עבור לתוכן

לגבי DDR2 ו PCI-Express

Featured Replies

פורסם

אני קורא עכשיו (יותר נכון כל הלילה תראו תשעה ;)) את המאמרים שהיו כתובים באחת החדשות באתר על הLGA 775 הצ'יפסטים והפיצ'רים החדשים.

בקיצור במאמר באנאנד-טק הראו בנצ'ים בלוח אם של ג'יגהבייט (שדרך אגב הקפיץ בצורה משמעותית את הביצועים של שני הDDRים, אותם זכרונות קיבלו תוצאה יותר טובה מלוח 925X) עם הצ'יפסט 915 שתומך גם בDDR וגם בDDR2 עם זכרונות DDR2 533 וזכרונות DDR 400.

בקיצור מה שאני רוצה לשאול זה האם זה כל מה שהDDR2 מסוגל לו? לפי דעתי ההבדלים בין הDDR והDDR2 לא שווים את השדרוג (המחיר?).

ראיתי שדובר כאן על זכרונות DDR2 667 ו DDR2 800, מבחינת מה שכנראה הולך להיות המחיר, שווה לקנות אותם בכלל? הם כן ייתנו ביצועים משמעותיים בין הDDR הרגיל והDDR2?

דרך אגב משהו שאני מרגיש שהוא קצת נובי לשאול אבל אין לי כח בשעה כזאת כבר לחפש עליו תשובה, עד עכשיו ראיתי DDR2 וPCI-E רק בצ'יפסטים של אינטל, הם קיימים גם ב754 או ב939?

לילה טוב :)

אה ולינק למאמר :P

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2088&p=16

זה העמוד שאני מדבר עליו, לפחות העמוד פתיחה של 4 עמודים שמדברים על הזכרונות, ברב הבנצ'ים הDDR400 לוקח.

פורסם

לכל השאלות הללו יש תשובות בחדשות שכתבנו באתר, חבל שאתה לא משתמש בארכיון החדשות.

ובכל זאת, ל-VIA מתוכננת ערכת שבבים בשם K8T890 אשר ההכרזה עליה תתרחש לקראת אוגוסט-ספטמבר (עם סיכוי לגלישה לאוקטובר) 2004 ול-Nvidia מתוכננת ערכת שבבים בשם nForce4 אשר ההכרזה עליה תתרחש לקראת ספטמבר-אוקטובר (עם סיכוי לגלישה לנובמבר). שתי ערכות שבבים אלו יביאו עימן את בשורת ה-PCI-E למעבדי A64.

הזיכרונות לעומת זאת יישארו DDR מאחר ובקר הזכרון המובנה במעבדי A64 לא אמור לעבור שידרוג לפני תחילת 2005.

פורסם
  • מחבר

הערכות שבבים nForce3 250 Ultra וה K8T800Pro הן ערכות למעבדי A64 בסוקט 939? או שאלה אותן ערכות בשם קצת שונה?

חוץ מזה שהן יעבדו עם 939 (אם באמת הן ל939) הן מאפשרות משהו חדש שאין עוד בערכות שקיימות כרגע?

תודה בכל מקרה..

פורסם

שתי ערכות השבבים שציינת אכן מיועדות למעבדי A64 בתושבת 939, הם אינן מוסיפות שום דבר מעניין ביחס לערכות השבבים הקודמות פרט ל:

1) נעילת PCI/AGP.

2) 1Ghz HyperTransport לכל כיוון (2Ghz סה"כ).

הערה לגבי 1): מכתבה של AnandTech לפני כחודש וחצי מסתבר שיש בעיות עם נעילת ה-PCI/AGP הללו כאשר הבעיה הרבה יותר גרועה אצל Nvidia והיא מתכוונת לספק לה פתרון ב-revisions הבאים. הבעיה קיימת גם בערכת השבבים של VIA. לצערי אפשר לספור על יד אחת את מספר הביקורות ללוחות אם אשר מבוססים על ערכות שבבים אלו וגם אלו שכבר יש לא התמקדו בכלל ב-OC או בצורה שטחית ביותר.

פורסם
  • מחבר

שתי ערכות השבבים שציינת אכן מיועדות למעבדי A64 בתושבת 939, הם אינן מוסיפות שום דבר מעניין ביחס לערכות השבבים הקודמות פרט ל:

1) נעילת PCI/AGP.

2) 1Ghz HyperTransport לכל כיוון (2Ghz סה"כ).

הערה לגבי 1): מכתבה של AnandTech לפני כחודש וחצי מסתבר שיש בעיות עם נעילת ה-PCI/AGP הללו כאשר הבעיה הרבה יותר גרועה אצל Nvidia והיא מתכוונת לספק לה פתרון ב-revisions הבאים. הבעיה קיימת גם בערכת השבבים של VIA. לצערי אפשר לספור על יד אחת את מספר הביקורות ללוחות אם אשר מבוססים על ערכות שבבים אלו וגם אלו שכבר יש לא התמקדו בכלל ב-OC או בצורה שטחית ביותר.

הבעייה קיימת רק בצ'יפסטים של ה939 או גם ב 754? כי כולם ממליצים על הnForce לOC אבל אם גם בו יש בעייה בנעילה אז לא שווה להסתכן.

פורסם

למיטב ידיעתי לשתי ערכות השבבים של Nvidia ל-A64 יש נעילת PCI/AGP. החלוקה היא כזו:

תושבת 754:

Nvidia nForce3 250

VIA K8T800

תושבת 939:

Nvidia nForce3 250Ultra

VIA K8T800Pro

(למעשה ראיתי כבר לוח אם לתושבת 754 עם ערכת השבבים K8T800Pro מה שלא פוסל את האפשרות שאולי נראה גם לוחות אם לתושבת 754 עם ערכת השבבים nForce3 250Ultra אך אין הבדלים ביניהם פרט ל-HyperTransport משופר)

בערכת השבבים nForce3 250/Utlra גם לתושבת 754 וגם לתושבת 939 יש נעילת PCI/AGP אך בפועל חלק מהלוחות לתושבת 754 ואשר התבססו על ערכת השבבים של Nvidia הגיעו ללא הנעילה הזו.

בערכת השבבים K8T800 לא הייתה כלל נעילת PCI/AGP והיא קיימת רק ב-K8T800Pro. כנראה זו הסיבה לכך שיש שמשתמשים ב-K8T800Pro גם לתושבת 754. מה שאומר שאפשר להשתמש בערכת השבבים המחודשת גם למעבדים בתושבת 754 הישנה יותר. זה כדי לתקן את דבריי ממקודם.

אני יודע שזה הרבה בלגן, אבל אני מקווה שעכשיו חלק מהדברים מסתדרים לך יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

ונגיד אני ארצה לקנות מעבד לוח אם זכרונות וכרטיס מסך, אני ארצה כמה שיותר ביצועים ביחס למחיר ושיחזיק לי כמה שיותר זמן עם אפשרות לOC, כדאי לי לחכות ולקנות 939 ואולי אפילו לחכות עוד חצי שנה (יש אפשרות כזאת) ולקנות nForce4?

פורסם

אין קשר בין סוג התושבות לAMD (754, 939( לבין התמיכה בDDR וPCI-E. התמיכה קשורה רק לצ'יפסט שעל הלוחות. כמו שנאמר, הK8T890 והNF4 יביאו את הטכנולוגיות האלה.

ובקשר לDDR2, כרגע בגלל התזמונים המאוד גבוהים שלו, הביצועים שלו לא עולים בהרבה (אם בכלל) על זכרונות הDDR הרגילים. בעתיד המצב צפוי להשתפר בהרבה.

פורסם
  • מחבר

אין קשר בין סוג התושבות לAMD (754, 939( לבין התמיכה בDDR וPCI-E. התמיכה קשורה רק לצ'יפסט שעל הלוחות. כמו שנאמר, הK8T890 והNF4 יביאו את הטכנולוגיות האלה.

ובקשר לDDR2, כרגע בגלל התזמונים המאוד גבוהים שלו, הביצועים שלו לא עולים בהרבה (אם בכלל) על זכרונות הDDR הרגילים. בעתיד המצב צפוי להשתפר בהרבה.

אבל בכל מקרה, הטכנולוגיה הולכת להיות קיימת בכלל בצ'יפסטים שמיועדים לAMD? (לפי מה שamericium אמר אז לא)

פורסם

אני מחכה כבר 4 חודשים שהחרא הזה יצא ועכשיו אתם אומרים שיכריזו על זה רק בעוד 3-4 חודשים ושה NF250 לא שווה בכלל ?!

עד מתי ? המחשב שלי מתפגר מיום ליום הוא לא יחזיק לי עוד 4 חודשים :(

פורסם
  • מחבר

אני מחכה כבר 4 חודשים שהחרא הזה יצא ועכשיו אתם אומרים שיכריזו על זה רק בעוד 3-4 חודשים ושה NF250 לא שווה בכלל ?!

עד מתי ? המחשב שלי מתפגר מיום ליום הוא לא יחזיק לי עוד 4 חודשים  :(

איפה קראת את זה?

הnForce4 וה K8T890 ייצאו רק בתחילת 2005, ומה שכנראה ייחד אותם במיוחד זה הSLI עם PEG בnForce ובK8T890 אפשרות גם לAGP X8 וגם PEG לפי מה שקראתי, אם אתה לא חייב PEG אין שום סיבה שלא תקנה כבר את אחד הצ'יפסטים שקיימים כרגע, הnForce3 250 הוא מצויין.

דרך אגב תגידו מה אתם אומרים על הלוח הזה? הבנתי שהוא אחד מהלוחות הראשונים שיצאו לnForce3.. אני לא רוצה לפתוח ת'רד שלם על זה אז אני שואל כאן..

http://www.chaintech.com.tw/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=266

פעם ראשונה שראיתי ביקורת אחת שאומרת שלא מגיעים כל כך רחוק באוברקלוק בגלל המכפלה הנעולה וביקורת אחרת שאומרת שהלוח הזה מצויין לאוברקלוק למרות המכפלה הנעולה. חוץ מזה, הבאנדל שלו ממש מרשים והייתי רוה לדעת איך הוא.

פורסם

בשביל גיימר

PCI-E פשוט ביזבוז

יקר ולא מוסיף הרבה,לא דבר שיהיה בשימוש בזמן הקרוב

לעריכת וידאו זה כבר סיפור אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים