עבור לתוכן

שיטת הדירוג של AMD

Featured Replies

פורסם

אני סקרן לדעת, האם יש דרך לגלות את הדירוג של המעבד לפי הקלוקספיד בלבד (לאחר OC הכוונה).

למשל במקרה שלי יש לי מובייל 2600+, והבאתי אותו ל-2.5Ghz. כמה זה מבחינת הדירוג של AMD?

ובאופן כללי, איך מחשבים את זה?

פורסם

אם אני לא טועה, התוכנה CPU-Z מראה לך את שם המעבד המעודכן לאחר שעשית לו אוברקלוק, אני לא בטוח לגבי זה.

ניתן להוריד אותה מכאן, תוכנה נורא קטנה:

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-123.zip

תוריד, תצלם ותעלה את המסך הראשון שעולה ונראה איזה אוברקלוקר אתה באמת ;)

פורסם

גרפיטי אין שום קשר בין מה שהוא שאל למה שאמרת

פותח התארד, יש תוכנה בשם uAMDTool שאתה בוחר את המעבד שלך (אין עדיין מובייל אז תבחר אטלון אקס.פי) תעלה בשעון את המכפלה\באס והוא יחשב לך לאיזה מעבד זה משתווה (נגיד 3400+ וכו)

פורסם

גרפיטי אין שום קשר בין מה שהוא שאל למה שאמרת

פותח התארד, יש תוכנה בשם uAMDTool שאתה בוחר את המעבד שלך (אין עדיין מובייל אז תבחר אטלון אקס.פי) תעלה בשעון את המכפלה\באס והוא יחשב לך לאיזה מעבד זה משתווה (נגיד 3400+ וכו)

למה לא? זה בדיוק מה שהCPU-Z עושה לפי מה שהבנתי, הוא מראה את שם המעבד לפי המכפלה\באס אחרי הOC ולא את שם המעבד המקורי.

פורסם

רק אם אתה מגיע למשתנים מדוייקים

לדוגמא 200x11 = barton 3200

אם תעלה ל 201x11 הוא רק יכתוב לך athlon xp בלי לעדכן לאיזה מעבד זה משתווה..

פורסם

אתה טועה , CPUZ מראה נתונים , לא חישובים , לפותח התארד , חישבתי לך את הדירוג והוא :

בין 3800+ ל 4000+

פורסם

נכון, צודקים, הוא מראה את הנתונים ולא משנה את שם המעבד, טעיתי סליחה.

פורסם

שטויות, לא היית רחוק (:

בכל מקרה מפה אתה יכול להוריד את ה UAMDTOOL:

http://www.nforcershq.com/modules.php?name=News&file=article&sid=947

אבל הוא לא יהיה מדוייק לגמרי בשבילך כי עד כמה שזכור לי הוא לא מעודכן לסדרת המובייל..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם, במיוחד ל-Vatos Locos על הלינק. התוכנה אומרת שיש לי 4000+, שזה לא רע חחח :)

נראה לי שזה לא משנה אם זה מובייל, הרי המוביילים אלו למעשה בארטונים עם צריכת חשמל נמוכה יותר, לא?

בכל אופן, מה לגבי השאלה השניה? איך הם מחשבים את זה? אם יש תוכנה שעושה את זה אז כנראה שיש איזה נוסחה או משהו...

פורסם

עקרונית כן, ההבדל הוא שהבארטונים למחשבים נייחים מגיעים בסטוק בבאס 166 (333)

פורסם

משנה למי אם זה מובייל? לך זה לא משנה. הלוח שלך עד כמה שידוע לי לא מזהה אותו כ2600 בסטוק נכון?

בכל מקרה, הדירוג לא אומר הרבה - אתה יכול גם לרוץ ב 244FSB וזה עדיין יהיה 2200MHZ אבל ה-ר-ב-ה יותר טוב מ 3200+ רגיל. ;)

פורסם

נכון, גם אם תקליד ב uAmdTool מצב 2200מגהרץ בבאס 244 הוא יתן לך תוצאה גבוהה יותר מה3200

ידוע שהבאס משפיע משמעותית על הביצועים, במיוחד בAMD שלא מסתמכים רק על הcpu clock

פורסם
  • מחבר

משנה למי אם זה מובייל? לך זה לא משנה. הלוח שלך עד כמה שידוע לי לא מזהה אותו כ2600 בסטוק נכון?

בכל מקרה, הדירוג לא אומר הרבה - אתה יכול גם לרוץ ב 244FSB וזה עדיין יהיה 2200MHZ אבל ה-ר-ב-ה יותר טוב מ 3200+ רגיל. ;)

האמת שהלוח אם (בביוס) לא מכיר את סוג המעבד, הוא כותב Unknown Cpu Type. רק תוכנות כמו CPUZ או תוכנות כמו AIDA וסנדרה מזהות אותו בתור מובייל. על הצ'יפ עצמו מצויין שזה מובייל 2600 (XP-M).

אני משער שזה בגלל שהוא לא אמור לעבוד על לוחות אם למחשבים שולחניים, אלא לניידים.

בכל אופן, הביצועים מעולים.

אני מסכים איתך לחלוטין לגבי ההשפעה של fsb גבוה יותר מקלוקספיד נטו, בבנצ'מקים שעשיתי עקפתי מעבדים עם אותו קלוק ופחות fsb. הלוואי שהייתי יכול לעלות את ה-fsb עוד יותר, אבל משום מה אני לא מצקבל פוסט אפילו ב-230 :\ 223 זה המקסימום שהצלחתי להעלות... אבל זה כבר לפורום אחר..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים