עבור לתוכן

MEM TEST 86, איך מזהים שגיאות חמרה?

Featured Replies

פורסם

אני משתמש בתוכנה MEMTEST 86 לבדיקת הזיכרון.

אני רוצה לדעת האם יש בעית חמרה לזיכרון.

הבדיקה רצה שעות רבות ונותנת מספר שגיאות רב.

איך אני יודע אילו מהשגיאות מעידה על בעיה פיזית בזיכרון?

פורסם

memtest-pey.jpg

יש לך שם Errors וPass.

אם יש בErrors מספר אחר מ0 הזיכרון שלך פגום. תשתמש באחריות

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לעמודה PASS או ERRORS?

הבנתי שישנם שגיאות שנוצרות לא דווקא בגלל הזיכרון (לוח או BIOS),

ורק שגיאות במספרי בחינות מסוימים (TEST NUMBER) מעידים על

תקלה בחמרה. האם המידע שקיבלתי שגוי?

פורסם

אין שום אפשרות להבחין במקור התקלה דרך התוכנה.

הדרך הכי טובה לוודא היא לנסות את הזיכרון שלך על לוח אחר ולראות אם גם שם הוא עושה בעיות.

מה שבטוח זה שאם היא מוצאת בעיות אז יש למערכת שלך בעיה, זה לא מייד אומר שהזיכרון הוא הבעיה.

אתה יכול גם לנסות להעלות קצת את המתח של הזיכרון ולהגדיל את התיזמונים כדי לראות אם זה עוזר.

פורסם

אתה יכול גם לנסות להעלות קצת את המתח של הזיכרון ולהגדיל את התיזמונים כדי לראות אם זה עוזר.

סליחה אם השאלה דבילית, אבל איך זה קשור?

פורסם

בשביל מה להתעסק

שילך לחנות ויממש אתה האחריות

פורסם

שגיאות לא חייבות להיות עקב חומרה פגומה, כל אוברקלוקר יגיד לכם שאפשר לגרום לזיכרונות לתת שגיאות ב memtest אבל שהמחשב יעשה POST ויראה תקים פרט לחוסר יציבות.

יש מצבים שהשגיאות האלו הן פשוט כי הזיכרון לא מקבל מספיק מתח או שהתזמונים נמוכים מדי. יכול להיות גם שהזיכרון פשוט לא עובד עם הלוח הספציפי ושבלוח אחר הוא לא יתן שום שגיאה.

פורסם

אבל אם זאת בעייה שהתחילה רק עכשיו, והמחשב עבד כבר זמן מה ללא בעיות זה נוגד כמה מהדברים שאתה אומר.

פורסם

שגיאות לא חייבות להיות עקב חומרה פגומה, כל אוברקלוקר יגיד לכם שאפשר לגרום לזיכרונות לתת שגיאות ב memtest אבל שהמחשב יעשה POST ויראה תקים פרט לחוסר יציבות.

יש מצבים שהשגיאות האלו הן פשוט כי הזיכרון לא מקבל מספיק מתח או שהתזמונים נמוכים מדי. יכול להיות גם שהזיכרון פשוט לא עובד עם הלוח הספציפי ושבלוח אחר הוא לא יתן שום שגיאה.

אז אם אני לא עושה אוברקלוק (פרט לכרטיס מסך) ואני יודע שהזכרונות שיש לי עובדים עם הלוח שיש לי כמו שצריך, אני יכול פשוט להניח שמשהו דפוק? או שבתור משתמש "פשוט" (לא אוברקלוקר) אני אמור גם לנסות לשחק עם התזמונים והמתח?

פורסם

אז אם אני לא עושה אוברקלוק (פרט לכרטיס מסך) ואני יודע שהזכרונות שיש לי עובדים עם הלוח שיש לי כמו שצריך, אני יכול פשוט להניח שמשהו דפוק? או שבתור משתמש "פשוט" (לא אוברקלוקר) אני אמור גם לנסות לשחק עם התזמונים והמתח?

לא כל זכרון עושה בעיות כאלה ולא לכל זכרון יש בעיות תאימות.

אם הזכרון עושה לך בעיות, אתה יכול לנסות להתעסק עם זה, אם לא, אז למה לגעת? :)

פורסם

אני יכול להעיד על המחשב שלי שחלה בו הדרדרות הדרגתית, איטית ומדאיגה באיכות הזרם שמקבל המעבד. המתח לא יציב בכלל, לפעמים הוא 0.03 ממה שהגדרתי/מוגדר כברירת מחדל בBIOS ולפעמים הוא אפילו 0.12 מתחת לזה. זה לא היה ככה תמיד, למעשה, ההדרדרות קרתה במשך כשבועיים וחצי. אז למה לא יכול להיות שיקרה כזה דבר לזיכרון? גם לו יש מעין MOSFETs שמבקרים על המתח, כמו למעבד.

פורסם

0.03 זה כלום הרי אי אפשר מתח יציב מאה אחוז... אבל יכול להיות שיש לך ספק חרא איזה ספק?

פורסם

גם לי נראה שזה קשור לספק שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים