עבור לתוכן

הפיכת מודם ADSL של Alcatel ל router

Featured Replies

פורסם

אפשר לקבל תשובה בבקשה?

• תגובות 42
  • צפיות 5.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רגע רגע..

תחליטו מי שיש לו מודם מושכר מבזק לא יכול להפוך אותו לPRO?

פורסם

הפכתי אותו ל PRO כמו גדול! ואני לא רואה שום דבר לא חוקי בזה... (לא חוקי שלא יאפשרו את זה)

וכן זה אפשרי לפרוץ אליו בגרסאות שלפני ה 2.70... אז שבזק יחסכו ממני את השטויות שלהם...

שחקתי איתו, שיניתי הגדרות, מחקתי דברים, בלאגנים... (בקרוב אני גם אשחק איתו כדורגל)

ובזק יחליפו אותו כמו גדולים אם יקרה לו משהו...

(או שאני אעבור לכבלים!!!) ;D

לא יודע מה לגבי החוק או אכיפתו בארץ אבל בכל אופן:

לכאורה ניתן לחשוב שהמודם, בהיותו בבעלותו של המשתמש (קנית אותו, לא? אחרת הוא בבעלות בזק וזה באמת לא חוקי) שייך לו ואם ירצה - גם ישבור אותו על הקיר (הרי אף אחד לא יגיד לך מה לעשות עם מבר מה שבבעלותך, כעקרון).

אבל

יכולה אלקטל לבוא ולטעון (בצדק) שהתוכנה שעליו, של הפרו (ראוטר) הינה שלה (זכויות יוצרים), לא שילמת עליה ולכן אסור לך להשתמש בה - זה מה שלא חוקי - אם כי גם את זה צריך לברר...

אז על מה אני משלם פה? על השימוש בפלסטיק שעוטף את המודם עצמו?

פורסם

אז על מה אני משלם פה? על השימוש בפלסטיק שעוטף את המודם עצמו?

על המודם עצמו (כן) ועל זכות / רשיון (וואטאבר) על התוכנה של ההום (pptp), עולם אכזר.. כן.

פורסם

מה רע לעבוד עם POINT TO PINT TUNNELING PROTOCOL בייחוד עם אתה עובד עם מערכת 2000 של מיקרוסופט

מה לי הצורך ב PPP שרק יעשה לי בעיות, חוץ מזה יש פתרון זול גם , קונים ב 45 ש"ח כרטיס רשת, מוסיפים אותו למחשב ומחברים אותו ל HUB או SWITCH והסיפור נגמר.

פורסם

מה רע לעבוד עם POINT TO PINT TUNNELING PROTOCOL בייחוד עם אתה עובד עם מערכת 2000 של מיקרוסופט

מה לי הצורך ב PPP שרק יעשה לי בעיות, חוץ מזה יש פתרון זול גם , קונים ב 45 ש"ח כרטיס רשת, מוסיפים אותו למחשב ומחברים אותו ל HUB או SWITCH והסיפור נגמר.

אפילו אם זה היה נותן לי רק את חסיכת המשאבים של החיבור VPN המסכן הזה... (וזה ממש קצת משאבים...)

הייתי עושה את זה! ;)

פורסם

AMIR, רואים שלא ניסית אף פעם PPP.

אחרי שתנסה תראה בדיוק מה רע כל כך בVPN over PPTP

נתקלתי בהמון סקפטים כמוך שלא ידוע מה זה יתן להם וכולנו יודעים ועשינו את השיתוף דרך הווינדוס או סיגייט או Whatever.

(אפילו חיבור המודם ישר לרואטר, אבל עדיין הPPTP)

ברגע שהם ניסו את הPPP של המודם הם לא חזרו להתנתקויות, תפיסת המשאבים, תקיעות, מחשב בתור שרת שצריך לפעול כל הזמן וכו' וכו'...

תבין ברגע שהמודם מתפקד בתור GATEWAY החיבור בבית שלך הוא בדיוק כמו חיבור נל"ן שיש בבתי ספר וארגונים.

זה החיבור הכי פשוט ובוגר שיש מבחינת מערכות ההפעלה.

דווקא המצב בדיוק הפוך - היחידי שעושה בעיות בכל מיני מערכות הפעלה הינו הVPN.

בPPP איך שהמחשב עולה הוא מחובר לאינטרנט, בלי התקשרות בלי משאבים בלי כלום.

פורסם

AMIR, רואים שלא ניסית אף פעם PPP.

אחרי שתנסה תראה בדיוק מה רע כל כך בVPN over PPTP

נתקלתי בהמון סקפטים כמוך שלא ידוע מה זה יתן להם וכולנו יודעים ועשינו את השיתוף דרך הווינדוס או סיגייט או Whatever.

(אפילו חיבור המודם ישר לרואטר, אבל עדיין הPPTP)

ברגע שהם ניסו את הPPP של המודם הם לא חזרו להתנתקויות, תפיסת המשאבים, תקיעות, מחשב בתור שרת שצריך לפעול כל הזמן וכו' וכו'...

תבין ברגע שהמודם מתפקד בתור GATEWAY החיבור בבית שלך הוא בדיוק כמו חיבור נל"ן שיש בבתי ספר וארגונים.

זה החיבור הכי פשוט ובוגר שיש מבחינת מערכות ההפעלה.

דווקא המצב בדיוק הפוך - היחידי שעושה בעיות בכל מיני מערכות הפעלה הינו הVPN.

בPPP איך שהמחשב עולה הוא מחובר לאינטרנט, בלי התקשרות בלי משאבים בלי כלום.

לי לא היה כח לפרט... ;)

חזק ואמץ...

(אין מצב שאני חוזר ל VPN!)

פורסם

רק שכחת דבר אחד VPN כיום לפחות מסדר לך איזשהו הגנה על הקו וכן תיקון נתונים מה שלא PPP עושה עושה PPTP

ןמה רע ב VPN עם אתה יודע איך לעבוד איתו נכון

אין ארגון או מקום גדול שלא יעבדו ב PPTP ואף אחד מהם לא יעז לעבור ל PPP

אולי נעבור ל SLIP הכי טוב

פורסם

מה?!?

אתה בכלל יודע על מה אתה מדבר??

אתה מציג את זה כאילו PPTP זה פרוטוקול יותר חדש\טוב מה PPP

(כמו שהמצב עם הSlip באמת)

אבל זה אפילו לא מתקרב למציאות.

שניהם פרוטוקולים מקבילים כאשר הPPTP משומש במצבים בהם אין אפשרות להשתמש בPPP

הPoint to Point Tunneling Protocol נועד לדמות PPP ברשת פרטית, בכדי לחבר שני מחשבים בPPP ובבטחה כאשר הם כבר נמצאים בתוך פרוטוקול אחר.

למשל - אתה יכול "להתקשר" למחשב מרוחק כשאתה כבר באינטרנט ואז יווצר בינכם חיבור פרטי וירטואלי.

במקרה שלנו, חיבור הVPN נוצר אך ורק בין המחשב שלך למודם, אין כל קשר בין זה לבין החיבור החיצוני.

אז בוודאי ובוודאי שאין לזה שום השפעה על הבטיחות.

להיפך, בלי קשר ישיר לפרוטוקולים בהם אתה משתמש, כאשר המחשב מדבר עם המודם בPPTP המודם מעביר אליו את כל המידע שהוא מקבל מהDSLAM של בזק מה שמשאיר אותך רק עם האבטחה של מערכת ההפעלה שלך.

(תבדוק באתרים שמאפשרים זאת את רמת ההגנה שלך, לפני ואחרי)

כשאתה בPPP המודם מפעיל פיירוול מובנה ומסנן כל פנייה לאייפי אלא אם כ מצוין אחרת.

(רמת הגנה מושלמת, אפילו פינגים הוא לא מחזיר בכדי למנוע DoS)

שוב, מדובר אך ורק בדרך בה המחשב והמודם מדברים ברשת הפרטית בבית (אפילו אם המודם מחובר ישר למחשב זו עדיין רשת) וכלל לא לצורה בה המודם מתקשר אם המרכזיה שנשארת כך וכך אותו דבר.

המספר אליו אתה "מתקשר" בVPN הינו 10.0.0.138 שזו הכתובת של המודם, זו לא כאילו אתה מחובר בחיבור מאובטח לשרת או משהו... :lol:

וכן, צורת החיבור בPPP לא סתם נמצאת רק בגרסאת הPRO של המודם.

אם משהו עדיין מטריד את מוחך בקשר לנכונות הדברים שאמרתי אתה מוזמן לשאול ואני אשמח לענות...

רק להבא אל תזרוק שטויות על דברים שאין לך (לגמרי) מושג בהם.

פורסם

אגב VPN over PPTP אולי עובד בצורה מספקת לחיבור בין אירגונים שכבר ממילא מחוברים בצורה מפוקפקת דרך מדיום האינטרנט

אבל זו שיטה ממש עלובה לחבר בין שני מכשירים עם חיבור פיסי קיים ביניהם!

(שניהם באותה רשת)

עם Over Head ענק ובעיות יציבות זה רחוק מאוד מלהיות אידיאלי.

זה כמו לדבר עם מישהו בפלאפון כשהוא נמצא חמש מטר לידך.

פורסם

הם יגידו שכן, אבל אתה יכול לשכוח מאחריות. :)

גם אני מאלה ששידרג את המודם ואני מסכים לחלוטין עם כל מה שנאמר לטובת חיבור הPPP לעומת הPPTP אבל עם המשפט הנ"ל אני לא מסכים !

ואני אומר את זה מנסיון. היה לי מקרה עם בעית סינכרון של הקו שלי ופניתי מספר פעמים לנזק, שלחו טכנאי שניסה לסדר את הבעיה אבל היא שוב חזרה והעצבים שלי כבר עלו :AR15: אז עשיתי את עבודת המחקר במקום הטכנאים של נזק ועליתי על הבעיה ואפילו הסברתי לתמיכה בדיוק מה הבעיה שלי עם הקו והם שוב שלחו טכנאי, הטכנאי הזה הגיע לביתי כשלא היתי בו והחוצפן הזה החליף כבל וטען שזה סידר תבעיה.

ממש מתאים לטכנאים של בזק לנסות לפתור בעיות בצורה הכי מטומטמת שלהם. כמובן שכשחזרתי הביתה וגיליתי שזה רק מה שהוא עשה צילצלתי לתמיכה ודרשתי שישלחו שוב את הטכנאי כדי שאני יוכל לדפוק לו פשיט לראש :bash:.

כשהוא הגיע החוצפן הזה עוד העיז לטעון שהבעיה שלי היא בגלל ששידרגתי תמודם. פה כבר כמעט יריתי בו והכרחתי אותו שיחליף תמודם כדי להוכיח לו שזה הבעיה והוא הסכים ורצה כבר ללכת (האדיוט חשב שבאמת הבעיה היא במודם ולא בקו) ופה ההוכחה גם שנזק מחליפים מודמים גם במקרים של שידרוג ! סוף הסיפור היה כשהוא נוכח לדעת שהבעיה היתה לא במודם ואחרי כמה שעות שהוא עבד על הקו הוא סידר אותו ואני צחקתי לו בפנים על שהוא מאשים את השידרוג ולא את הקוים "המעולים" של בזק.

אז אנשים תרגישו חופשי לעשות למודם שידרוג יש לזה רק יתרונות ואפילו שתתקעו כמו במקרה שלי הטכנאי יחליף לכם תמודם כמו שהוא רצה לעשות אצלי.

:bash:

פורסם

קודם כול נזק כן מחליפים מודמים שנעשו בהם משחקי ראוטר

אני דפקתי שם משהו עם ניסיון לא מוצלח לאפגרייד.

הזמנתי טכנאי בא עוד דיברנו על איך להפוך אותו לפרו הביא לי חדש ועכשיו אני אנסה (בתקווה שהפעם אצליח)

אז כן מחליפים אחד ולתמיד!

פורסם

תגידו, אחרי שהופכים לפרו ברשת של - מודם מחובר למחשב והמחשב מקושר לעוד מחשב אחד בלי רוטר(2 כרטיסי רשת) אז אני אוכל לעשות שיתוף?(אם כן אז איך?)

ועוד שאלה - אני עדיין אראה את האייקון הזה של שני מחשבי ב-Tray?(שאני מאוד אוהב כי זה מראה לי אם המודם חושב)

EDIT- ועוד שאלה :) איך אני אדע את הIP שלי אם לא יהיה לי את ה VPN? איפה זה יהיה כתוב?

פורסם
  • מחבר

ועוד שאלה - אני עדיין אראה את האייקון הזה של שני מחשבי ב-Tray?(שאני מאוד אוהב כי זה מראה לי אם המודם חושב)

> ב 2000 ו XP אתה יכול. סמן את ה check box ששמו show icon in system tray בפרופרטיז של החיבור.

> - ועוד שאלה איך אני אדע את הIP שלי אם לא יהיה לי את ה VPN? איפה זה יהיה כתוב?

לא יהיה לך IP אמיתי, זה בדיוק העניין. יש לך IP וירטואלי והראוטר (מודם) דואג לנתב אליו. אם אתה מרים סרבר זה בעיה אבל גם לזה יש פתרון. (תשאל אם אתה באמת רוצה לדעת, ההסבר ארוך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים