עבור לתוכן

ריצוד מוזר של המסך בעת הפעלת המחשב

Featured Replies

פורסם

הסיפור מתחיל בכך שמשום מה כל פעם שאני לוחץ על X או EXIT בתוכנת ה-VTUNER היא לא שומרת את ההגדרות של המאוורר (Turbo/Normal/Energy). פניתי ל-GygaByte והם ייעצו לי להוריד את VTUNER ששיש באתר שלהם, הגרסה שמותקנת אצלי על המחשב זהה לזו שהם הפנו אותי אליה אבל בכל זאת החלטתי להסיר את הגרסה שלי ולהתקין את הגרסה שיש באתר שלהם.

לאחר ההסרה קופץ חלון שמייעץ לאתחל את המחשב מחדש, ברוב טיפשותי במקום לאתחל מחדש ניסיתי לנתקין את הגרסה שלהם אך כמובן שבחלון ההתקנה קבלתי הודעת שגיאה מה שגרם לכך שנאלצתי לאתחל מחדש ורק אחר כך להתקין את VTUNER מחדש וכמו שצריך.

הבעיה שלי עם VTNER לא נפתרה אבל משום מה צצה לה בעיה חדשה, מרגע הפעלת המחשב ועד המצב שבו חלונות XP נטען בכל מעבר מחלון לחלון יש פליקר לבן מוזר כזה. אני בטוח במאה אחוזים שזה לא היה לפני כן אחרת הייתי שם לב לכך. המסך המדובר הוא Iiyama Vision Master Pro454.

מהיכן לדעתכם נוסעת הבעיה? האם מדובר בבעיית דריברים? או שזה סתם צירוף מקרים ששני הדברים התרחשו יחדיו ובעצם הבעיה היא במסך עצמו?

אוסיף ואומר שלאחרונה שמתי לב כי לפעמים ההגדרות של המסך כאילו משתנות והתמונה זזה ממש מעט (פחות מחצי סנטימטר) שמאלה ולמעלה, כך שאני כל הזמן מוצא את עצמי מכוון את התמונה מחדש.

מקווה שלמישהו יש רעיון.

(יש עדיין אחריות על המסך).

צרפתי קובץ קצר, הסרט הקצר מכווץ בתוכנת זיפ: http://www.hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/misc/flicker.zip

פורסם

לא יודע לגבי הפליקר, אבל השינוי בגודל\מיקום התמונה יכול לנבוע מכך שהמסך שומר הגדרות בנפרד לכל אופציית "רזולוציה-קצב ריענון", כך שאם למשל כיוונת את התמונה ב- 1280x960@100Hz, זה לא אומר שהיא תהיה מכוונת כמו שצריך ב 1280x960@85Hz [עד שתכוון אותה גם ל refresh rate הזה, כמובן].

פורסם
  • מחבר

המחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט, לצפייה בסרטים מדי פעם וממש לפעמים מישהו משחק באיזה משחק מחשב.

רוב הזמן אנחנו רק גולשים בנט וזה קורה בלי ששמים לב לאפילו, או שלא נמצאים ליד המחשב והוא כמובן במצב idle.

זה גם קורה לפעמים אם סוגרים את המסך למשך הלילה ופתוחים אותו מחדש לאחר כמה שעות.

גם אם מה שאמרת נכון אני לא יודע איך מתקנים את זה, חשבתי שזה אמור להיעשות אוטומטית.

פורסם

אין מה לתקן, פשוט תסדר את הגודל והמיקום באותו מצב שבו הוא לא מסודר. מאז זה ישאר ככה.

זה גם קורה לפעמים אם סוגרים את המסך למשך הלילה ופתוחים אותו מחדש לאחר כמה שעות.

זה לא קשור, זה קורה כי הוא צריך להתחמם.

ואם אחרי שאתה מדליק אותו לאחר זמן רב שהוא היה מכובה אתה מגדיל את התמונה בשביל שתתאים בדיוק, אז תיקח בחשבון שאחרי מספר דקות היא "תיגדל" מעבר למסך (כלומר, תחזור לגודל המקורי שלה + ההגדלה שעשית לפני מספר דקות)...

פורסם

הלינק לסרטון אינו פעיל.

פורסם
  • מחבר

הלינק תוקן, אמור לפעול עכשיו.

פורסם

גם לי יש את המסך הזה - 454 ויש לי בדיוק את אותה בעיה!!

זה ככה ככבר מלא זמן, אםם מישהו יודע איך לסדר את זה אז שירשום בקשה.

פורסם
  • מחבר

עמרי, תודה על העזרה בקשר לשאלה השנייה.

בקשר לשאלה החשובה יותר ששאלתי, חברתי למחשב איזה מסך 15" ישן של Packard Bell ששוכב לי פה בבית והפליקרים המוזרים האלה שמופיעים במהלך ה-POST נעלמו כלא היו! אני רק יכול לנחש שמדובר בבעיה של המסך כי אני די בטוח (99%) שזה לא היה קיים אצלי עד היום.

TheTerminator, כדאי מאוד שתצלם גם כן את המחשב שלך במהלך הטעינה ואם אפשר גם תבדוק ע"י חיבור של מסך אחר ששוכב אצלך בבית (אם יש כזה כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים