוא באמת בזבוז כסף אבל זה לא יוצא דופן, תמיד המעבד הכי חזק לא שווה אפילו משהו קרוב למה שהוא עולה. מה שכן, לחכות זאת טעות בגלל שאינטל מציעה את ה915-925 וAMD את ה939 ששתיהן תשארנה איתנו עוד הרבה זמן. אי אפשר לחכות עם קנייה של מחשב חדש אלא אם כן משהו ענק ממש מעבר לפינה בגלל שתמיד תצאנה טכנולוגיות חדשות ואין מה לעשות...

פורסם
  • מחבר

עד כמה שידוע לי לא היו לפני 4 שנים מעבדים של 2.66ghz

ובדיוק מה שאמרת על הרפטור אפשר גם להגיד על ה fx-53

זה שיש לך הרבה כסף זה לא אומר שאתה חייב לבזבז אותו, לפי דעתי לקנות מחשב ביותר מ8K זה פשוט לא משתלם.

צודק בערך 3 שנים.

המחשב שלי בעיקר משמש ל- encoding ו- decoding, ואני מעוניין במהירות כמה שיותר גבוהה, חוץ מזה כמובן שגם למשחקים.

לכן אני חושב שמעבד ה- FX-53 יענה על צרכיי.

לעומת זאת אני לא חושב ששווה להוציא אקסטרה על הראפטור וה- SATA יכול לתת ביצועים מצויינים.

פורסם

לוחות ומעבדי 775 כבר זמינים בארץ..

וגם 939 מתחילים להגיע עכשיו..

פורסם

טולדנו,

אין לי ספק שבמחשבים אתה תותח ואפשר ללמוד ממך הרבה, אבל את נושא הממוצעים תשאיר לי.

כשעושים משהו פעם אחת, זה פשוט לא נכון לקחת בחשבון את התוחלת, שכן התוחלת לוקחת בחשבון וממצעת הרבה מאוד מקרים (ביניהם קיצוניים מאוד ומסוכנים מאוד). אם תקח מטבע הוגן לחלוטין ותזרוק אותו פעמיים אז בהסתברות של 50% הוא יפול פעמיים על אותו הצד. לפי התוחלת הוא היה צריך לפול פעם אחת על עץ ופעם אחת על פלי. אם תזרוק מליון פעם אז בגדול זה יפול 50% על עץ ו 50% על פלי. חברות ביטוח עושות מספר עצום של ביטוחים ולכן בממוצע הן בסדר (כמו המטבע שזרקו מליון פעמים). אנחנו קונים פעם אחת ולכן אפילו אם המטבע הוא 95% לטובתנו אז יתכן ובדיוק בפעם הזאת ניפול על ה 5%. השאלה היא מה משמעות ה 5%. אם המשמעות מסוכנת אז החישוב גרוע.

לגבי לחכות. ראשית לא מדובר פה על שנתיים אלא על תקופה יחסית קצרה. שנית, באמת אין טעם לקנות את הכי חדש והכי חזק כי מחירו בהתאם. אם הוא נותן איזשהוא יתרון גרנדיוזי אז ניחא. אבל פה אין שום יתרון ששווה אפילו מחצית המחיר.

פורסם
  • מחבר

לוחות ומעבדי 775 כבר זמינים בארץ..

וגם 939 מתחילים להגיע עכשיו..

הכרטיס מסך הזה נראה מבטיח

http://www.bfgtech.com/6800.html

יש סיכוי שנראה אותו בארץ?

יש לחברה הזו יבואן בארץ, או רק יבוא אפור?

פורסם
השאלה היא מה משמעות ה 5%. אם המשמעות מסוכנת אז החישוב גרוע.

אני חושב שזאת בעצם התשובה. כל מה שיכול לקרות ב5% הוא שהוא יצטרך לקנות מעבד חדש ולהוציא כפול כסף ממה שהוא היה מוציא ב95%. אני חושב שאם הוא עושה את זה הוא בעצם מהמר 5% שהוא מפסיד את המחיר של המעבד ו95% שהוא מרוויח 5% מהמחיר של המעבד (אמרנו שהוא לו לחשוב כאילו הוא משלם 5% יותר עליו בגלל הסיכוי שהוא ישבר) בסוף זה מתאזן, לא? מה שאתה עושה זה לא ממוצע, זה שיקלול רגשי (שם מפוצץ, אבל איך אני אקרא לזה?). זה בסדר, בגלל שהוא גם משלם בשקט נפשי ובטרטור אם המעבד נדפק אז אתה יכול להוסיף את זה למחיר.

הכרטיס מסך הזה נראה מבטיח

http://www.bfgtech.com/6800.html

יש סיכוי שנראה אותו בארץ?

יש לחברה הזו יבואן בארץ, או רק יבוא אפור?

אפילו בחו"ל הכרטיס הזה די נדיר, בארץ אני מנחש שתצטרך לחכות די הרבה בשבילו. כרטיסי מסך זה כמו מעבדים, לא שווה לקנות את הטופ אוב דה ליין (top-of-de-line) בשביל אחוזים בודדים של שיפור ועשרות אחוזים של עלייה במחיר.

פורסם

dude spend 7.5k every 2 yeaars and not 15k every 4years ok? ; ;)

you will get alot more in this way and by the way buy an 3800+ it`s in 939 pin and it`s the same like the fx-53 even faster

פורסם
  • מחבר

אפילו בחו"ל הכרטיס הזה די נדיר, בארץ אני מנחש שתצטרך לחכות די הרבה בשבילו. כרטיסי מסך זה כמו מעבדים, לא שווה לקנות את הטופ אוב דה ליין (top-of-de-line) בשביל אחוזים בודדים של שיפור ועשרות אחוזים של עלייה במחיר.

לפי האתר אפשר להזמין את הכרטיס כבר מכמה אתרים בעלות של 599$ ומחיפוש קטן העלה שהוא דווקא לא נדיר.

כפי הנראה אם רוצים Ultimate computer במחיר שעוד שווה אותו צריך לקנות בחו"ל מפרט כזה יעלה 1800$ (8Kש"ח), בארץ באמת כ- 15Kש"ח.

לפי החשבון הזה עדיף לקנות בחו"ל (אבל לא ע"י משלוח).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים