עבור לתוכן

cpu+ memory + MB + hd ב-3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!!!

לאחר תקופת יובש ארוכה מידי (שלא הייתה מבחירה, כמובן) שבתי להיות פעיל בפורום, אני מניח שרובכם לא זוכרים אותי, מלבד כמה הודעות בודדות לא הייתי פעיל בכלל בפורום כבר שנה שלמה, לצערי גם כמעט ולא התעדכנתי בנושא המיחשוב (אני התנתקתי כמעט לגמרי כשכולם קססו ציפורניים לראת את הבנצ' הראשון של ה AMD -64 BIT) כן, תסיימו לצחוק... תודה :-\  , בכל אופן אני מאוד שמח שחזרתי ואני מקווה שהפורומים רק השתפרו ונהיו לטובים יותר (לא שתפו תפו תפו היה חסר משהו (;

ועכשיו לעניננו, אני מחפש לוח אם הארד דיסק (120 GB) זיכרון ומעבד במחיר של עד 3000 ש"ח. המחשב (לא לי) לא ישמש למשחקים או  לOC אלא אך ורק לעבודה "משרדית" מאומצת ביותר. נגיד, עבודה עם מסדי נתונים מפלצתיים, חילוץ קבצים ענקיים, המרות בין סוגי קבצים שונים וכו.... עכשיו, רק על מנת שתבינו את הבעייתיות שבעיניין אתם מדברים עם מרוקאי בעל פיוז קצר מאוד (: אז עיבוד נתונים מהיר הוא חובה ;) , ועם פרסי קמצן מאוד אז חיסכון במשאביי ייחשב למצווה  ;D . וברצינות, אני באמת רוצה מערכת טובה ואמינה אבל חשוב לי לא להגזים ואם אפשר אז לא "למצות" את מסגרת התקציב.

תודה מראש לכולם,

naorai

פורסם

פנטיום 2.8C - עם 512קיי קאש!

1000 שקל

לוח אביט IS7E

בסביבות ה500 שקל תלוי בחנות

A-DATA DDR400 512MB

גם כן 500 שקל תלוי בחנות - מומלץ KSP מאוד זול שם!

הרדיסק.. 600 שקל גג למשהו טוב

SATA \ IDE זה לא משנה כולם נותנים אותם הביצועים

חברות גם לא ממש חשוב העיקר שיהיה משהו מוכר כמו היטאצי מקסטור ווסטרן-דיגיטל סיגייט וכו...

סגרתי לך ב2600, חריגה ל 2800 בגלל שבחלק מהחנויות יהיה קצת יותר יקר מKSP

תתחדש.

פורסם

לחלופין ניתן לבנות מערכת מבוססת XP2500+ עם 1024MB זכרון. המעבד הזה יכול להתמודד עם הדרישות הנ"ל ללא בעיות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, קיבלתי thnx

אם למישהו יש הצעה אחרת, בייחוד של AMD אני אשמח לשמוע.

אני יודע "החברה לא אומרת כלום, כל מקרה לגופו".... אבל תשמעו, אני תמיד העדפתי AMD, לא יודע למה עוד מימי הK6 האהובים, אז אם אפשר לסדר משהו אולי, עם 64BIT זה יהיה ממש מגניב

naorai

פורסם

תיקון נדרש: במפרט אינטל מומלץ לחלק לשני סטיקים במקום סטיק זיכרון אחד - דואל דידיאר

מערכת AMD:

בארטון 2500 כפי שנאמר פה - עולה 550 שקל פלוס מינוס

לוח אם תוצרת אביט NF7 עולה כ450

זיכרון כמו שהזכרתי קודם ADATA עולה 500 שקל - נכפיל בשתיים לגיגה ראם

הרדיסק אותו דבר כמו קודם 600 שקל לכל היותר..

קיבלנו פה 2600 שקל שוב, גבולי ל2800

קיבלת מעבד יותר חלש, אך עם יותר זיכרון

תוכל להחליף את המעבד לגירסאת הTRAY עם אחריות לשנה וללא מאורר

ולהוסיף מאורר טוב (לדוגמא הוולקנו12 או הסיילנט באסט)

ההחלפה הזאת תעלה לך 100 שקל, ולא תצטרך לדאוג לטמפרטורות (ההיטסינק המקורי עלוב מאוד ולא עומד בטמפ הארץ)

פורסם

לדעתי עדיף לך לקחת מעבד חזק, זיכרון 512MB ולוח אם שתומך ב-DUAL:

746 מעבד AMD Athlon XP 3000+ 512K 333Mhz OEM

TITAN TTC-D5TB/G/CU35/R1 59

480 לוח אם GIGABYTE GA-7N400-L1

593 דיסק קשיח Western Digital 120GB 7200RPM 8MB

668 2x GeIL 256MB DDR 400Mhz Cooling

סה"כ 2,546 ש"ח מ-www.pc100.co.il

פורסם

לוח אם סביר לא אטרקציה

עדיין התמיכה בדואלדידיאר באט'לון תיהיה ממש ממש קטנה ולא תורמת לביצועים

מעבד בזבזני מידי...

סורי אבל לדעתי המפרט לא כל כך מוצלח

אם הוא רוצה מעבד חזק ו512 מגה זיכרון שיקח את המפרט אינטל שכתבתי

אם הוא רוצה מעבד ממוצע וטוב עם גיגה זיכרון שיקח את המפרט AMD..

פורסם

מסדי נתונים, המרות, הרבה דברים כבדים פתוחים יחד, ..... זה נשמע כמו עבודה לאינטל עם HT, הרבה זכרון וניצול טוב שלו.

למרוקאי אני ממליץ 2.8 C עם 1 גיגה זכרון 2X512

לפרסי אני ממליץ שלא ירגיז את המרוקאי.

כמובן, אפשר להתפשר, שהפרסי יקנה למרוקאי 2X256 כמו שלוקוס המליץ בהתחלה, לבדוק מהו צוואר הבקבוק בזמן העיבוד (מעבד או זכרון) ואם המרוקאי יתעצבן בגלל הזכרון אז הפרסי ירגיע אותו עם עוד 2X256.

במערכת כזאת לא הייתי מוותר על האופציה ל RAID0 שכן יהיה שימוש מסיבי בדיסק. זה לא אומר שאתה צריך לקנות עכשיו, אבל נראה לי שלוח עם RAID0 כמו ה ABIT IS7 ב 560 שקל  יהיה אופציה טובה לעתיד  ואז אם תרצה תוכל להוסיף עוד דיסק. כמובן שלהתחיל עם רפטור אחד זה עוד יותר משמעותי אבל 1500 שקל בשביל דיסק יכולים להפוך גם את הפרסי למסוכן.

מה דעתך, לוקוס?

עריכה: אבל אם אין הרבה דברים כבדים יחד, אז AMD הוא בעל יכולת אריתמטית טובה יותר ומיונים, המרות קבצים וכו' דורשים יכולת אריתמטית קודם כל. אם זה הקייס אז 3200@2500 או אפילו 64 ביט.

פורסם

אתה שוכח כי ישנו תקציב מוגבל...

מן הסתם הכי טוב זה P4 2.8 עם 1024MB זכרון אך יש לנו עדיין תקציב מקסימלי.

RAID מובנה בלוחות אם נשבר יחסית הרבה ועל כן אינו מומלץ.

פורסם

אני לא שוכח שהתקציב מוגבל, אני רק רוצה שיהיה מודע לכל האופציות שיש לו.

אינטל+לוח רייד+זכרון 1 גיגה+דיסק = 3160.

מה ז"א רייד נשבר?

ואני בכלל לא בטוח שאינטל זו התשובה, זה תלוי במה הוא עושה יותר.

פורסם

אני מבין כי את המפרט בנית בחנות זולה. שים לב כי לפי המחירים הממוצעים בשוק ההצעה הזו עומדת על כ-3,400 ש"ח.

בנוגע ל-RAID: חיבור HD ב-RAID נקרא שרשרת. ברגע שהשרשרת הזו נשברת כל המידע הולך לאיבוד (בסוג אחד של RAID). ה-RAID המובנה בלוחות האם נשבר לעיתים תכופות יחסית ולכן האמינות של פונקציה זו די נמוכה.

פורסם

אתה מתכוון נשבר פיזית? או שאתה מתכוון שהרייד לא אמין? ובאיזה לוחות זה קורה? אני שואל כי אני שומע על לא מעט אנשים שעובדים ב RAID0 ואין להם בעיות.

פורסם

כוונתי היא כי אינו אמין. התופעה נפוצה ברוב הלוחות, כאשר בלוחות של GIGABYTE אמינותו של פיצ'ר זה היא הנמוכה ביותר לטעמי.

פורסם

אתה מדבר מנסיון?

פורסם

מן הסתם. אחרת לא הייתי מפרסם את ההודעות בת'רד הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים