עבור לתוכן

מה ההבדל בין סאב אקטיבי לפסיבי?

Featured Replies

פורסם

???

פורסם

בסאב אקטיבי יש מגבר פנימי ואתה שולט בבאסים דרך הסאב עצמו

סאב פסיבי זה סאב שנישלט ע"י מגבר חיצוני

זה בערך ככה לא?

פורסם

אם יש לי מגבר שאפשר לשלוט בו בסאב זה נקרא אקטיבי?

יש לי את הYAMAHA TSS1

פורסם

הימאהה זה חתיכת דבר אקטיבי .. אל תשכח שהוא גם מפעיל רמקולים ..

פורסם
  • מחבר

מה זה כול ההבדל שאפשר להגביר את הסאב דרך הסאב עצמו ?

פורסם

כן

פורסם

רגע אפילו אם מדובר רק "בגלגל" קטן שמעלה את הבאסים ומוריד? :P

פורסם

דוגמאות קלאסיות, ע"מ שתבינו בצורה הפשוטה ביותר :

סאב פאסיבי - הסאב שנמצא במכונית של יעקב הערס מבן-ציון 9.

סאב אקטיבי - הסאב שמחובר לרסיבר מאראנטז של דודה שלי.

הרסיברים הביתיים לא נחנים בעוצמה מספקת ע"מ להריץ גם את הסאב באופן עצמאי, הם משחררים את הסיגנל בלבד ועל הסאב להיות בעל יחידת הגברה ע"מ לעבד ולהעצים אותו - סאבים אקטיביים.

הסאבים שנמכרים למכוניות, ניזונים ממגברים שאותם רוכשים בנפרד ומחברים אליהם - הם סאבים פאסיביים.

פורסם

סאב פאסיבי - הסאב שנמצא במכונית של יעקב הערס מבן-ציון 9.

אני שמעתי את זה מבן אדם שמכנה את עצמו רוקפורד ?! :o

פורסם

בסס אקטיבי זה בס שפועל בס פסיבי זה בס שפועל על ידי בס אטיבי זה אומר במקום שלבס יהיה מקום יניקה ושעיפה יש בס פסיבי שזז לפי הבס האקטיבי זה אומר שאין בס פסיבי לבד

תראו http://electronics.howstuffworks.com/speaker10.htm

פורסם

סאב אקטיבי כולל בתוכו רמקול סאב וופר (ברור) וגם כולל מגבר פנימי... אין מה להשוות בכלל בין המגבר הפנימי של הסאב וופר למגבר חיצוני כמו שכולנו מכירים. כל הרמקולים הרגילים (קדמיים אחוריים וכו') מתחברים לסאב וופר ומשם הווליום נשלט ועוד כמה פונקציות בסיסיות.

סאב רגיל... תקרא לו איך שאתה רוצה כולל רק רמקול סאב וזהו... יוצא ממנו כבל אחד בלבד והוא מגיע למגבר החיצוני שקנית (YAMAHA, DENON וכו'...)

משם אתה יכול לשלוט על עשרות פונקציות (DTS, PRO LOGIC 2 וכו'...). כמובן שכל הרמקולים הנוספים חוץ מהסאב גם הם מתחברים למגבר החיצוני.

כל זה מתייחס למערכות רגילות ולא איזה סאב פתאום שתביא לי ב 10000 דולר ותגיד לי שיש לו מגבר איכותי חחח... כי ב 10000 דולר אני מביא לך מגבר חיצוני שעוד לא קיים בכלל.

יניב

פורסם
&[bnn3xa] Co] link=topic=73515.msg632104#msg632104 date=1088979332]

בסס אקטיבי זה בס שפועל בס פסיבי זה בס שפועל על ידי בס אטיבי זה אומר במקום שלבס יהיה מקום יניקה ושעיפה יש בס פסיבי שזז לפי הבס האקטיבי זה אומר שאין בס פסיבי לבד

תראו http://electronics.howstuffworks.com/speaker10.htm

אתה מדבר על הרכיב עצמו, ה DRIVER.

פה מדובר על סאב וופר כגוף, כולל תיבה, מגבר פנימי אם מדובר באקטיבי ורכיב תדרים-נמוכים.

פורסם
  • מחבר

מה יתן איכות שמע יותר טובה אקטיבי או פסיבי?

פורסם

השאלה היא לא מה ייתן איכות יותר גבוהה אלא מה יכול להתחבר למערכת שלך.

אם זה למערכת קולנוע ביתית, אין לך ברירה אלא לשים סאב אקטיבי.

אם זה לאוטו למשל, אין לך ברירה אלא לשים סאב פסיבי(למעשה אפשר אקטיבי אבל זה לא שווה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים