עבור לתוכן

צריך מידע על Intel Itanium 2

Featured Replies

פורסם

הפרסקוט מיוצר בטכנולוגיה של 9 מיקרון. זה אמור לאפשר עבודה בתדרים גבוהים אבל תוצר לוואי מוזר של זה היה העלאה בטמפ....

• תגובות 43
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה שתכלס לא אמור להיות... 0.09 מיקרון אמור להיות יותר קריר מ0.13..

פורסם

ואני בספק אם הוא יתחיל לקמפל כל תוכנה שהוא יירצה להשתמש בה באינטניום, הוא יצטרך לקחת את התוכנה למחשב אחר ולקמפל אותה שם, נניח שהוא יודע איך לעשות את זה ונניח שזה גם יעבוד, אני רוצה לראות מישהו שבמקום להתקין כל פעם תוכנה בלי כלום, הולך למחשב אחר ומקמפל אותה.

אתה כנראה לא מבין הרבה בתכנות. כדי לקמפל משהו כל מה שצריך זה את קוד המקור וCompiler. לא צריך לעבור למחשב אחר.

בקשר לעניין של החום.

מעבד עשוי מסיליקון, שהוא חומר שהוא מוליך למחצה (Semiconductor) - במצב אחד הוא מוליך ובמצב אחר הוא לא מוליך. החום במעבד נוצר במעבד של הטרנזיזטורים בין מצב מוליך למצב לא מוליך. לאינטל יש שלוש בעיות עם הפרסקוט, אחת זה שיש לו יותר טרנזיזטורים מלNorthwood, שנייה זה שבתהליך הייצור של 90 ננומטר יש זליגה רצינית של אנרגיה בפעולה של הטרנזיזטורים, בעייה שלישית זה שיותר קשה לפזר חום אם הוא בא ממקור יותר קטן.

אינטל ראתה את הבעיות האלה והאיצה את ה R&D של מעבד עם שתי ליבות שיפתור לה הרבה בעיות.

פורסם

לו היו מייצרים שני מעבדים זהים שההבדל היחידי ביניהם הוא תהליך הייצור כאשר אחד ב 0.13 ואחד ב 0.09 אז ה 0.0.9 היה קריר בהרבה.

הבעיה של הפרסקוט לא קשורה לתהליך הייצור, למעשה זה התהליך המתקדם ביותר בעולם כרגע. הבעיה היא שיש לו 125 מיליון טרנזיסטורים לעומת 53 מיליון בנורט'ווד.

כל יתרון שיכול היה לנבוע מתהליך הייצור הממוזער הולך לאיבוד בגלל כמות הטרנזיסטורים שלא נראה לי שמישהו בכלל מסוגל להסביר מה תפקידם.

אם לפחות הביצועים פר מהירות שעון היו משתפרים זה היה מובן, אבל הפרסקוט במצבו הנוכחי הוא מעבד מחפיר. אם הם היו מסתפקים בלקיחת ליבת הנורט'ווד הקיימת וצימוקה ל 0.09 היה להם מעבד קר מאוד (משהו כמו 30% פחות מהנורט'ווד אם לא פחות אפילו) ושמסוגל להגיע לתדרים עצומים.

ה P4EE מכיל יותר טרנזיסטורים מהפרסקוט אבל אלו מפוזרים על שטח גדול יותר (בגלל תהליך הייצור הגדול יותר) ולכן הטמפ' נמוכה יותר (למרות שאפשרי הצריכת ההספק הכללי שלו גבוהה יותר).

איטניום 2 עם 6 מגה צורך בסביבות 150W, 50% יותר מפרסקוט ו 120% יותר מנורט'ווד.

כדאי לשים לב שביחס למהירות השעון הוא מהיר מהם פי 2 בערך (ז"א איטניום ב 1.5GHZ שווה ערך ל P4 ב 3.0GHZ בעיקרון).

פורסם

אתה כנראה לא מבין הרבה בתכנות. כדי לקמפל משהו כל מה שצריך זה את קוד המקור וCompiler. לא צריך לעבור למחשב אחר.

קוד המקור של 99 אחוז מהדברים לא ממש פתוח לציבור...

ביחוד לא הישומים המסחריים הגדולים שהוא רוצה כמו אופיס ומשחקים וכאלה

פורסם

אח שלי ברוך הבא לעולמה של לינוקס

פורסם

אני לא חושב שאם הוא לא כבר משתמש לינוקס הוא יתחיל עכשיו רק בשביל שדברים יעבדו לו עם המעבד החדש..

פורסם

אני יודע לימרים הם אף פעם לינוקסאים (הרגע המצאתי את זה אבל לא חשוב)גם הוא צריך gcc בia64 בכלל לא נדמה לי שיש כל כך הפצות בia64 אבל אם הוא יקמפל את winex בlinux אז אולי הוא יוכל להפעיל את משחקי ווינדוס בia64 או שיקמפל את bochs לia64 כדי שידמה לו ia32 וזהו יהיה לו מחשב חזק מאוד שמדמה ia32

פורסם

כמה דברים, קודם כל אני לא מכיר הרבה אנשים במשתמשים בwinex בשביל תוכנות, הוא בעיקר למשחקים חוץ מזה ששינו לו את השם.

דבר שני, נגיד שהוא יצליח לגרום למערכת לעבוד כאילו בIA32, אז מה הקטע בכזה מעבד? לא עדיף נגיד נורט'ווד פשוט?

פורסם

The best way is to check in the official site >> INTEL.COM

פורסם

לא כי מעבד שכזה יכול להוציא ביצעוים מצוינים בia32 מכיוון שהוא כה מהיר אבל רק עם אופטימציות לia64 ובאמת התבלבתי התכוונתי למשחקים תודה!

פורסם

אמולציה של IA32 על מעבד כזה תרוץ לאט מאוד.

אינטל ומיקרוסופט שתיהן ניסו ולא הצליחו להוציא ביצועים שיעלו על אלו של 486 ב 1.5GHZ, פשוט האיטניום מסתמך על אופטימיזציות קומפילציה לעומת IA32 שמסתמך על OOE.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אין חדש או תמונות ???

פורסם

על התראד הזה נאמר

"תראד מבוזבז" או ביזבוז של מקום על השרת.....

כולה ערס קטן שלא מבין מהחיים שלו שאבא שלו יש לו חנות מחשבים שכונתית כזו ..

אז הילד הקטן ראה במחירון איטניום 2 ראה שזה הכי יקר אז אמר זה הכי שווה למשחקים...

אני לא מבין מה אתם עונים לו בכלל....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים