עבור לתוכן

בעיה בהרד-דיסק - מקום נעלם וחוזר?

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי בעיה קצת מוזרה שמופיעה אצלי כבר כמה חודשים, אבל נראה שככל שעובר הזמן היא רק מחמירה.

המחשב מריץ WinXP Pro ויש 512MB RAM ככה שלא חסר זכרון (רוב הזמן משתמשים במחשב בשביל גלישה/אופיס/איסיקיו וכו', ופחות בשביל משחקים).

ההרד-דיסק הוא של Maxtor. קיבולת- 20GB, מחולק לשני כוננים לוגים (כל אחד 10GB).

הבעיה שעליה אני מדבר היא פשוט מאוד מקום רב שנעלם ו/או מופיע מעצמו, סתם ככה. כלומר, ללא סיבה נראית לעין (מיד מגיע ההסבר) המקום הפנוי בדיסקים עולה או יורד בבת-אחת במאות MB.

אפשר אולי להסביר את זה בגלל שימושים שונים של מערכת ההפעלה, אבל זה נראה לי הרבה מעבר למקום שבו משתמשת מערכת הגיבוי האוטומטית של XP, וגם מעבר למקום שאפשר להשתמש בו בשביל הזכרון הוירטואלי. חוץ מזה, לא הצלחתי למצוא עקביות כלשהי מבחינת הזמנים (למשל יום מסוים בחודש) שבו המקום "נעלם" או חוזר.

ויותר מכך, ואולי הדבר הכי מוזר כאן- אם למשל אני אמחק מאחד הדיסקים קבצים בגודל של עשרות או מאות MB, ברוב הפעמים המקום הפנוי בדיסק פשוט לא משתנה!

למישהו יש רעיון מה יכול להיות המקור לבעיה? איך אפשר לבדוק את זה?

והאם כדאי לי להתחיל לגבות את המחשב שלי לפני שהכל פה מתמוטט? ::)

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

1) גיבוי תמיד טוב

2) פירמוט והתקנה מחודשת, תמיד טוב

הבעיה שתיארת לא מוכרת לי ואפילו מוזרה ביותר, אם לא תמצא (תקבל פה) פתרון עד סופה"ש אני ממליץ לגבות, לפרמט ולהתקין מחדש (אגב אני אישית ממליץ רק על מחיצה אחת)

אגב אני מניח שעשית בדיקות דיסק (SCANDISK/NDD).

אגב : NTFS או FAT32?

פורסם
  • מחבר

FAT32, ועשיתי גם Scan וגם Defrag כמובן - שכחתי לציין.

הבעיה שגם הצורב שלי לא טוב עכשיו (פתחתי על זה כאן דיון לפני כמה שבועות..) ::)

פורסם

לי היה את הבעיה הזאת ובסוף זה היה וירוס ממש מוזר ששום אנטיוירוס לא הצליח לזהות. מה שקרה לי זה כשניסיתי לעשות scandisc הוא אמר שהוא לא מצליח בגלל קבצים מסוימים בגודל דל שני ג'יגה וכשהייתי מוחק אותם הם היו מופיעים במקום אחר. מה שעשיתי זה לצאת לדוס (אם יש לך win xp\2000 אז תעשה run - cmd) ועשיתי להם חיפוש ומחקתי ידני פעם אחרי פעם בכל מקום שהם הופיעו - משום מה הוינדוס לא הצליח למחוק אותם. זה לקח יום שלם אבל בסוף הצלחתי. אם זה לא יעבוד פשוט תפרמט - לדעתי זה יפתור לך את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

לי היה את הבעיה הזאת ובסוף זה היה וירוס ממש מוזר ששום אנטיוירוס לא הצליח לזהות. מה שקרה לי זה כשניסיתי לעשות scandisc הוא אמר שהוא לא מצליח בגלל קבצים מסוימים בגודל דל שני ג'יגה וכשהייתי מוחק אותם הם היו מופיעים במקום אחר. מה שעשיתי זה לצאת לדוס (אם יש לך win xp\2000 אז תעשה run - cmd) ועשיתי להם חיפוש ומחקתי ידני פעם אחרי פעם בכל מקום שהם הופיעו - משום מה הוינדוס לא הצליח למחוק אותם. זה לקח יום שלם אבל בסוף הצלחתי. אם זה לא יעבוד פשוט תפרמט - לדעתי זה יפתור לך את הבעיה.

היו להם מאפיינים מסוימים? למשל שם, מיקום שבו הם היו, עם מאפיינים מוסווים של "קובץ מוסתר" או "קובץ מערכת" וכו'?

בכל מקרה חיפשתי ולא מצאתי כאלו קבצים אצלי..

אגב, נראה לי שגם כשאני מנסה להעתיק/להעביר/למחוק קבצים אל, מתוך או בין הכוננים, זה לוקח יותר זמן ממה שהיה בעבר.. אבל אולי סתם נדמה לי.

פורסם

אני אל זוכר בדיוק מה היו הקבצים האלה (זה היה מזמן). אני רק זוכר שהיו להם שמות מוזרים - סתם אוסף של מספרים ואותיות - והם הופיעו בתוך תיקיית הוינדוס (בכל מיני תת תיקיות). אולי פשוט תעבור ידנית על הוינדוס ותחפש קבצים מוזרים. דרך אגב ניסית scandisc?

פורסם

אני יכול להעיד שגם אני נתקלתי בבעיה הזאת מלא פעמים ועוד כמה אנשים נתקלו ולא היה שום קשר לוירוס או שימוש של הוינדוס כי בדקתי הכל, השטח הנעלם ככה סתם חזר בפתאומיות...

נראה כמו באג אבל לא יודע...

דרך אגב עכשיו אני עם הארד דיסק חדש NTFS ולא נתקלתי בבעיה...

פורסם

גם אני לא ראיתי את הבעיה הזאת ב ntfs - אולי זה באמת באג של וינדוס אבל לי זה נראה כמו וירוס.

פורסם

תעשה חיפוש בכל ההרד דיסק לקבצים מעל חצי ג'יגה ותכין לך "רשימת חשודים".

נורטון יש לך? אם כן ה protected recycle bin יכול לגרום לזה....

פורסם
  • מחבר

תעשה חיפוש בכל ההרד דיסק לקבצים מעל חצי ג'יגה ותכין לך "רשימת חשודים".

נורטון יש לך? אם כן ה protected recycle bin יכול לגרום לזה....

באמת חשדתי שאולי זה התחיל אחרי שהתקנתי את Norton Internet Security 2004 (מקודם היה לי 2002 או 2003), אבל חשבתי שאולי זה כי הוא סורק יותר קבצים, או בצורה שונה..

בכל מקרה, לפני שהתקנתי את 2004, לא היה לי את ה- protected ב- recycle bin.. אבל איך זה קשור? ואיך בודקים/שולטים על זה?

עריכה:

תודה על העצה, זה עזר! מתברר שבאמת הנורטון פיקח על כמעט כל הקבצים שנמחקו ע"י המערכת או על ידי ב- 7 ימים האחרונים, כל פעם מחדש, ולכן המקום כאילו "נעלם" למרות שלכאורה מחקתי קבצים גדולים.. אני מקווה שכאן מסתיימת הבעיה.

תודה רבה לכל מי שהגיב :D

פורסם

שמחתי לעזור :D

פורסם
  • מחבר

שמחתי לעזור :D

אגב, יכול להיות שהנורטון (הפיירוול או האנטי-וירוס) משפיע איכשהו גם על הביצועים של הדיסקים, כונני CD/צורב וכו'?

ואני מתכוון לזה שפעולה של העברת קובץ שאמורה לקחת 1-2 שניות לוקחת פי כמה יותר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים