עבור לתוכן

איך רוכשים חלקים מחו"ל???

Featured Replies

פורסם

מישהוא קנה פעם משהוא מחו"ל במשלוח???

יש איזה חנות מומלצת? תוך כמה זמן זה מגיע? האם יש איזה מס מיוחד שצריך לשלם בנוסף למחיר המוצר+המשלוח???

תנו עצות+ אתרים מולמצים לקניית חומרה???

פורסם

הרבה מהאתר קנו חומרה מחו"ל מהאתר JABTEACH, שלאחרונה הפסיק את המשלוחים לארץ.

בעיקרון, היה "מותר" לך לקנות בסכום מקסימום של 50$ (שזה גולל את המשלוח בסכום הזה).

משלוח עלה בערך 15-25$, אז נשאר לך בערך 25-35$ לקנות בהם מוצרים.

קראתי באתר של מס הכנסה פעם (או באתר ממשלתי אחר) שאם אתה עובר את סכום ה-50$ אז אתה תהיה חייב לשלם מיסים.

אתה חייב שתהיה לך וויזה בין לאומית כדי שתוכל להזמין מחו"ל. המשלוח הוא די מהיר (תלוי איזה חנות). יש פה אנשים שהזמינו מגאבטק וקיבלו את המוצרים אחרי יום או יומיים (מהיר יותר מרוב החנויות בארץ).

מבחינת אמינות זה תלוי על איזה חנות אתה הולך. הייתי ממליץ לך על החנות ג'בטאק, אבל כמו שאמרתי לאחרונה הם הפסיקו משלוחים לארץ. נראה לי יש עוד חנות אחרת אבל המשלוח בה די יקר.

פורסם

תעביר חיפוש כבר דובר הרבה פעמים על זה.

פורסם

אז ככה.

1. קשה למצוא חנויות שעושות משלוחים לארץ וגם יש לא מעט חנויות שלא מוכנות לקבל כרטיס אשראי בינלאומי. יש לזה כמה פתרונות: קודם כל, צריך לחפש את אלו שכן מוכנות. את בעיית התשלום ניתן בדרך כלל לפתור בעזרת PAYPAL. רוב החנויות מקבלות אותו ואם תפתח חשבון ב PAYPAL אין להם בעיה לקבל כרטיס אשראי ישראלי. את בעיית המשלוחים ניתן לפתור או ע"י מישהו שאתה מכיר שנוסע לארה"ב מדי פעם או במקרה הכי גרוע ע"י שירות כמו MUSTOP (תנסה MUSTOP.CO.IL). אם הולכים בדרך הישרה ולא מנסים להבריח אז כל משלוח שמחירו מעל 50 דולר יחוייב במע"מ של 17% (אין מכס על מוצרי מחשב). בכל מקרה, תמיד כדאי לראות כמה יעלה לך המחיר הכולל עד הבית כולל משלוח ומע"מ (אם יש) ורק אז לראות אם זה בכלל כדאי לך להביא מחו"ל. יש מקרים שעם כל התוספות עדיין כדאי ויש מקרים שלא.

כמו כן תלוי איזה מוצר, כי לא יהיה לך שירות למוצר שנרכש בחו"ל לכן מוצרים שמתקלקלים הרבה כמו דיסקים הייתי חושב פעמיים אם להביא מחו"ל.

2. זמן ההגעה תלוי בצורת המשלוח - דואר שמגיע בספינה לוקח כמה שבועות אבל הכי זול. דואר אוויר - כשבוע אבל יותר יקר והכי יקר זה משלוח עם פדקס או UPS שאז זה מגיע אליך עם שליח עד הבית, אבל בדרך כלל הופך את כל העניין ללא כדאי. הכלל הוא בדרך כלל - יותר מהר=יותר יקר.

3. חנויות פשוט תחפש באינטרנט. כמה שאני קניתי מהן:

frozencpu.com

cooltechnica.com

jabtech.com

excaliberpc.com

זהו פחות או יותר.

אל תפחד ממכס או משלוח. פשוט תעשה את החשבון כמה זה יעלה לך ואם זה עדיין יותר זול מבארץ אז לך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים