עבור לתוכן

מחפש המלצה לדמוי SLR דיגיטלי.

Featured Replies

פורסם

שלומות שוכני פורום יקרים!

שמתי לב לכך שהמחירים של הדיגיטליות צנחו(ללא מצנח ככל הנראה) בצורה די משמעותית, מה שפתח בפני עולם חדש לחלוטין של אפשרויות!

תקציבי הוא עד 3000~ ש"ח, והדרישות הספציפיות שאני מחפש הן תמיכה ב-RAW, זום אופטי גדול למדי( מקביל -370 מ"מ או יותר) ועוד כל מיני שטויות מיותרות שחברות תמיד דוחפות למצלמות מגזר היאפים שלהם בשביל שאני אתעסק איתה קצת יותר מ-3 דקות ;D(מסך על ציר וכו').

בתודה מראש

...

פורסם

מצלמה נטו או כולל ציוד היקפי ? (כרטיס, סוללות..)

כי ב-3000 ש"ח אתה יכול לקנות את הדיל של קנון S1....למרות שאין בה RAW.

בעיקרון, זהו תקציב טיפה בעייתי... :-\ מצלמות שאני חושב עליהן: Canon S60, Sony DSCF717, Olympus C5060.

פורסם
  • מחבר

מצלמה נטו, כרטיסים וכיוצא בזה אח"כ.

בנוגע להצעות שלך, מה-S60 התרשמתי מאוד מאיכות התמונה, אבל הזום הוא X3.6 בלבד...

ה-Sony, מפלצתית, הדבר דמוי הדילדו הזה שסוני קוראים לו עדשה פשוט מסורבל מדי בשבילי.

והאולימפוס,כמו הקנון, זום X4 בלבד... :-\

מה בנוגע ל-S5000 של Fuji?

שמתי לב שהיא תומכת ב-RAW ויש לה עדשת 370 מ"מ, אבל מצד שני מצוין שהזום בקנון הוא "Stablized" לעומת ה-Fuji ששם זה לא כך, על מה זה ישפיע בעצם?

פורסם

הפוג'י "רועשת" מבחינת התמונות, ולא הייתי ממליץ עליה. כאמור היא בתחום של ה-Z1 כאשר ה-Z1 לוקחת את ה-S5000.

על המייצב תמונה אני חושב הסברתי בעבר (חיפוש? :) ), זה מאפשר לך צילום בזום גבוהה תוך שמירה על מהירויות תריס נמוכות שלא מתאפשרות במצלמות ללא מייצב עם זום גבוהה.

במצלמות הזום אפשר להגדיר את הטבלה (נכון להיום מבחינת מחירים וכד'): עד כמה שאני זוכר...

Z1

Z2

S1

FZ10 - אני לא בטוח אם אפשר לרכוש עדיין את המצלמה המצויינת (!!) הזאת. (Panasonic FZ10) והיא עולה בול 3000.

וגם האולימפוסים נכנסים באמצע. כאמור, חבל שאין להם מייצב תמונה.

ד"א, אל תשכח של-S60 ול-C5060 יש עדשה רחבה :)

פורסם

אף אחת מהמצלמות שהוזכרו עם RAW לא עושה את זה כמו שצריך, כולן "ננעלות" לשניות ארוכות בזמן שהקובץ נכתב לכרטיס. רק המינולטה A1 ו-A2, והקאנון Pro1 לא סובלות מהבעיה הזו, אבל העלות שלהן הרבה יותר גבוהה מהתקציב (להוציא אולי את ה-A1).

פורסם
  • מחבר

את ה-FZ10 פסלתי כבר, היא יותר בקטגורית הקומפקט מאשר דמוי SLR...

ה-A1... פסולה גם כן כי גם היא לא מקבלת סוללות AA, וה-Hot Shoe שלה מוזר.

אני כרגע מתחבט בבחירה בין ה-Z2 ל-S1, יש איזשהו יתרון לאחת מהן שיכריע את ה"התחבטות"?

תודות רבות לכם :).

פורסם
  • מחבר

טוב, לקחתי את ה-Z2 לסיבוב ניסיון .

תודה על העזרה :).

פורסם

את ה-FZ10 פסלתי כבר, היא יותר בקטגורית הקומפקט מאשר דמוי SLR...

ה-A1... פסולה גם כן כי גם היא לא מקבלת סוללות AA, וה-Hot Shoe שלה מוזר.

אני כרגע מתחבט בבחירה בין ה-Z2 ל-S1, יש איזשהו יתרון לאחת מהן שיכריע את ה"התחבטות"?

תודות רבות לכם  :).

הS1 הרבה יותר טובה, מלבד הקטע של ה3 מגה פיקסל. אתה מאד תאריך את המייצב ואת המסך ברגע שתשתמש בזה בחיים האמיתיים.

הZ2 היא קצת "עדינה" בנוסף לזאת.

ואגב, אתה בטוח שאתה לא מתבלבל, הFZ10 ענקית עם זום 12 ומייצב, היא ממש ממש לא קומפקטית.

ועוד אגב אחרון, יצאו כמה דגמים חדשים של פנסוניק, אולי כדאי שתבדוק את זה. הם משתמשים בעדשות המצויינות של לייקה.

פורסם
  • מחבר

לא,לא התבלבלתי, בחנתי אפילו אחת כזאת היום, מדהים מה אפשר לעשות עם זום כזה,אבל דמוי SLR היא לא.

ובינתיים אני לא בטוח עדיין שאני אשאר עם ה-Z2...

הבנתי שאמורה לצאת בקרוב ה-Z3 עם זום "מיוצב" כמו לקנון, נראה לי שאני אחזיר את ה-Z2, היא באמת קצת עדינה... במיוחד במכסה הסוללות.

אבל מצד שני לא נראה לי שבא לי לחכות עד שהיא תצא,אז נראה לי שאני אקח את ה-S1 בסופו של דבר.

קודם כל אני אראה איך אני מסתדר עם ה-Z2.

פורסם

מה "רע" בפנסוניק? היא אמורה להיות מעולה...

פורסם
  • מחבר

רע?!

חוץ מהסוללה הנטענת הכל במצלמה טוב,מעולה אפילו!

אבל... היא פשוט לא המצלמה בשבילי, לא יודע למה, פשוט ככה.

פורסם

טוב...

למען האמת אם הפנסוניק לא מספקת אותך, אני בספק אם השאר כן...

היא אמורה להיות מעולה...אבל הS1 היא הבחירה מייד אחריה.

פורסם
  • מחבר

S1 it is then

יש לי המון תוכניות למצלמה הזאת... אם זה יצא לפועל, אני אפנק אותה במארז אלומיניום איכותי זהה לחלוטין למקורי(סגסוגת A7075-T6,שחור[או כחול],מוברש ובעובי מילימטר וחצי).

תודה רבה על הייעוץ :).

פורסם

לי יש את ה S5000 ואני די מרוצה ממנה, אבל אני לא מומחה גדול(למעשה אפילו לא מומחה קטן) לצילום.

[כל ההערות פה הם של בן אדם מן השורה, שאוהב מדי פעם לצלם, מצטער מראש אם הן לא מקצועיות, ואין פה כוונה להטעות אף אחד]

אז בסה"כ היא בסדר אבל:

1. בתנאים של חושך, או אפילו שעות אחה"צ בחורף שאין הרבה אור, או מעט מעונן, המצלמה נוטה למרוח תמונות. כנ"ל לגבי חושך כמובן.

2. גם בזום גבוה, קשה מאוד להוציא תמונות "נקיות", הן נמרחות הרבה פעמים.

3. כשמנסים להתמקד על משהו קטן(דוגמת ה STEPPING של המעבד) המצלמה מתקשה מאוד במצב אוטומטי, וגם במצב ידני היא מתקשה.

4. בזמן צילום סרטונים אי אפשר להזיז את הזום.

לעומת זאת:

1. בסה"כ מוציאה תמונות יפות(לדוגמאות פנה אלי באי סי קיו או באי מייל שבפרופיל).

2. מאוד נוחה לאחיזה.

3. מצוינת בתנועה! צילמתי המון מירוצי מכוניות וניידות מתוך מכוניות בתנועה(אני מקווה שאף אחד מכם לא שוטר..... ;)) ויצאו בד"כ תמוניות נקיות.

פורסם

אני לא יודע למה אנשים נעולים על סוללות AA.

יש לי CP5700, עם 2 סוללות מיוחדות של ניקון ומעולם לא היתה לי בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים