עבור לתוכן

צריך מידע על Intel Itanium 2

Featured Replies

פורסם

בעוד כשבוע שבועיים ככה אמור להגיע לארץ המעבד החדש Intel Itanium 2 וברגע שהוא מגיע אני מקבל אותו.

רציתי לדעת מה עושה אותו יותר טוב ממעבדים אחרים? במה הוא מיוחד? ועוד מידע אפשרי..

תודה...

• תגובות 43
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש באתר פה כתבה גדולה אל זה במאמרים אם אני לא טועה ;)

תיכנס תיקרא יש שם המון מידע בעתם כל מה שאתה צריך!! ;)

פורסם
  • מחבר

קראתי שם הכל תודה...

ועוד שתי שאלות... זה עובד על טכנולוגיה של סיליקון או משהו כזה?

זה 64 ביט?

פורסם

זה 64ביט אבל לא נראה לי וינדוז רגיל עולה אליו... זה הרי מעבד RISC והוא צריך תוכנות מיוחדות שתומכות בסט הפקודות שלו...

כי הוא בכלל לא עובד ב-X86

פורסם
  • מחבר

זה 64ביט אבל לא נראה לי וינדוז רגיל עולה אליו... זה הרי מעבד RISC והוא צריך תוכנות מיוחדות שתומכות בסט הפקודות שלו...

כי הוא בכלל לא עובד ב-X86

:-\אז יהיו לי בעיות עם אופיס וכאלו?

פורסם

לפי מה שהוא אמר אז אתה תצטרך office שפועל על 64 ביט.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהוא אמר אז אתה תצטרך office שפועל על 64 ביט.

יוו אני יתפגררר זה יהיה די בעייתי.. אבל אין מה לעשות נחיה עם זה :-\

פורסם

ומאיפה אתה מקבל מעבד כזה הוא עולה בארץ נראה לי איזה 10אלף ש"ח :-\ ואולי יותר...

פורסם

אני חושב שהוא לא כל כך הבין שלא מדובר במעבד ביתי...

זה מעבד לשרתי ענק הוא ממש לא מיועד לצרכי תחנת עבודה כמו אופיס

פורסם

כן חחח

אני במקומו הייתי לוקח לי איזה אמד 3000+ 64ביט נחמד אם לוח טוב של אביט או איפוקס וגיגה זיכרון איכותי וטוב נגיד ADATA אם X800PRO ונהנה!!

חחח זה בערך כמה יעלה המעבד הזה לבד וישאר לי עוד עודף לאיזה הרד דיסק נחמד של 120גיגה ואולי 160גיגה  :-*  :-*  :-*

פורסם

זה עובד על ia64 ולא על x86_64 או החיקוי הלא כל כך מוצלח של אינטל ia32em אז אין לך כמעט מערכת הפעלה לזה אפילו לא ווינדוס שגם גרסת ה64bit לא עובדת בו אז המעבד הזה עובד עם ווריציות שלlinux וfreeBSD וrisc os זה לא מעבד ביתי וגם בתור מעבד לשרתים הוא גרוע שתידעו ככל שמוסיפים מעבדים בשרת Itanium 2 כך היעילות יורדת לדוגמא שני מעבדי Itanium 2 יפיקו 150% יותר ממעבד אחד מסוג Itanium 2 אבל opertaon של amd יפיק משני מעבדים שלו 190% וכך זה הולך ויורד אז זה מעבד ממש גרוע אין מחשב על אחד שמשתמש בזה ואין הרבה שרתים עם זה,זה פשוט חרא של שרת אם אתה צריך שרת קח xeon החדשים או operton אפילו שאני ממליץ על operton שאין לו בעיות תמיכה ב64bit וגם יותר מהיר

פורסם

לא ממש... האיטניום הוא 64 ביט טהור שקיים כבר די הרבה זמן (הדור הראשון התחיל ב98-99 אם אני זוכר נכון)

פורסם

זה מה שאמרתי שזה ia64 ולא ia32em או x86_64 ובגלל זה אין לו הרבה תמיכה של תוכנה אלא תוכנה יעודית(שרתים וחישובים מתמטים

פורסם

יש גם וינדוס לאיטניום, אבל כל תוכנה צריכה להיות מתוכנתת בשבילו. אי אפשר לקחת תוכנות רגילות ולהתקין אותן עליו.

כמעבד בודד זה אחד החזקים ביותר הקיימים אם לא החזק ביותר, אבל הם לא יעילים כשמחברים הרבה מהם יחד בגלל ארכיטקטורת הבאס המיושנת שלהם.

מעבד כזה עולה לא פחות מ 2000$, לוח בשבילו גם עולה באיזור הזה, ספק EPS12V של 800W עולה עוד איזה 300$ (זה המינימום המומלץ ע"י אינטל)

פורסם
  • מחבר

מה אני נראה לכם מטומטם?!?! אבא שלי מנהל חנות מחשבים ובעוד כשבועיים הוא יקבל את המעבד ואז הוא מביא לי גם מחשב חדש באותה הזדמנות יחד עם האיטניום 2. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים