עבור לתוכן

B-FOCuS Router 270 pr - הפיכה לנתב

Featured Replies

פורסם

יש לי את המודם הנ"ל ומיני-האב, ומישהו מהעבודה של אבא שלי הפך את המודם לנתב, כדי שנוכל להתחבר עם 2 המחשבים בבית שלנו.

חיברתי את המודם וניסיתי לחייג, ואז מופיעה הודעה "the computer you dialed did not answe". ניסיתי את זה גם עם כבל לא מוצלב וגם עם כבל מוצלב.

בכל מקרה, חבר של אבא שלי אמר לו שאין צורך לחייג ושהמודם מתחבר אוטומטית אז פשוט להפעיל את האקספלורר (או כל תוכנה אחרת שמתקשרת עם האינטרנט) ולגלוש. גם את זה ניסיתי עם כבל מוצלב וכבל לא מוצלב וזה לא עבד.

פרטים נוספים שאולי אתם צריכים לדעת:

יש לי שני מחשבים בבית. אחד עם כתובת : 192.168.0.1 והשני עם כתובת: 192.168.0.2

השאלות שלי הן:

1. איך מתחברים?

2. אם זה מתחבר אוטומטית, כמו שחבר של אבא שלי אמר אז איפה אני צריך לכתוב לו את הסיסמא והשם משתמש שלי? (אולי בגלל זה אני לא מצליח להתחבר..)

פורסם

המודם ששודרג לראוטר+מודם יתחבר אוטומטית. אין שום צורך בחייגן על המחשב, ובעצם אתה באמת רק צריך לפתוח את האקספלורר ולהתחיל לגלוש.

מה שהוא עשה לך במודם, חוץ מהפיכה שלו לראוטר, זה לבנות חייגן על המודם. החייגן שעל המודם מתחבר אוטומטית לספקית שלך ומחליף את החייגן שעל המחשב שלך. לכן, אתה לא צריך להכניס בשום מקום שם משתמש וסיסמא אצל הספקית, כי כשהוא בנה לך את החייגן על המודם, הוא הכניס את הפרטים האלה שם.

אם מוגדרים לך על המחשבים הכתובות: 192.168.0.1 ו-192.168.0.2, אני חושב שהן לא נכונות. כתובת ברירת המחדל של המודם הזה היא 192.168.1.1. לכן, אתה צריך להגדיר על המחשבים כתובות מאותו הסוג. כלומר, על מחשב אחד להגדיר: 192.168.1.2, ועל המחשב השני להגדיר את הכתובת: 192.168.1.3.

חוץ מזה, על כל המחשבים אתה צריך להגדיר את ההגדרות הבאות:

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 192.168.1.1

ואת שני שרתי ה-DNS של הספקית שלך. רשימה של שרתי DNS לפי ספקיות תוכל למצוא פה.

כל זאת כמובן בהנחה שה-IP של המודם לא שונה, או משהו כזה.

בכל מקרה, אתה יכול על שני המחשבים פשוט להשאיר את כל ההגדרות על אוטומטי וזהו. זה גם אמור לעבוד.

פורסם
מדריך - מודם ECI החדש של בזק B-FOCuS 270

התקנה

תצורת מודם

מודם זה פועל בפרוטוקול PPPoE ולכן ההתקנה שלו זהה לחלוטין לזו של מודם סמסונג.

אפשרות ה-DHCP במודם זה מבוטלת בברירת המחדל ולכן לא תתקבל כתובת IP. למעשה אין שום צורך בכתובת IP כשמדובר ב-PPPoE, ולכן אין חובה להגדיר כתובת בכרטיס הרשת אלא אם מעוניינים לשנות הגדרות במודם באמצעות Web, Telnet או FTP, או במקרים בהם נרצה לאבחן תקלות מקומיות (בין המחשב למודם).

סדר פעולות:

1. חיבור המודם לספק הכוח, כרטיס הרשת וקו טלפון.

2. התקנת חייגן Wow. יש לבחור במודם PPPoE.

לתזכורת: ב-XP יש להתקין חייגן PPPoE באופן ידני.

ב-Win98 חובה דיסק של מערכת ההפעלה.

טבלת משתמשים*

שם משתמש

סיסמה

הרשאות

admin

Bezeqwow

Web, Telnet, FTP

pppoa

user

שינוי הגדרות נתב בתצורת PPPoA

pppoe

pppoe

שינוי הגדרות נתב בתצורת PPPoE

*ניתן להגדיר משתמשים דרך ממשק Web.

סדר פעולות

הגדרות נתב

1.הגדרת כתובת IP בכרטיס רשת בטווח X.192.168.1

2.כניסה לממשק web http://192.168.1.1 עם admin:Bezeqwow.

3.ב-Current ATM PVC List יש לבחור בקישור הראשון המוגדר לעבוד ב-8/48.

4.שינוי הגדרה מ-LLC/SNAP ל-VC Multiplexing ובאותה שורה סימון Enable NAPT.

5.בחירה באפשרות הרביעית PPPoA (NAT Enabled).

6.הקלדת שם משתמש וסיסמה (יש להשאיר אותנטיקציה על PAP).

7.לחיצה על Modify. ניתן יהיה לראות ב-PVC List בעמודת ה-Status נסיונות חיבור (Negotiating). כאשר הנתב יצור קשר הכיתוב ישתנה ל-Active.

8.הפעלת DHCP. יש לבחור DHCP בתפריט.

9.לחיצה על Start תפעיל את שרת ה-DHCP.

10. שמירה בחירה ב-Save&Reboot בתפריט.

11.לחיצה על-Save. חשוב מאוד להמתין עד שמופיע דף המודיע על הצלחת השמירה.

12.שינוי הגדרת כרטיס רשת במחשב לקוח לאוטומטי. לעיתים יש לחדש כתובת IP בצורה יזומה (IPConfig /Renew).

ממשק ה-Web הועבר בשלמותו לאינטראנט כך שניתן לעקוב אחר ההוראות צעד אחר צעד.

יש לזכור שלאחר הפיכת המודם לנתב אפליקציות המשמשות כשרת (eMule, שרתי web, שרתי FTP וכיו"ב) לא יוכלו לעבוד עד שיוגדרו בפיירוול וב-NAT/PAT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים