עבור לתוכן

פרויקט ה LEGO F1 הממונע שלי.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

OK, זאת התחלה.

לאיפה אני מחבר את הספיד קונטרולר?

ולאיפה את המנוע?

כאילו מה מתחבר למה?

פורסם

לא עבדתי עם הרבה מנועים חשמלים אבל אתה אמור לחבר את הספיד קונלטור או למנוע או למשדר לא זוכר אני אשל את חבר שלי מחר,אבל אני כמעט בטוח שלמנוע.

פורסם

לי יש שני דגמים דומים (8448 ו 8440), הם מעט חדשים ולכן הם כבר כוללים מקום בתא המטען למנועים (וגם נקודת חיבור טובה לציר שמתחבר לתיבת ההילוכים).

אני בזמנו השתמשתי בשלושה מנועים ומחשב RCX על מנת לשלוט ברכב, מנוע אחד שלט בהגאים ושני המנועים האחרים שימשו להתנעת הרכב (מנוע אחד לא היה חזק מספיק למהירות סבירה).

ההמלצה שלי היא לא להשתמש במנועי הלגו (שיקרים למדי ולא מספיק חזקים) ולקנות מנוע יעודי לכך, עם זאת כאשר מחברים הייתי ממליץ להתקין על ציר המנוע גלגל שיניים גדול ככל האפשר , שכן גלגל שיניים קטן לא מספיק חזק על מנת להניע את הרכב. בכל מקרה הייתי ממליץ על מנוע חזק למדי, פשוט מכיוון שהרכב לא קל, ואתה תאבד הרבה אנרגיה במעבר בין גלגלי השיניים.

על מנוע דלק לא הייתי ממליץ בכלל, זה פשוט לא יעבוד ויגרום נזקים לרכב, גם עם מנוע חשמלי אני ממליץ לך לא לצפות לביצועים גבוהים במיוחד, שכן התמסורת בין המנוע לגלגלים היא סבירה מינוס בדגמים הללו.

כמו כן שמתי לב שהשליטה על ההגה באמצעות מנועי הסרבו היא בעייתית מעט שכן צריך למצוא מקום למנועים (וזה לא פשוט כלל).

בנוגע לשליטה - מכיוון שאני השתמשתי במודול RCX שיש לו כבר כניסת נתונים של IR השתמשתי בתוכנת שלט של מכשיר פאלם על מנת לשלוט ברכב, לך כמובן אני ממליץ להשתמש בפתרון שמבוסס על גלי רדיו.

פורסם

יש לי אותו דלק והוא דיי גדול...

אין מצב בעולם שהלגו הקטן הזה יחזיק את זה.

ב.אתה יודע כמה זה מלכלך?

האוטו מתטנף רק מהפעולה של המנוע שזורק לכל כיוון שמן.

אהה ועוד משהו:

לא חבל על הכסף מה יצא לך מאוטו לגו?

פורסם
  • מחבר

The Grey Matter

דגמים יפים, חשבתי לקנות פעם אבל לא אהבתי את זה שזה בכלל לא לגו  :P

אתה 8880 בונים כולו רק מחלקים רגילים ועוד כמה חלקים מיחודים של ההילוכים והבולמים, בגלל זה הוא גם הדגם הכי מוצלך של החברה עד היום.

בקשר למנועים.

השתמשת ב מנועים של לגו? אתה מדבר על הקטנים האלה שבאים עם ה"מאינד סטורם" הזה? וזה הזיז את המכונית?

אני יודע שאני יאבד כוח אבל זה לא יהיה הרבה כי אני מוציא את כל הסיבוכים שיש שם ומחבר את המנוע כמעט ישר לגלגלים.

את הסרבו כבר חיברתי לציר של ההגה אם לא הבנת וזה עובד נהדר, מהיר חזק וקוטר סיבוב של המכונית קטן מספיק.

בקשר לזה שכדאי לחבר גלג שינים גדול למנוע, זאת הבעיה הכי קשה כי מנוע של מכונית על שלט לא מתחבר לגלג שינים של לגו  :), אז אני חייב לאלתר איזה חיבור (אבל יש לי רעיון).

בסרבו השתמשתי בדבק חם שיחבר בין המוט של ההגה ולמנוע (וביניהם חתיחה נוספת כדי לשפר את התפיסה), זה פועל מצוין אבל זה מנוע של 15 RPM ומנועים של מכוניות זה 25 אלף RPM לפי מה שהבנתי.

G.I JO

אני חושב ללכת על מנוע חשמלי+ ספיד קונקטור.

את הספיד קונקטור אני יחבר למשדר שעל הרכב ולמנוע. את המנוע אני יחבר לסוללות.

עם כל הסיפור הזה לא יעלה יותר מ 450 שקל (גם בחול), אני יעשה את זה.

מה יצא לי מזה?

זה חלום ילדות  שלי לחבר את המכונית הזאת למנוע  :D, זה לדעתי גם כל כך הרבה יותר יפה מכל מכונית שאפשר לקנות וגם זה דגם קלאסי של LEGO, לחבר לזה מנוע זה פשוט מגניב, לדעתי יותר מלקנות מכונית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים