עבור לתוכן

התלבטות קשה בנוגע לכרטיס מסך חדש, חייב את עזרתכם!

Featured Replies

פורסם

כן, התלבטות קשה ביותר. אני מתלבט כבר שנתיים, ובחופש הזה יש לי סיכוי לקנות אחד.

הייתי בטוח שאקנה את ה-Radeon 9600XT, אך בזמן האחרון אני מגלה שאצל אנשים רבים הוא מריץ את המשחק שאני משחק בו (ET) על 40 FPS אפילו.

שמעתי שיש כרטיסים שעולים 400 ש"ח והם מריצים את אותו המשחק על יותר מ-100, אני מתכוון לקנות כרטיס ב-1000, אז אני מצפה להבדל משמעותי מהכרטיסים האלה.

התקציב שלי בסביבות ה-1000. אני רוצה כרטיס שיריץ משחקים בצורה החלקה ביותר, איכות התמונה חשובה בשבילי פחות (אבל עדיין חשובה). אני מעוניין בכרטיס שיריץ טוב את משחקי הדור הבא, אבל בייחוד שיריץ מעולה את Enemy Territory. שיעבוד עם openGL, DirectX ולא יודע מה.. עם הכל.. אבל את הכרטיס הכי טוב שאפשר להשיג היום במחיר בסביבות ה-1000 ש"ח.

יש לי גם מחשב לא טוב במיוחד (מעבד 1.5)...

• תגובות 31
  • צפיות 1.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יודע שזו תוספת לתקציב אבל ממש כדאי לקנות 9800pro הרבה יותר משתלם ובגלל זה כולם קונים אותו ואתה תהנה איתו הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזו תוספת לתקציב אבל ממש כדאי לקנות 9800pro הרבה יותר משתלם ובגלל זה כולם קונים אותו ואתה תהנה איתו הרבה יותר.

חשבתי קצת עליו, אבל הוא די ישן, לא?

וגם הרבה חברות מייצרות אותו והוא בא במלא סוגים וגרסאות.. מה הכי כדאי?

פורסם

FX 5700 256MB DDR TV-OUT, 128BIT, X8, X9, V I V O

עולה בסביבות ה1000 ( אלף בדיוק ? )

של GIGABYTE

פורסם

ה 9800PRO הוא כרטיס תותח שיעבוד מעולה גם אחרי שידרוג המעבד ויכול עם OC להגיע לביצועים של 9800XT !! תקנה אותו בעיניים עצומות !! בקשר לחברות שמייצרות אותו השינוי הוא רק בקירור של הכרטיס שמידה ואתה לא מתכנן OC תכך מה שיותר זול במידה וכן תקנה אחד שיש לו קירור גם על הזיכרונות כי לרובם אין... ואתה גם יכול לקחת את הכי זול ולקנות לא SILENCER למשל או איזה זלמן טוב בהפרש לדעתי זה ההפשרות הכי טובה !

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

- אני מבין שה-Radeon 9800Pro שווה את ה-Radeon9600XT?

- האם הוא יעבוד לי טוב גם עם מעבד ישן כמו שלי? (לוח אם גם לא חדש במיוחד...)

- האם ההבדל בין גרסת ה-128 מגה ל-256 הוא גדול (אם יש בכלל גרסת 256)?

- והאם הכרטיס הספציפי הזה הוא טוב?

http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=RX9800PRO-TD128&class=vga

אה, ומה המשמעות שעל הרבה כרטיסים כתוב בגדול 128BIT? זה טוב יותר או להפך?

פורסם

ככל שהמספר גדול יותר, ביצועי הכרטיס עולים משמעותית (זה מצביע על רוחב הפס).

אצל ה9600 זה אמור להיות 128 ביט, ואצל ה9800 256 ביט. אם אתה רואה 128 ביט ב9800, תתרחק ממנו ומהר! זוהי גרסא מוחלשת. התרחק מכל כרטיס בעל רוחב פס של 64 ביט, לא משנה מה הדגם!

פורסם
  • מחבר

ככל שהמספר גדול יותר, ביצועי הכרטיס עולים משמעותית (זה מצביע על רוחב הפס).

אצל ה9600 זה אמור להיות 128 ביט, ואצל ה9800 256 ביט. אם אתה רואה 128 ביט ב9800, תתרחק ממנו ומהר! זוהי גרסא מוחלשת. התרחק מכל כרטיס בעל רוחב פס של 64 ביט, לא משנה מה הדגם!

והלינק שהבאתי עם הכרטיס הספציפי, זה Radeon 9800Pro אחד שווה?

http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=RX9800PRO-TD128&class=vga

זה הלינק...

וגם חשבתי על הגרסה של ELSA.. (ה-128 כמובן, ה-256 עולה מעל 2000 ש"ח..)

פורסם

עדיף לו כבר את הMSI מהחנות הזאת באותו כסף, גם היא ריטייל, אבל ב-MSI יש 3 שנים אחריות וקירור יותר איכותי לעומת שנה אחריות באייטיאיי וקירור סביר.

פורסם
  • מחבר

עדיף לו כבר את הMSI מהחנות הזאת באותו כסף, גם היא ריטייל, אבל ב-MSI יש 3 שנים אחריות וקירור יותר איכותי לעומת שנה אחריות באייטיאיי וקירור סביר.

מה ז"א ריטייל? (אממ.. אני לא מבין בחומרה... :P)

פורסם

Retail שזה מגיע עם הקופסה,משחקים וכל הבאלגנים.

Bulk,OEM מגיע רק הכרטיס עם הכבלים ודיסק ההשתלה שלו זהו.

פורסם
  • מחבר

יש שם גם גרסה של Sapphire במחיר דומה, היא לא עדיפה על ATI ועל MSI?

פורסם

ה SAPPHIRE אותו הדבר כמו ה ATI ה MSI עדיף מבחינת קירור והם באותו מחיר

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר לאחר כל הדיון הזה, אני מבין שהמסקנה היא שהכרטיס שהכי כדאי לי לקנות לתקציב של 1000+- ש"ח זה Radeon 9800Pro 128MB 256bit של MSI, אין שום כרטיס בתקציב הזה שגובר עליו, והוא יספק לי את הביצועים המרשימים ביותר לזמן רב, גם לדור המשחקים החדש.

am I right?

(אני פשוט חייב להיות בטוח ב-100% שאני קונה באמת באמת את הכרטיס המושלם ביותר לתקציב הזה, כי בשבילי להוציא פתאום 1300 ש"ח על כרטיס מסך זה לא עסק קטן).

(וד"א, המשחקים שבאים איתו הם ממש ממש ישנים...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים