עבור לתוכן

הוספת זיכרון

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח של איפוקס 8rda ו2 סטיקים שכרגע פועלים בדואל. 1סאמסונג 256 ו-2 trancend 256. שניהם במהירות 333Mhz.

בכדי להתכונן לדום 3,והאלף לייף 2. החלטתי להוסיף עוד זיכרון, כנראה סטיק נוסף של 256 מגה. הבעיה היא איזה זיכרון כדאי לי לקנות ומאיזה חברה?

בגלל שלא ממש מוכרים trancend חשבתי לקחת סאמסונג ולהפעיל אותו בדואל יחד עם הסטיק השני של סאמסונג,כאשר ה-trancend יפעל לבד.

הקטע שבזמן האחרון שמעתי גם על a-data טובים וזולים. אני רק רוצה להבטיח שלא יהיו בעיות תאימות עם הזיכרונות!! לכן חשבתי שעדיף לקחת סאמונג כמו הזיכרון שכבר יש לי כרגע... מה דעכתם? מה הסיכויים ש-a-data יתאים גם לסאמסונג וגם לtrancend. ועוד משהו, הסטיק של a-data ושל סאמסונג הם במהירות 3200 ולא 2700 כמו שיש לי עכשיו, אני יודע שאם אני אשים אותו הוא יפעל כמו השנים האחרים ב333 במקום 400... זה לא ממש אכפת לי,מה לעשות.... אבל האם זה שהוא אמרו לפעול ב-400 יהווה בעיה?

פורסם

דבר ראשון, בגלל שיש לך את'לון XP, זה לא הכי קריטי שהזיכרון שלך יפעל בדיואל, זה נותן שיפור קטן לביצועים של הזיכרון ושיפור כמעט אפסי לביצועים של המערכת, שלא נדבר על זה שהאת'לונים מוגבלים פחות ע"י רוחב הפס של הזיכרון מהפנטיום 4.

חכם באמת לקחת זיכרון PC3200 בגלל שהוא עולה כמעט כמו PC2700 ויש סיכוי סביר שהוא ישרת אותך בשדרוג הבא. גם כן חכם לשדרג את הזיכרון לקראת Doom3 כי כמו שנראה הוא הולך לא רק הולך לקחת הרבה זיכרון מערכת, אלא גם הרבה מאוד זיכרון מהכרטיס מסך, וכשזה נגמר, המחשב משתמש בזיכרון של המערכת. אני לא הייתי לוקח עוד סטיק של 256 אלא של 512, פשוט בגלל שאני חושב שצריך כזאת כמות של זיכרון. אין בעייה בכלל עם זיכרון PC3200 שעובד במהירות 333, הבעייה היחידה יכולה לנבוע מזה שלסטיקים יהיו תזמונים שונים - מה שתצטרך לעשות במקרה הזה זה לכוון את התזמונים בBIOS שיתאימו לתזמונים של הכרטיס הכי איטי (זה שיש לו תזמונים הכי גבוהים). יכול להיות שתצליח לעבוד גם אם תזמונים יותר נמוכים, אם אתה רוצה תנסה, אבל זה גם סוג של אוברקלוק. כולם פה ממליצים על A-DATA, אני אף פעם לא ניסיתי אותם, אבל למה ללכת נגד הזרם? רק תזכור שבניגוד לחברות אחרות הם לא נותנים אחריות לכל החיים על הזיכרונות אלא רק של 3 שנים.

פורסם

אם אני לא טועה ללוח שלך יש רק שלושה סלוטים...

פורסם

נכון אבל יש סלוט אחד פנוי..

פורסם
  • מחבר

כן אבל אני מפחד שבגלל שיהיה לי 3 סטיקים של זכרונות מ-3 סוגים שונים זה לא יהיה ממש טוב... שיהיה באמת בעיות תאימות!

A-DATA זולים ומומלצים ... לכן חשבתי  לקחת אותם אפילו עוד 512 ולא עוד 256.

לא אכפת לי מהאחריות 3 שנים אני לא מפחד מזה למרות שאני יודע שזה חשוב לפעמים.

את הקטע עם התיזמונים לא ממש הבנתי! האם אני אוכל להבטי שהזיכרון שאני אקנה יפעל טוב? איך אני יכול לברר את זה.?

כרגע הזיכרונות פועילם ב- 2.5-2-2-6 מה שנראה לי חרא...חחחח

נ.ב מה הקטע עם התיזמונים? הזיכרון נהיה יותר מהיר? עד כמה זה משפיע? נניח קודם היה לי 2.5-3-3-7 אז כמה זה השפיע לעומת מה שיש לי עכשיו?

פורסם

נניח עכשיו הזכרונות שלך עובדים בתזמונים 2.5-3-3-7 ואתה קונה סטיק של 2-3-2-6. במקרה הזה תרצה להשאיר את התזמונים על 2.5-3-3-7 בגלל שאלה התזמונים הכי מהירים שהזכרונות הישנים יכולים לפעול בהם. נגיד יש לך 2.5-3-3-7 עכשיו ותקנה סטיק של 3-4-4-8. במקרה הזה תאלץ להעלות את התזמונים ל3-4-4-8 בגלל שאלה התזמונים שהזיכרון הכי איטי עובד בהם.

אי אפשר לקבוע תזמונים שונים לכל סטיק.

נ.ב. בגלל שאתה קונה PC3200 ומשתמש בו במהירות של PC2700, תוכל להוריד את התזמונים שלו בגלל שהוא עובד יותר לאט ממה שהוא מוגדר לו.

פורסם
  • מחבר

רגע שאני אבין.... שלי עבדו כרגע ב-2.5-3-3-7 ועכשיו שמתי אותם על 2.5-2-2-6. משהו יצא לי מזה?? הזכרונות פועלים יותר מהר עכשיו?

ומה שאמרת זה אם אני קונה סטיק של 3200 אין בעיה פשוט לעשות אותו יותר איטי...-כמו הזכרונות שיש לי עכישו

פורסם

התזמונים מסודרים בסדר של חשיבות, מהחשוב לפחות חשוב (בקטע של ביצועים), משמאל לימין.

A-B-C-D

A - CAS Latency

B - RAS to CAS delay

C RAS precharge

D - RAS pulse width

ה RAS pulse width הוא הכי פחות משנה ואתה לא תראה שום הבדל בביצועים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי... השאלה היא א אני יכול לקנות A-DATA ולדבר בביטחון שזה יעבוד טוב יחד עם ה-trancend והסאמסונג??

בכל אופן יש מצב שאני אשים נניח את ה-a-data והוא יתכוון אוטומתי למהירות של הסטיקים האחרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים