עבור לתוכן

בעיה עם חיבור מחשב לטלויזיה דרך כבל S-Video

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך Palit GeForce4 Ti4200 with AGPX8 עליו יושב ציפ philips 7104

נסיתי לחבר אותו ישירות עם כבל S-Video לטלויזיה של Sony עם כניסת Scart בעזרת מתאם כזה של Scart->S-Video

הבעיה היא שהמסך מרצד, יש איזה פס שעולה ויורד כל הזמן ולא משנה מה נסיתי זה לא עוזר.

הקטע הכי מעצבן זה שעם כבל RCA זול זה עובד מצויין, הבעיה היא שכבר קניתי כבל S-Video של 10 מטר וזה די בלאגן להחזיר אותו.

נסיתי את TvTool וזה לא ממש עזר.

נסיתי גם מתאם Scart->S-Video אחר וגם זה לא עזר.

למישהו יש איזה רעיון איך לגרום לו לפעול עם S-Video?

• תגובות 35
  • צפיות 6.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לרוב בעיות ריצוד יכולות להיגרם כתוצאה משני מקרים

1.הארקה לא טובה שזה לא נשמע המקרה פה כי זה כן עובד לך ב אר סי איי

2.הכבל הארוך פוגם באיכות תמונה...ככל שהכבל ארוך יותר האיכות יורדת משום שעוצמת האות פוחתת ברמת העיקרון כבל ארוך תמיד תהיה בו סטיה קטנה ממה שנכנס לעומת מה שיצוא הבעיה היא שרוב הכרטיסי מסך לא משדרים בעוצמה מי יודע מה וזו התוצאה...בגלל זה אתה מקבל כבל אר סי איי של שני מטר עם הכרטיס במקרה הטוב :)

פורסם

האם הפס מופיע גם כאשר אתה לא ב Windows, כלומר ברמת DOS (או ב BIOS למשל)? אם כן ייתכן שהכבל לא מתאים/תקין. יש 2 תקנים ל S-Video - אחד של 4 פינים (נעשה שימוש בפינים 2,3,4) ואחד של 7 פינים (נעשה שימוש בפינים 2,7, צריך בשבילו כבל Composite). אולי הכבל שלך פשוט לא מתאים.

פורסם

אם הוא רואה סבבה עם כבל אר סי איי למה שתהיה לו בעיה עם תקן השידור?

פורסם

אם הוא רואה סבבה עם כבל אר סי איי למה שתהיה לו בעיה עם תקן השידור?

פיספסתי את השורה שבה הוא אמר שעם כבל RCA פשוט זה עובד וערכתי את ההודעה שלי. כנראה הגבת לפני לפני שראית את השינוי (שים לב לשעת היצירה והעריכה), מצטער.

פורסם

קורה :)

שאלתי כי רציתי לדעת שאני לא מפספס משהו :)

פורסם
  • מחבר

קצת עידכונים

יש לי 2 מתאמים שונים בין S-Video ל-RCA, בדקתי עם רב מודד והם מחיוטים אחרת. מה שמשונה זה ששניהם עובדים יופי.

אני כרגע עם כבל S-Video של 2 מטר ככה שמרחק זה לא הבעיה.

עם S-Video כשהטלויזיה מחוברת לשקע של הכבלים זה ממש מרצד, כשאני מנתק את זה מהכבלים זה רק טיפה מרצד. עם RCA אין בכלל את הבעיה הזאת.

בכל המקרים זה מתחבר לטלויזיה עם מתאם Scart ל-3RCA + S-Video.

הכבל S-Video בטוח תקין, הוא עובד עם לפטופ מול טלויזיה אחרת בחיבור ישיר בלי שום מתאם (הלפטופ לא פה בשבוע הקרוב)

למישהו יש מושג איך אמור להראות מתאם S-Video ל-RCA? סרטוט של החוטים או משהו כזה

עריכה - חדשות טובות ורעות. אם אני מחבר גם כבל אודיו  מהמחשב אז אין ריצודים, אבל עדיין רואים טוב יותר ב-RCA. כנראה קודם היתה בעיה של אדמות אבל אין לי מושג למה.

פורסם

למישהו יש מוסג איך אמור להראות מתאם S-Video ל-RCA? סרטוט של החוטים או משהו כזה

המאמר הזה עזר לי להבין את הנושא (מספיק לקרוא רק את החלקים הראשונים):

בנוסף, צירפתי 2 תמונות (גם הם מהמאמר, אני חושב), בראשונה ניתן לראות חיבור בתקן של S-Video עם 4 פינים ובשניה - עם 7 פינים.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

אני יכול למצוא לך לפחות עוד 2 שרטוטים שונים

עכשיו חיברתי את הכבל של ה-10 מטר החדש האיכותי, זה לא מרצד אבל הכל שחור לבן :(

מה יהיה עם זה

עריכה - המסגרת של ה-S-Video (העגול מסביב) נמצא בכלל בשימוש? הוא צריך להיות מחובר בשני הקצוות?

פורסם
  • מחבר

לסיכום, אחרי ביזבוז של שעות על גבי שעות והרבה עצבים למדתי קצת על Scart

בעיקרון Scart יכול להעביר AV S-Video Component RGB ועוד כל מיני שטויות.

מה שמסתבר זה ש-Scart לא בהרכח מעביר את כל הפורטים, יש מכשירים שמשדרים/קולטים רק חלק מהפורמטים.

מסתבר שבטלויזיה שלי (Sony 21) ה-Scart משתמש להעביר AV ו-RGB, ופשוט לא יכול לקלוט S-Video.

אז לצערי הרב עברתי ל-RCA.

מקווה שזה יעזור לאנשים בעתיד לחבר מחשב לטלויזיה.

פורסם

האמת שגם אני חיברתי סתם כדי לבדוק את המחשב שלי (עם אותו כרטיס חברה שונה אם זה משנה)

לטלויזיה שיש לה רק SCART אז חיברתי את הS-VIDEO לממיר ולטלויזיה

והתמונה בחור לבן בכל פורמט שידור (גם PAL) ובRCA זה צבעוני.

אותה דבר קורא שאני מחבר את הקיוב לטלויזיה עם SCART בעזרת הממיר עם S-VIDEO

אבל עם החיבור RCA זה צבעוני.

הגעתי למסקנה שממירים האלה לא עובדים טוב עם S-VIDEO

פורסם
  • מחבר

הם עובדים מצויין עם S-Video אם הטלויזיה תומכת ב-S-Video דרך ה-Scart.

גם אצלי ראו רק בשחור לבן, אבל עם טלויזיה אחרת שבה יש כניסת Scart אחת של RGB ואחת של S-Video זה עובד רק על ה-Scart השני.

פורסם

אה, זה טוב לדעת ;^^

פורסם

סליחה על ההקצפה

אבל חבל שאני אפתח ת'ריד חדש

יש לי r9800p עם tvout של svideo בלבד

הטלויזיה במרחק 10 מטרים ואני מחבר 2 חוטים של svideo-svideo ויש לי את בעית הריצוד

אני לא יכול להשתמש בכבל RCA מפני שיציאת ה tv out היא svideo

לטלויזיה אין חיבורי RCA אלא רק 21 פינים בלבד ואני משתמש במתאם 21 פינים ל 3RCA ו svideo, עוד דבר שפוגע באיכות.

איך אני יכול לפתור את הבעיה? לא נעים לראות ככה סרט עם הגלים האלה על המסך..

פורסם

התעסקתי היום עם GF4 MX והוא גם הציג שחור/לבן ב SVIDEO.

מצאתי שם בתפריט של NVIEW אפשרות להגדיר ידנית את היציאה (COMPOSITE/SVIDEO). שמתי לב שדווא כשכיוונתי ידנית ל COMPOSITE הכבל SVIDEO הואיל בטובו להציג צבע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים