עבור לתוכן

[סקר פתוח] לדעתכם, כל כמה זמן צריך לקנות מחשב חדש?

Featured Replies

פורסם

ובכן, כל כמה זמן צריך לקנות/להחליף את המחשב הישן בחדש?

פורסם

2-3 שנים לדעתי.

בהתחשב בכל פרק זמן רוכשים את הרכיבים הכמעט הכי טובים.

תלוי בשימושים, כאמור מחשב לאופיס בלבד אפשר להשאיר הרבה מאד שנים...

אבל אם מישהו משחק הרבה מאד אז התקופה תקפה לגביו.

פורסם

[glow=black,2,300]2-3 שנים לדעתי.[/glow]

בהתחשב בכל פרק זמן רוכשים את הרכיבים הכמעט הכי טובים.

תלוי בשימושים, כאמור מחשב לאופיס בלבד אפשר להשאיר הרבה מאד שנים...

אבל אם מישהו משחק הרבה מאד אז התקופה תקפה לגביו.

פורסם

הכל תלוי בתקציב שלך, בדרישות שלך מהמחשב ובשימושים.

בכללי, לדעתי אין מה להוציא על מחשב (ללא מסך) יותר מ5000 שקל במכה אחת. אם תקנה היום כרטיס מסך במעל 1400 שקל למשל, עד שמשחקים יצתרכו כזה כוח, יהיה בשוק כרטיסים הרבה יותר חזקים בהרבה פחות כסף. למי שיש 7000 שקל למשל, מחשב ב4500-5000 שקל יספיק לשנתים +/- , Oב יתן לו עוד חצי שנה עד שנה ועד אז שישים את ההפרש בבנק וישדרג אחרי שנתיים-שלוש ב2500 שקל את מה שצריך שדרוג... תאמין לי זה יסחוב הרבה יותר מהמחשב ב7000 שקל שהוא יכול להוציא היום....

בכללי, המקסימום שמחשב יכול "לסחוב" בצורה שעדיין תריץ משחקים זה 2-3 שנים וכמה חודשים עם OC...

הכל גם תלוי בשכל של מי שקונה ובריכים כמובן...

פורסם
  • מחבר

לפני שלוש שנים קניתי את המחשב שלי.

Pentium 4 2.0 Ghz

GeForce [glow=red,2,300]2[/glow] Mx 400

256 RDRam

יש לי מחשב דפוק ואני מת לקנות חדש כבר.

אין לי מושג ב-OC.

בעע, עוד אנשים בבקשה תגובות . . .

פורסם

גם אני קניתי לפני כמעט 3 שנים.. המחשב זוחב משחקים כמו NFSU. אחרי שהלפתי את ה G-force 2mx 220 שהיה לי ב GFX5200 ב 1024 X 768

ושאר ההגדרות כל הכי גבוההה. אבל כמובן שזה רק אחרי שאני מפאט. ה 256 RDRAM לא מספיק לכלום אחרי שבועיים..

אני גם רוצה לקנות חדש ואני אקנה בקרוב.

אני ח ושב שצריך לקנות מחב פעם ב.. לא יודע. זה תלוי בדרישות שלך. אם אתה משחק במשחקים הרבה והדרישות של המשחקים

הולכות וגדולת בקב מהיר, אז תצתרך לשדרג/לקנות חדש יותר מהר..

אם הכל מתקדם לאט אז אתה יכול לקחת את הזמן..

פורסם

תאמת שפעם אחרונה שקניתי מחשב שלם היה מעל 10 שנים אני חושב, פשוט כל חצי שנה-שנה אולי שנתיים אני משדרג את מה שהכי חלש.

לאחרונה החלפתי שילוש+ספק, מפנטיום 3, לוח PCPARTNER ו 256SDRAM(וספק 300 ג'נרי) למה שבחתימה.

את הצורב(שמלפני חצי שנה בערך), את ההרד דיסק(שמלפני שנה בערך) ואת הכ.מסך(שמלפני הרבה יותר, הוא היעד הבא 8) ) השארתי, ומארז לקחתי משהו ישן מאוד ועשיתי לו מודינג טוטאלי(בקרוב אני יגיע לשלבים הסופיים ואז יגיע WORKLOG, בינתיים אני אשאיר אותכם במתח :P ).

פורסם
  • מחבר

לא היה עדיף לך לקנות כבר מחשב חדש?

אני מתכוון, אני רואה ששינית פשוט את כל המחשב, לא היה עדיף לך לקנות חדש?

ובכלל, איך יכולת לשדרג? היית צריך לקנות מעבד חדש, לוח חדש, זכרון חדש, צורב, דיסק קשיח, ורק הכרטיס נשאר.

לא היה כדאי לקנות חדש וזהו?

פורסם

הצורב והדיסק הקשיח לא התחלפו בשדרוג האחרון, הם היו עוד לפני.

אבל למה לי לקנות מחשב שלם?

כל היתרון כשמבינים קצת בחומרה זה לקחת את הטוב מכל מקום, ספק מזיגזאג(הם היחידים שיש להם אותו), זיכרון בכלל מיד שנייה(אחריות לכל החיים אז לא אכפת לי), מעבד מלמיר(הוא היחיד שאכשהו קרוב אלי ויש לו מובייל) וכו'.

אם הייתי קונה מחשב חדש מאיפשהו אז היו לי חלקים הרבה פחות איכותיים.

פורסם

לדעתי 3-4 שנים צריך להחליף מחשב, שלא עובר את מחיר ה4000 בלי מסך.

פורסם

אני קונה מחשב חדש רק כאשר אני יכול לעשות קפיצה מאוד רצינית במחירים סבירים. אני מעדכן רכיבים כאשר הם מתחילים לעצבן, וגם אז אני בד"כ סוחב חלק מהם למחשב הבא בדיוק כמו רייזור.

לדוגמה:

כרגע שדרגתי זמנית ל AMD 2500@3200. המחשב הזה ילך למשחקים.

השארתי עליו WD 120 8 ו TI4200 ששדרגתי בזמנו (וכמובן את צורב ה DVD היקר). כשהמחשב הזה ילך לילד שישחק עליו (עוד כמה חודשים) אני אחליף לו ל 9800פרו שאז יהיה בתקווה זול יותר, אשים לו דיסק של 40 גיגה שכבר יש לי, ואת ה TI4200 וה WD אעביר למחשב החדש שאקנה בשבילי (אני לא משחק). עד שה 40 גיגה יתחיל לעצבן אותו אני ישיג לו עוד 40 גיגה.

המחשב הישן שהיה לי דומה לשלך רק עם מעבד יותר חלש (1.6) וכרגע עם כרטיס מסך 32 מגה (היית מאמין) אבל עם 512 RDRAM ועובד נהדר ומהר. אני לא משחק אבל עובד איתו אינטנסיבי. בשביל לשחק צריך גם לשדרג כרטיס מסך. שלא תחשוב שבגלל שה AGP שלו הוא X4, כרטיס מסך טוב לא יתפקד.

לגבי המחשב שלך, אם תשיג כרגע RDRAM משומש (רק שיתאים) ותעלה ל 512 ותקנה כרטיס מסך טוב אתה תקבל קפיצה רצינית למשחקים. מה שתוקע אותך כרגע זה הזכרון הקטן והכרטיס. זה ימשוך אותך עוד לא מעט זמן. למחשב הבא שלך תוכל להעביר את כרטיס המסך.

פורסם

אני קניתי לפני שנתיים בדיוק את המחשב שלי..ועד עכשיו הוא עובד לא רע.

((נחשו מה ? לא פירמטתי אותו אף פעם! אולי הגיע הזמן..? ))

אבל מה? קניתי מחשב קומפלט ב10000 ... עכשיו יש לי רכיבים שעד היום שווים כמו הרמקולים המסך והעכבר..

בעסק המחשבים יותר חכם לקנות משהו שהוא הכי משתלם כספית ואז לשדרג תוך פרק זמן שמצדיק זאת. זה לא חכם להשקיע את הכל במכה, מנסיון.

למרות הכל, הרכיבים אצלי עדיין סבירים +

פורסם

הכל תלוי בשימוש העיקרי במחשב, אנשים שמשחקים במשחקים אז אני מניח שכל שנתיים שלוש יאלצו לשדרג. לעומת זאת אלו שהשימוש במחשב שלהם הוא בעל אופי משרדי יותר יכולים להשאיר את אותו מחשב במשך הרבה יותר זמן.

אני אישית קניתי את מחשב שלי לפני שנתיים+ , המפרט נראה היום די עלוב amd 1800+ עם 256 מגה זכרון וכרטיס מסך ti 4200 אבל בתקופה שיש לי את מחשב אני מצאתי את עצמי משחק פחות ופחות במשחקים כך שאני לא רואה את עצמי מבצע שידרוג כולל למחשב בשנה שנתיים הקרובות, אולי אני אוסיף קצת זכרון.

פורסם

אותו דבר קרה לי מר. עוגיה... 8)

לאט לאט עברה התשוקה למשחקים.

יש לי אותו דבר רק עם 512 זיכרון, ותאמין לי אני לא חושב על שדרוג בכלל כי אין טעם אם לא משחקים נכון?

פורסם

תלוי מה אתה עושה עם המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים