עבור לתוכן

סוקט, מהו?

Featured Replies

פורסם

אחר צהריים טובים לכולם.

בימים האחרונים שהסתובבתי בפורום שמתי לב שהרבה אנשים משתמשים במילה סוקט.

אני רוצה לדעת אם יש כאן מישהו נדיב במיוחד ויוכל להסביר לי מה זה סוקט? מה ההבדלים בין כל סוקט וכו'?

תודה רבה!

פורסם

socket.jpg

אותו חיבור אליו מתחבר המעבד.

במקרה והמעבד יושב על כרטיס אז אין סוקט ויש סלוט...

ההבדל בין הסוקטים הוא במספר הפינים ובתאימות למעבדים שונים.

לדוגמא, סוקט 370 מתאים למעבדי פנטיום 3 ולסלרונים, יש לו 370 פינים, והוא זהה בגודלו לסוקט A של AMD, מה שאומר שהם יכולים להשתמש באותם היטסינקים...

פורסם
  • מחבר

אפ כבר התחלת להסביר . . . תן לי לנצל אותך כל עוד אתה פה  :)

מה זה היטסינקים? (Heat Sink? יעני מפזרי חום?)

מזה פינים? מה תפקידם? ומה ההבדלים בין כל סוקט?

מישהו???

פורסם

פינים נמצאים מתחת למעבד ומקשרים בינו לבין הסוקט (בעברית תושבת). פינים מעבירים מידע וחשמל למעבד ומעבירים מידע חזרה ללוח. Heatsink הוא מפזר חום או צלעות קירור. הוא יושב על המעבד (המעבד נמצא בינו לבין הסוקט, שיושב על הלוח). תפקיד הSink הוא לקרר את המעבד והוא עושה את זה ע"י ההעברה של החום לצלעות שלו שלו וקירור הצלעות ע"י מאוורר. עוד צריך להוסיף שבין המעבד לגוף הקירור נמצאת משחה שתפקידה לתפוס את מקום האוויר שהיה אמור להיות שם כי אוויר הוא מבודד חום.

ההבדל בין הסוקטים הוא המעבדים שהם תומכים בהם. עם התקדמות המעבדים ראו המפתחים שהסוקט הישן כבר לא מתאים למעבד שהם יוצרים ולכן הם המציאו סוקט חדש. הסוקט החדש של אינטל עובד בשיטה קצת אחרת - קוראים לזה Land Grid Array. מה שזה אומר זה שבמקום שהפינים נמצאים על המעבד הם נמצאים על הלוח אם ועל המעבד יש גומות שמתאימות לפינים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה עכשיו הבנתי על מה עולם דיברו...

פורסם

אם יש לך עוד שאלות אתה יכול להעזר במילון באתר pc-spot

http://www.pc-spot.co.il/glossary/index.php?letter=a

אם אתה לא מוצא מה שאתה מחפש אתה תמיד יכול לשאול כאן

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אבל ראיתי את המילון הזה עוד כששחררו את המדריך להרכבת מחשב בעברית באותו אתר.

בכל אופן, תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים