עבור לתוכן

פרויקט ה LEGO F1 הממונע שלי.

Featured Replies

פורסם

זאת המכונית (8880 למי שמכיר):

45 ס"מ  קצה לקצה

f1_2.jpg

וזאת כל הערכה (יש אפשרות לבנות שני דגמים, במציאות הF1 הרבה יותר יפה)

http://gerkens.miscstuff.de/galshow.php?verz=8880&titel=8880%20-%20Supercar

יש לי בבית שלט רחוק 2 ערוצים עם 2 SERVOים (מילה שלמדתי היום- זה המנועים הקטנים של השלט)

SERVO אחד חיברתי למנגנון של ההגה במכונית, לקח לי שעתיים וחצי להוציא את הכסא, לבנות מקום יציב למנוע ולחבר את הלגו למנוע עם דבק חם (הרבה).

בסוף יצא ממש טוב, פועל חלק ויפה.

עכשיו נשארתי עם עוד SERVO אחד ואני רוצה להוסיף למכונית מנוע (אני יאלץ להסיר את הV8 היפה שיש עכשיו  :( ).

אני חושב על מנוע חשמלי כי אני לא עושה את זה כדי להתחרות או משהו, זה סתם לכיף ואולי לקנות מנוע דלק יהיה מה שנקרא "ללכת רחוק מיד", מנוע חשמלי גם לא יצור וויברציות חזקות מדי (למרות שאף פעם לא ראיתי מנוע דלק) ויהיה יותר קל להתקין אותו בגלל הצורה הפשוטה.

הבעיה היא הסולה (אני משתמש ב 2 AA לSERVO) שאני בטח יצטרך להוסיף למנוע וגם אני לא יודע איך לקשר בין השלט למנוע, אני לא חושב שזה יתאים לחיבור של הSERVO הפנוי ברכב.

יש לי בערך מקום של 8 ס"מ גובה 5 ס"מ רוחב להכניס מנוע, זה רק לגו אז אפשר גם למתוח את זה.

המכונית שוקלת 1.350 ק"ג, אני לא יודע עם זה הרבה אבל אני מתכנן להוריד את המשקל ל 1 ק"ג כי יש הרבה דברים שאני לא צריך כמו ההילוכים והV8 מלגו וכל מני דברים.

ונית בבקשה תעזרו לי למצא מנוע מתאים ולהבין איך אני מחבר אותו עם השלט שיש לי היום, התקציב שלי הוא בערך 95$ (420 שקל).

אם לא הבנתם משהו, תקראו שוב ואז תשאלו מה שאתם רוצים.

פורסם

אני עבדתי פעם עם סרבויים בטיסנים (מודה, לא הרבה). שם צריך סרבו לכל הגאי, בעקרון. נגיד, צריך אחד להגה כיוון, לגובה ולFlaps... שם פחות קריטי הקטע של שליטה על המנוע וברוב הדגמים הבסיסיים זה לא קיים. באוטו זה יותר רציני :P. בטיסנים היה צריך לשלוט על על מנוע דלק אבל כאן הייתי חושב שזה יהיה יותר פשוט בגלל שזה יהיה חשמלי.

סתם משהו שעולה לי לראש, זה שאם הסרבו השני והמנוע מחוברים לפלטה שיוצרת התנגדות (נגיד מתכת דקה מאוד), אז כשהוא מסתובב הוא משנה את ההתנגדות שמשנה את המתח שמקבל המנוע - מה שהזרם צריך לעבור על יותר מהפלטה, פחות זרם מניע את המונע... זה העיקרון שעובד בDimmerים ישנים (עמעמים, למנורות). יש בטח משהו יותר הגיוני, אבל אני לא בן אדם שמבין שממש מבין בזה (אני בקושי בן אדם בכלל).

פורסם
  • מחבר

איך מכוונים כמה "גז" רוצים במנוע דלק, עם סרבו?

אני יכל להשתמש בכל סרבו? יש לי בגודל בינוני והוא די חזק, מספיק חזק כדי לשנות כיוון של הגלגלים על שטיח עבה שנראה כמו כבש  ;) במהירות.

אם כן אני חושב שזה יהיה אולי רועש ומסובך להרכבה אבל הרבה יותר פשוט מחשמלי.

אני פשוט יתקין את המנוע יחבר אליו את הסרבו ויסע.....

are viewing this topic.... בערך כל העולם, אף אחד לא יודע מה אני רוצה נכון? :P

פורסם

כאחד שהתעסק בטיסנאות בעבר אני יכול לעזור לך :)

קודם כל אני לא מבים מה יתן לך לחבר סרוו למנוע. אלה אם כן אתה מתכוון לחבר אותו ל microswitch שיפעיל את המנוע בכל פעם שתזיז את הסטיק של השלט. לגבי שליטה ב"גז" יש דבר שנקרה speed controller משתמשים בזה בטיסנים ובדאונים מונעי מנוע חשמלי. תמצא חנות טיסנים שקרובה למקום מגוריך ותשאל את המוכר. כמו כן באיזה מנוע אתה מתכוון להשתמש? יש הרבה מאיד מנועים יעודיים לדברים כאלה השאלה היא מה התקציב. ועוד משהו. אתה לא יכול סתם לתקוע שם מנוע. תצטרך דיפרנציאל לגלגלים אחוריים (גם את זה צריך להיות בחנות טיסנים)

בהצלחה מקווה שעזרתי :)

פורסם

אוקי זה שמעלי,אני מתעסק והתעסקתי בטיסנים,מכוניות,מסוקים,וקצת דאונים,דבר ראשון בספיד קונטלור משתמשים בהרבה יותר תחומים מטיסנאות,כמו מסוקי הפיקולו,סירות חשמליות,ועוד,דבר אגב לא נראה לי שהלגו יחזיק לך אבל בכול מקרה יש חנות שנקראת ספיד קונטלור,כדי לך לבקר באתר שלהם עם אני אזכר בכתובת אני ארשום לך,אני ממליץ לך על מנועי הבראשלס שהם מנועים מצויינים.

פורסם
  • מחבר

כאחד שהתעסק בטיסנאות בעבר אני יכול לעזור לך :)

קודם כל אני לא מבים מה יתן לך לחבר סרוו למנוע. אלה אם כן אתה מתכוון לחבר אותו ל microswitch שיפעיל את המנוע בכל פעם שתזיז את הסטיק של השלט. לגבי שליטה ב"גז" יש דבר שנקרה speed controller משתמשים בזה בטיסנים ובדאונים מונעי מנוע חשמלי. תמצא חנות טיסנים שקרובה למקום מגוריך ותשאל את המוכר. כמו כן באיזה מנוע אתה מתכוון להשתמש? יש הרבה מאיד מנועים יעודיים לדברים כאלה השאלה היא מה התקציב. ועוד משהו. אתה לא יכול סתם לתקוע שם מנוע. תצטרך דיפרנציאל לגלגלים אחוריים (גם את זה צריך להיות בחנות טיסנים)

בהצלחה מקווה שעזרתי :)

תקציב יש (בהודעה הראשונה) 95$~

דפרנציאל יש, למכונית יש הילוך רברס!(שאני יזרוק) מיתלים! ומראות מתכווננות !

אני ורצה מנוע שאני יוכל לשלוט במהירות שלו כמובן, מה אני צריך בשביל זה?

חשבתי שאולי אפשר לשלוט במהירות של מנוע דלק עם סרבו קטן שילחץ על הגז  :-[ מה לא?

פורסם

במנועי דלק יש סרבו את במובן מסויים לוחץ על הגז הוא מסביב את הידית ומעלה טורים מקווה שהבנתה.

פורסם
  • מחבר

במנועי דלק יש סרבו את במובן מסויים לוחץ על הגז הוא מסביב את הידית ומעלה טורים מקווה שהבנתה.

הבנתי, זה מה שרציתי לעשות

הסרבו נמצא כבר במנוע?

אם כן זה אומר שהמנוע מתחבר לרדיו שעל המכונית, יכל להיות שמנוע יתאים לחיבור שלי?

פורסם

נייט,אתה מוסיף.

פורסם

לא זה סרוו סטנדרטי. הוא פשוט מתחבר לזרועה של המאייד ובכך שהוא פותח אותו הוא מספק יותר אוויר למנוע. יחס גדול יותר של אוויר/דלק= יותר טורים. אבל על תחשוב אפילו על להכניס מנוע דלק לתוך הצעצוע הזה. הוא לא יחזיק מעמד

פורסם
  • מחבר

בגלל וויברציות?

זה מבנה די רציני וחזק, את השלד שמסביב למנוע אני תמיד יכל לחזק עוד יותר.

פורסם

נו באמת אני מתערב איתך שאתה מפעיל את המנוע כול המכונית מתפרקת,תבין מכוניות לא עושים מלגו?

למה אתה חושב שבמכוניות איכותיות השלד עכשיו מקרבון?

פורסם
  • מחבר

כי זה מתחרז עם סבון? כי זה הדבר היחיד שאני יודע על החומר הזה.

סתם, חבל סוף סוף הבנתי מה אני צריך  :P

אז מה אני יחבר, מנוע חשמלי?

אני לא יודע איך זה עובד בכלל, אתם יודעים?

רק תגידו לי מה צריך בשביל להפעיל מנוע חשמלי, אני ישבור את הראש על איך להכניס אותו.

אולי מנוע דלק קטן  ???....

פורסם

הכי טוב שתקנה אוגר תחבר אליו את המכונית והוא כבר יגרור אותה,עולה רק 12 שקל.

עכשיו רציני  תיקנה מנוע חמשלי עם ספיד קונטלור(מחר אני אתן לך לינק לחנות היום אני לא זוכר מחר אולי אני יזכור ;D)

עם אתה צריך משהו בו ל icq:279645036

אבל לא להרבה זמן אמא לא מרשה לי לדבר עם זרים :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים