עבור לתוכן

הפסקת חמשל באמצע הלילה המחשב נשרך האם ניתן לתבוע את חבר החשמל?

Featured Replies

פורסם

גם אבא שלי עושה את זה כשאני יושב 10 שעות על המחשב ! ;D

פורסם

היה לי מחשב ממש ממש טוב. AMD 3200 64 ביט, לוח אם משהו NFS 3 שהביאו לי מחו"ל עלותו סביבות 1000 ש"ח,DDR 1024Mb 500MHz

RADEON 9800XT זהוא החלקים שממש היו שחשובים לי. הייתה הפסקת חשמל לשנייה בלילה שגרמה למשחב שלי להכבות ולא להדלק יותר עדיין לא התחלתי לבודד את הבעייה אבל הוא עדיין  לא נדלק מקווה שזה רק הספק ולא יותר מזה.

האם אני יכול לתבוע את  חברת החשמל על הנזק? 

בפירוש לא.

עצוב לי לשמוע על מה שקרה למחשב, אבל מדובר במאבק אבוד. מדובר במונופול אטום, שיעשה הכל על מנת להתנער מאחריות ומתשלום פיצויים. בנוסף, אין לך שום הוכחה שאכן חברת החשמל גרמה לנזק ולא איזשהו ספק פגום או רשת חשמל פגומה בבית. וגם אם הייתה לך הוכחה, המאבק היה נמשך במשך שנים ובסופו היית מקבל פיצוי זעום במקרה הטוב.

אז זהו. חבל על המחשב. באמת. אבל אין מה לעשות. אני לא יודע אם זה יעודד אותך, אבל דברים גרועים יותר ממחשב שרוף קורים בחיים.

פורסם

בהתחלה צריך לשלם לטכנאי שיבדוק אם חברת החשמל אחראית, אחר כך צריך לפנות לחברת החשמל רק כדי שהם ישלחו אותך לעזאזל, אחר כך פונים לעורך דין ולאגודות שונות, אחרי חצי שנה הולכים לבית משפט ואחרי שנתיים - שלוש יש פיצויי (אולי) כספי זעום. פיתרון מעולה. ממש שווה את הטרחה.

פורסם

תביעה קטנה תמיד אפשר להגיש ולא להסתבך עם עורך דין, אבל זה אם הנזק מתחת/הפיצוי שאתה רוצה מתחת ל17200 שקלים. חוץ מזה, יש בארץ כמה וכמה תקדימים שאו שחברת החשמל תמגן כל בית אב בישראל, או שתשלם פיצוי כל פעם שיש הפסקה יזומה/מישהו נרדם אצלה על השלטר.

UPS טוב כן אמור למנוע נחשול מתח וכל דבר רע אחר שיכול לצאת מהשטקר. אני קניתי איזה משהו ב150 שקל שנראה כמו חתיכת פלסטיק שאמורה להגן על כל מה שמחובר אליה - מחשב, מסך, מערכת ורמקולים. אז אני מרגיש שעשיתי כסת"ח ובמקרה של אובדן יש לי עילה למה גם מיגנתי וגם נדפקתי.

פורסם

UPS טוב כן אמור למנוע נחשול מתח וכל דבר רע אחר שיכול לצאת מהשטקר.

זה נחשב ל UPS טוב?

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SU700INET

מצאתי אותו ברחוב כי הוא היה מקולקל, החלפתי לו מצברים ומאז הוא משרת אותי בנאמנות :)

פורסם
  • מחבר

טוב למזלי לא קרה כלום למחשב רק ניתוק מחשמל וחיבור מחדש פתרו את הבעייה. אבל הבעייה שאיך ניתןלהוכיך להם השמחשב נשרך בגלל הפסקת חשמל ולא בגלל בעייה בתקינות החומרה שלי?

פורסם

APC נחשבים לאחת החברות הכי טובות הנמכרות בארץ

פורסם

לפותח הת'רד - אתה יכול לפרט יותר על "מחשב לא נדלק" ז"א אתה לוחץ על הכפתור בשביל להפעיל אותו והוא לא מגיב בכלל? אם כך יכול להיות ששום דבר לא נשרף, מוציאים את המחשב בכלל מהחשמל מחכים דקה בערך ומכניסים שוב ואז יש מצב שהמחשב ידלק, אם הוא לא נדלק גם אז אז כנראה שבאמת הלך לך המחשב.

פורסם
  • מחבר

תסתכל שתי הודעות למעלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים