עבור לתוכן

למה צריך רמקולים עם חיבור דיגיטאלי?

Featured Replies

פורסם

אז מאיפה נובע שיפור הסאונד בחומרה יקרה ומשוכללת יותר ?

בכל מה שבא אחרי בשרשרת החוליות, בסדר חשיבות עולה:

ממיר דיגיטל-אנאלוג, קדם מגבר, מגבר הספק, רמקולים.

פורסם

בולשיט.

אנחנו מדברים על 0,1 (גל אנאלוגי בצורת פולסים של 5 קה"צ ביציאה קואקסיאלית, או "יש אור" "אין אור" ביציאה אופטית). אם המידע הדיגיטלי שעוזב את כרטיס קול ה"זול" לא שווה ערך למידע הדיגיטלי שעוזב כרטיס קול "יקר", אז הכרטיס ה"זול" פשוט דפוק, כנראה ברמת החומרה. אם אתה אומר שיש הבדל בין תוצר דיגיטלי של טרנספורט יקר לבין זה של כונן אופטי פשוט למחשב, הרי שאו שהכונן דפוק וצריך להחליף אותו באחד אחר, כמוהו - כלומר היחידה הספציפית שלך דפוקה - או שהטרנספורט היקר עושה מניפולציה למידע הדיגיטלי (בין אם לגרום לך להנות יותר ובין אם לאו, זאת לא הנקודה) וכאן הוא נופל.

לא הבנתה אותי כהלהכה!אני מדבר על כך שהמידע נפגע לפני שהוא יוצא מהכרטיס. אני לא מדבר כבר על היציאה עצמה שבא למידע יש פוטנציאל או להגיעה או לא להגיעה בכלל.

*עריכה*

על מנת שלא יווצר בילבול שוב אני יסביר.

רוב הכרטיסים בשוק היום עושים שימוש בcodecs ac97 זהו סט מקודדים אשר בין היתר משנה את רמת הsample של ההקלטה מ44.1KHZ ל48KHZ בין היתר, עוד כרטיס יודע לשמצה שעושה את אותו דבר הוא האודג'י של קריאטיב אשר משום מה עושה resample מ44KHZ ל44KHZ. בנוסף ישנו הkmixer של xp שגם הוא נכנס לתמונה ו"משחק" בזרם האודיו.

פורסם

לא הבנתה אותי כהלהכה!אני מדבר על כך שהמידע נפגע לפני שהוא יוצא מהכרטיס. אני לא מדבר כבר על היציאה עצמה שבא למידע יש פוטנציאל או להגיעה או לא להגיעה בכלל.

מה נפגע? איך נפגע?! ואיזה קשר יש לזה לכרטיס קול?!

אם אתה עושה DAE מכונן אופטי, והוא לא מוציא bitperfect כהגדרתך, אז זו בעיה בכונן עצמו, לא בכרטיס קול. לכרטיס קול אשר מעביר מידע דיגיטלי אין חלק ביצירת המידע הזה, אלא הוא בסה"כ מעביר אותו. לכן כרטיס קול ב-20 ש"ח עם יציאה דיגיטלית יוציא מתוכו את אותו המידע בדיוק כמו ש-Audigy2 Platinum יוציא.

פורסם

מה נפגע? איך נפגע?! ואיזה קשר יש לזה לכרטיס קול?!

אם אתה עושה DAE מכונן אופטי, והוא לא מוציא bitperfect כהגדרתך, אז זו בעיה בכונן עצמו, לא בכרטיס קול. לכרטיס קול אשר מעביר מידע דיגיטלי אין חלק ביצירת המידע הזה, אלא הוא בסה"כ מעביר אותו. לכן כרטיס קול ב-20 ש"ח עם יציאה דיגיטלית יוציא מתוכו את אותו המידע בדיוק כמו ש-Audigy2 Platinum יוציא.

נכון. שניהם משנים את תכונות הסאונד ע"י resample. שנייהם לא עובדים בתצורת bit-perfect.

פורסם

נכון. שניהם משנים את תכונות הסאונד ע"י resample. שנייהם לא עובדים בתצורת bit-perfect.

בהנחה שאתה לא מפעיל Reverb או כל דבר שטותי אחר בדומיין הדיגיטלי (DSP וכו') - אם הכרטיסים משנים את אופי הצליל, אז שניהם פסולים ומבחינתי הם לא עושים את העבודה כמו שצריך. אבל זה לא מה שקורה במציאות, כי אפילו עם כרטיס ב-20 ש"ח שעובד כהלכה, אתה תקבל את המידע הדיגיטלי כפי שהוא נועד להתקבל מהמקור.

פורסם

בהנחה שאתה לא מפעיל Reverb או כל דבר שטותי אחר בדומיין הדיגיטלי (DSP וכו') - אם הכרטיסים משנים את אופי הצליל, אז שניהם פסולים ומבחינתי הם לא עושים את העבודה כמו שצריך. אבל זה לא מה שקורה במציאות, כי אפילו עם כרטיס ב-20 ש"ח שעובד כהלכה, אתה תקבל את המידע הדיגיטלי כפי שהוא נועד להתקבל מהמקור.

מצטער, אבל אתה טועה, כמו ש- BrownBalls כתב, כרטיסי קול זולים ואפילו האודיג'י מבצעים דגימה מחדש לסאונד שבמקור הוא 44.1 Khz (מוזיקה על דיסקים ורוב ה-MP3's) לתדר דגימה של 48 KHz.

אפשר לבצע זאת רק ע"י המרה דיגיטלית->אנלוגית ובחזרה או עם אלגוריתם המרה. קריאייטיב ורוב החברות הנפוצות משתמשות באלגוריתם ממש גרוע. אז כן, הסאונד הוא לא כמו במקור כשהוא יוצא מהיציאה הדיגיטלית.

לעומת זאת, כרטיסי קול חדשים מסויימים (צ'יפסט Envy24HT) כן יכולים להוציא 44.1 KHz, אפילו כאלו זולים במיוחד (~100 ש"ח).

פורסם

ייתכן שמה שאתה מתאר קורה כאשר אתה מחבר כונן אופטי דרך היציאה האנאלוגית שלו לכרטיס הקול כי כרטיס הקול מכיל רק כניסה אנאלוגית ולא דיגיטלית. אם כרטיס הקול מאפשר חיבור דיגיטלי, הוא מוציא אותו החוצה בלי מניפולציה. כאמור, אני עובד עם כזה כרטיס כבר שנים ולא תיארתי לעצמי שכרטיסים העובדים אחרת אכן מבצעים שינוי למרות שהוא *לא* מתבקש. יש לך אולי לינק למידע נוסף על העניין הזה? נראה לי מוזר מאד כל הקטע...

פורסם

ייתכן שמה שאתה מתאר קורה כאשר אתה מחבר כונן אופטי דרך היציאה האנאלוגית שלו לכרטיס הקול כי כרטיס הקול מכיל רק כניסה אנאלוגית ולא דיגיטלית. אם כרטיס הקול מאפשר חיבור דיגיטלי, הוא מוציא אותו החוצה בלי מניפולציה. כאמור, אני עובד עם כזה כרטיס כבר שנים ולא תיארתי לעצמי שכרטיסים העובדים אחרת אכן מבצעים שינוי למרות שהוא *לא* מתבקש. יש לך אולי לינק למידע נוסף על העניין הזה? נראה לי מוזר מאד כל הקטע...

בוא אני יתן לך לעשות ניסוי להוכיח את הטענות שלי(נדגים מצב היפוטטי) שאכן מתבצע שינוי לזרם הסאונד\מידע. קח דיסק אודיו אשר מקודד בdts ובצע העברה של הסאונד אל dac חיצוני דרך היציאה האופטית של כרטיס קול "זול" שלא פועל בתצורת bit-perfect. כמובן שאני לא צריך להסביר לאדם עם ידע כשלך שdts הוא הוא סאונד מקודד ולא מעובד והוא פשוט מאוד זרם של היטים בינארים, בניגוד לPCM. ניתן להקביל מצב שכזה לתופעת ה-corrupt שנוצרת כאשר קובץ rar לדוגמא, נפגע- לתוכנה (לdacs) לא תיהיה היכולת לפענח את המידע שכן כעת הוא אינו שלם ועבר שינוי מסויים.

אני אנסה למצוא קישורים\מאמרים שמתעמקים בנושא, אך עד כה לא הצלחתי לדלות הרבה מגוגל.

פורסם

BigBrownBalls, עד ההודעה הזאת צדקת, ועכשיו עשית סלט.

בואו ונעשה קצת סדר:

א) הכרטיסים הזולים אכן מבצעים resample מ44KH(או כול תדר אחר, למען האמת) ל48KH(תדר העבודה הפנימי שלהם).

ב) אפילו האודיג'י מבצע את ההמרה הנ"ל(אודיג'י 2 ZS, במצבים מסוימים(למשל כשאין EAX או כולמני אפקטים טיפשיים לא מבצעות את הresample)

ג) לגבי DTS וAC3, ישנו בכמעט כול הכרטיסים(וגם ברוב הזולים וגם בLIVE value שיש לי) מצב של passtrough, בו מכובה העיבוד הפנימי של DTS וAC3(שהוא -- לא משהו ברוב הכרטיסים האלה) והאות לא עובר resample.

ד) בתרחיש שהצעת, אם הבנתי נכון מה שתקבל ביציאה האופטית הוא אות PCM רב ערוצי שפוענח על ידי כרטיס הקול ולכן הוא לא יפוענח על ידי הDAC(אלא, שיבוצע מה שתואר בסעיף ג').

ברור?

קצת על resample באודיג'י מפורט כאן:

http://www.techspot.com/reviews/hardware/audigy2zs/audigyzs-4.shtml

פורסם

שמתה דברים על דיוקנם. תודה. ההודעה הקודמת שלי הייתה פזיזה משהו 8) אך אין טעם לערוך אותה כל עוד העיקרון הובהר.

אוסיף ואציין, שבנוסף כרטיסים זולים מוסיפים, או יותר נכון גורמים, ליותר "תקיעות"(המינוח המדיוק באנגלית הוא jitter אם אני לא טועה) בזרם המידע\סאונד שמועבר ביציאה הדיגיטלית.

פורסם

אני לא יודע בקשר ל DTS CD אבל AC3 ו DTS, כאשר הם על DVD הם ב-48Khz.

אז לא, כמשתמשים ביציאה הדיגיטלית הכרטיס לא עושה Resample כשהמקור הוא DVD.

אבל כשהמקור הוא CD, הוא כן.

גם פה כתוב משהו על זה:

http://atlas.csbnet.se/livecenter/showpage.php?id=32&page=6

פורסם

זה לא נכון, למרות שתדר העבודה הפנימי של הכרטיס הוא 48Khz ותדר המקור הוא גם 48Khz הרבה כרטיסים זולים(למשל, soundblaster live) מבצעים resample בכול מקרה.

כמובן שביצוע resample גרוע מתדר לאותו תדר פוגע פחות בסאונד מביצוע resample מתדר לתדר, אבל הוא פוגע בכול מקרה.

פורסם

חבר'ה אין לי מושג על מה אתם מדברים P: אבל אני ישאר פה בפורום וישאל שאלות D:

ותודה לכולם על התשובות :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים