עבור לתוכן

בעיה עם חיבור מחשב לטלויזיה דרך כבל S-Video

Featured Replies

פורסם

אני לא יכול להשתמש בכבל RCA מפני שיציאת ה tv out היא svideo

לטלויזיה אין חיבורי RCA אלא רק 21 פינים בלבד ואני משתמש במתאם 21 פינים ל 3RCA ו svideo, עוד דבר שפוגע באיכות.

איך אני יכול לפתור את הבעיה? לא נעים לראות ככה סרט עם הגלים האלה על המסך..

א. כבר הרכבת מתאם על הטלויזיה, כך שיש לך כניסת RCA.

ב. אתה צריך כבל  S-Video ל RCA, הבעיה עם הכרטיסים של ATI היא שבד"כ צריך כבל Composite. אני קיבלתי כבל כזה עם כרטיס המסך שלי, ולדעתי זאת הבעיה אצלך.

ג. תבדוק תקני שידור.

אצלי המצב מאד דומה - בטלויזיה כניסת SCART ובכרטיס מסך - יציאת S-Video. על החיבור בטלויזיה שמתי מתאם SCART ל 3RCA (בלי חיבור ל S-Video), לכרטיס המסך חיברתי את כבל ה Composite שקיבלתי - בצד אחד S-Video ובצד השני - RCA ו S-Video. מכיוון שהכבל שלי קצר מדי, השתמשתי במאריך לכבל ה RCA (מתאם נקבה-נקבה ל RCA וכבל RCA זכר-זכר). יציאת ה S-Video השניה בכבל שהגיע עם כרטיס המסך נשארה לא מחוברת. התצוגה על המסך חלקה ואיכותית.

• תגובות 35
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

התעסקתי היום עם GF4 MX והוא גם הציג שחור/לבן ב SVIDEO.

מצאתי שם בתפריט של NVIEW אפשרות להגדיר ידנית את היציאה (COMPOSITE/SVIDEO). שמתי לב שדווא כשכיוונתי ידנית ל COMPOSITE הכבל SVIDEO הואיל בטובו להציג צבע.

גם לי זה קרה אז החלטתי לבדוק את זה לעומק. פירקתי מתאם כזה של Scart -> 3RCA  + S-Video ומסתבר שבפנים 2 מתוך 4 הפינים של ה-S-Video מקוצרים עם 2 המגעים של ה-RCA. כלומר גרמת למחשב לשדר על הכבל כאילו הוא RCA רגיל, ובצד השני הטלויזיה קיבלה את האות לתוך ה-RCA ככה שבעצם יצרת מתאם מ-S-Video ל-RCA. הבעיה היחידה שזה קצת מוריד איכות כי מתאם S-Video ל-RCA צריך את כל ה-4 פינים ולא רק 2.

index.php?action=dlattach;topic=76355.0;id=43953;image

פינים 1 ו-2 זהים ושניהם משמשים כאדמה לכן אפשר לחבר איזה מהם שרוצים, מה שאתה עשית זה בעצם קיצרת את 1 ו-3 עם ה-RCA בתוך המתאם הזה, אבל פין 4 לא מחובר כמו שצריך.

פורסם

חבל לי לפתוח ת'רד חדש רציתי לשאול משהו בקשר לזה אתמול בדיוק קניתי כבל RCA 5 מטר אבל כפול אז אני פותח אותו ומחבר אותו כדי שיהיה לי 10 מ', עלה לי 30 שקל.

יש לי את הכבל SCART הזה שמגיע עם הממירים הדיגיטלים רציתי לדעת אם תהיה לי איכות יותר טובה אם אני יחבר את הRCA שלי בעזרת מחבר RCA->RCA ישירות לSCART במקום לכניסת הRCA-V שיש לי בקידמת הטלויזיה?

בנוסף רציתי לדעת אם חיבור SVIDEO יהיה יותר איכותי מהRCA שקניתי שנראה לי די זול אבל עם איכות טובה

אם זה עוזר דגם הכבל הוא cb8025s של Oscar Sami (RCA זהב(

פורסם
  • מחבר

אני חיברתי כבל RCA של 10 מטר עבה מאד לחיבור ה-Scart מאחורה עם מתאם כזה ואין שום בעיות, לדעתי זה אם תכניס מחבר נקבה נקבה באמצע, שעולה בערך 5-10 שקל, לא יעשה בעיות.

S-Video בעיקרון איכותי יותר (ויקר יותר) אבל לא בטוח שהטלויזיה שלך תומכת בו.

ככה נראה כבל איכות, עלה "רק" 80 שקל ל-10 מטר :)

http://members.lycos.co.uk/holyy/tv3.jpg

פורסם

אז בעצם לא נראה לי שיהיו הבדלי איכות משמעותים בין הישירות RCA או RCA via SCART

נשאיר ככה..

דרך אגב יש הגדרות מומלצות בשביל לשפר את האיכות?

איזה סוג פורמאט עדיף וכו'? (כרגע עם PAL-B)

פורסם
  • מחבר

אם זה טלויזיה משוכללת אז סביר שכולם יעבדו

אין כמעט הבדל בין ה-pal השונים, אבל ה-NTSC הרבה יותר גרוע.

לכן כן, עדיף לשהאר עם PAL-B

פורסם

רציתי לדעת איך אפשר לשנות את קצת ריענון המסך? חוץ מלהפוך אותו לSECONDERY

בנוסף אני לא מצליח לשנות את הadjustments הטיוי לא מגיבה סתם קופץ והמסך נשאר שחור בקצוות, רציתי להרחיב אותו טיפש שיהיה עד כל הקצוות

פורסם

א. כבר הרכבת מתאם על הטלויזיה, כך שיש לך כניסת RCA.

ב. אתה צריך כבל  S-Video ל RCA, הבעיה עם הכרטיסים של ATI היא שבד"כ צריך כבל Composite. אני קיבלתי כבל כזה עם כרטיס המסך שלי, ולדעתי זאת הבעיה אצלך.

ג. תבדוק תקני שידור.

אצלי המצב מאד דומה - בטלויזיה כניסת SCART ובכרטיס מסך - יציאת S-Video. על החיבור בטלויזיה שמתי מתאם SCART ל 3RCA (בלי חיבור ל S-Video), לכרטיס המסך חיברתי את כבל ה Composite שקיבלתי - בצד אחד S-Video ובצד השני - RCA ו S-Video. מכיוון שהכבל שלי קצר מדי, השתמשתי במאריך לכבל ה RCA (מתאם נקבה-נקבה ל RCA וכבל RCA זכר-זכר). יציאת ה S-Video השניה בכבל שהגיע עם כרטיס המסך נשארה לא מחוברת. התצוגה על המסך חלקה ואיכותית.

אז רגע,

אתה אומר לחבר קודם מעביר svideo (מה tvout) ל RCA & svideo נקבה  ואל הנקבה הזו לחבר RCA ישר למתאם 21 הפינים שבטלויזיה?

יש לי פה המון חיבורים שבטח יורידו באיכות אבל מסתבר שאין ברירה.

עכשיו, למה אתה מתכוון לבדוק תקני שידור? אתה מתכוון לאיזה שיטת שידור שתעבוד הכי טוב עם הטלויזיה? PAL/NTSC?

עוד דבר, יש לי כבל איכותי בבית של 21פינים ל 2 RCA ו Svideo, אתה חושב שאוכל למצוא לו שימוש בכל הסיפור?

פורסם
  • מחבר

המתאמים האלה בקושי פוגעים באיכות, זה לא שיש חומרה בתוך המתאם, סה"כ החיוט שונה.

איזה טלויזיה יש לך? בטוח שהיא תומכת ב-S-Video דרך כניסת ה-Scart?

הכבל 10 מטר S-Video שלך איכות? (אתה יודע לעבוד עם מכשיר מדידה במקרה?)

נסית לנתק את הטלויזיה מהשקע של הכבלים כשחיברת את הכבל S-Video למחשב? יכול להיות שיש בעיות של הפרש אדמות

יש לך אולי אפשרות לחבר גם אודיו לטלויזיה רק בשביל לבדוק משהו?

PAL עובד הכי טוב

פורסם

תשמע

המצב מייאש

קניתי מתאם svideo to rca, ובנוסף קניתי 2 כבלים איכותיים של RCA ל RCA אותם אני מחבר בעזרת מאריך RCA ואת הכבל אני מחבר לטלויזיה בעזרת המתאם 21 והמצב כפי שהיה עם ה svideo :\

גלים מרצדים על הטלויזיה ב NTSC וב PAL המצב עוד יותר חמור..

אין לי מכשיר מדידה והכבלים הם איכותיים

וכן, יש אפשרות לחבר סאונד מפני שאותו אני מעביר למערכת בסלון שנמצאת 2.5 מהטלויזיה.

הטלויזיה היא של METZ

פורסם
  • מחבר

נסה לנתק מהטלויזיה את כל שאר החיבורים, כולל חיבור RF המגיע משקע הכבלים. תשאר במצב שרק המחשב מחובר לטלויזיה.

1. ישך דגם מדוייק של הטלויזיה?

2. אין לך בטלויזיה כניסת RCA רגילה (אולי מקדימה) רק לבדוק?

3. איזה כרטיס מסך יש לך? (דגם מדויק אם יש)

4. בכרטיס מסך ה-S-Video זה 4 או 7 פינים?

5. המתאם שלך - איך הוא נראה? הוא פלאג או כבל?

6. ה-S-Video של המתאם זה 4 או 7 פינים?

נסה לחבר גם קול מהמחשב לטלויזיה אחרי שניתקת את כל שאר החיבורים (פרט למחשב) ותראה אם זה עוזר.

פורסם

9925A

אין כניסת RCA, בטוח.

ATI r9800P 128MB DDR DVI TV

יציאת ה TVOUT היא SVIDEO של 7 פינים.

המתאם הוא פלאג של 4 פינים ל RCA נקבה.

ניתוק כל הכבלים של הטלויזיה, הבאת חשמל ממקור אחר וכן חיבור האודיו לא שיפרו את איכות התמונה...

פורסם
  • מחבר

אני הייתי מהמר שהבעיה היא במתאם

אתה כנראה צריך מתאם עם 7 פינים, די נדיר להשיג כאלה.

חבל שהכרטיס מסך שלך לא הגיע עם מתאם מתאים.

הכרטיס מקורי של ATI?

לא מצאתי את הטלויזיה שלך בגוגל

אני לא מכיר את הדריברים של ATI, יש לך אולי אפשרות שם לבחור אם אתה מחובר דרך RCA או דרך S-Video?

פורסם

ביש מזל :\

וכן, הכרטיס של ATI למיטב ידיעתי

פורסם
  • מחבר

זה אולי ישמע לך טיפשי אבל תעשה את זה.

כשהכל מחובר מחובר כמו שצריך (נתק את הקול זמנית) תעשה במחשב שהכרטיס מסך ישדר רק למסך של המחשב.

תעביר את הטלויזיה לכניסה המתאימה למחשב ותעשה שיופיע לך הסמל של ה-AV-1 (או משהו בסיגנון קבוע), ככה שבעצם כל מה שאתה רואה זה שחור והסמל הזה.

סתכל טוב טוב על המסך ותראה אם יש לך גלים על הסמל הזה כמו שראית כששידרת לטלויזיה מהמחשב.

(הבדיקה הזאת שווה משהו רק אם הריצודים שאתה רואה בטלויזיה דרך המחשב הם אכן לאורך כל המסך, כולל איפה שמופיע הסמל הזה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים