עבור לתוכן

זקוק לעזרה בקניית מחשב המיועד לאולפן ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים!

אני זקוק לעזרה בקניית מחשב בשביל הקלטות של אודיו.

מה המפרט שלדעתכם צריך? משהו שיעבוד טוב עם תוכנות עיבוד והקלטה כמו Cubase.

כמובן שאין לי יותר מדי $$ בכיס...

איפה לדעתכם כדאי לרכוש את החלקים?

תודה על העזרה!!!

מאיר.

פורסם

מה התקציב ? (פחות או יותר)

פורסם

שלום אנשים!

אני זקוק לעזרה בקניית מחשב בשביל הקלטות של אודיו.

מה המפרט שלדעתכם צריך? משהו שיעבוד טוב עם תוכנות עיבוד והקלטה כמו Cubase.

כמובן שאין לי יותר מדי $$ בכיס...

איפה לדעתכם כדאי לרכוש את החלקים?

תודה על העזרה!!!

מאיר.

קשה להמליץ על חומרה כשאין לנו אינפורמציה כגון:

א) מה התקציב.

ב) איזה כרטיס קול (אני מניח שאתה רוצה משהו מקצועי, האם כבר יש לך העדפה לגבי כרטיס הקול?)

ג) האם המחשב ישמש גם לשימושים נוספים או רק לאולפן הקלטות?

ד) אזור מגורים (ביחוד אם אתה שואל איפה לקנות - שלא נשלח אותך למרחק של מאות ק"מ).

המלצות כלליות:

א) המנע עד כמה שאפשר מחומרת USB. מומלץ אפילו במידת האפשר לבטל בביוס תמיכה ב- USB.

ב) המון שטח דיסק. הקבצים תופסים המון מקום ומהר מאוד יתמלאו לך מאות ג'יגהבייטים.

ג) רצוי כמה הארד דיסקים אולי בפורמט RAID להאצה, ולוח תואם.

ד) אמצעי גיבוי יעיל יותר מכונן תקליטורים. אולי צורב DVD ואולי אפילו טייפ, כדי לארוז פרוייקטים לאחר שסיימת לעבוד עליהם.

ה) כרטיס הקול, רצוי שהוא יהיה מקצועי. אלו בד"כ חברות שלא מייצרות כרטיסי קול למחשבים רגילים אלא מתמחות בציוד מקצועי. שוב - ההנחיות תלויות בתקציב. אני התלהבתי ממש מהכרטיסים של Creamware, אבל יש גם את Digidesign ועוד חברות מעולות.

ו) לאחר בחירת כרטיס הקול יש לקרוא היטב את ההמלצות שיש בקבצי העזרה של הכרטיס. לפעמים יש להם המלצות שמתייחסות לשילוב של הכרטיס עם חומרות מסויימות, או המלצות לטויקים של מערכת ההפעלה.

ז) חשוב לוח אם עם צ'יפסט איכותי - אפילו יותר חשוב מאשר המעבד.

ח) קרוב לוודאי שלא חשבת על RDRAM אבל אם חשבת אז תרד מזה. ממש לא מתאים.

ט) לא לזלזל במסך גדול כמו 19 אינטש. יכול מאוד לעזור, ביחוד עם כרטיס מסך חזק (לאו דווקא עם הרחבות ששייכות למשחקים) זה מאוד עוזר בעריכת אודיו. במגבלות תקציב גם 17 אינטש סביר.

י) זכרון: רצוי לנצל את ה- Dual DDR, ורצוי לפחות 512 מגהבייט (היום זו לא בעיה).

י"א) בביוס לבטל כמה שאפשר חומרות פריפריאליות שאין בהן שימוש. באופן רגיל אנשים משאירים אותן ומקסימום מבטלים את השימוש בהן במערכת ההפעלה. כאן מומלץ לבטל בביוס. למשל כרטיס קול מקומי.

יחד עם זאת, אפשר להגיע ב- -6000-5000 ש"ח (לא כולל כרטיס קול) למחשב מעולה לצרכים שלך, ואם אין לך את זה אז גם בפחות תוכל לקבל משהו שתוציא ממנו המון.. לא צריך להשתגע על הפנטיומים הכי יקרים או על לוחות אם מטורפים, גם לא חייבים 4 ג'יגהבייט RAM או משהו אקסטרים אחר.

יש פורומים שמתמחים בנושאים כאלו. למשל קבוצות הדיון: alt.music.producer או rec.audio.pro או למשל הפורום של פולסר-סקופ ב YahooGroup. שם תוכל לקבל אינפורמציה על המלצות חומרה בהקשר החזק של צרכי RealTime של אודיו. ההמלצות יכולות להיות שונות לחלוטין מהמלצות שמקובל לתת עבור מחשב לצרכים רגילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים