עבור לתוכן

מלא בעיות במחשב, אני בדילמה??

Featured Replies

פורסם

שלום  רב,

בזמן האחרון יש לי מלא בעיות במחשב.

הכול התחיל שיום אחד פירמטתי את המחשב ובאתי להתקין וינדוס מחדש,

המחשב עשה לי המון שגיאות בהתקנה פעם הוא טען שהדיסק פגום והוא לא יכול להעתיק קבצים מסויימים (בכול נסיון התקנה חדש הקבצים "הבעייתים" היו שונים)

לפעמים הוא כן הצליח להעתיק אך עשה שגיאות בהתקנה זה קרה לי ב 3 וינדוסים XP, 2000, 98

לא יודע איך אחרי 50 נסיונות פתאום זה הצליח להתקין את הוינדוס אך מאז יש לי מלא בעיות.

המחשב מקפיץ מסכים כחולים ועושה ריסט, פעם אחרי 5 דקות ופעם אחרי 2 שעות או שהוא פשוט סוגר לי חלונות בלי שום סיבה אני גולש באתר מסויים או עובד עם תוכנה ופתאום היא נסגרת ולפעמים הוא פשוט נתקע

ורק ריסטים עוזרים במצב כזה, וגם בד"כ אחרי ריסט דברים מסויימים לא נשמרים כמו היסטורי וכו.

כמובן שהמחשבה הראשונה שלי היתה שההארדיסק נפגם זה היה הארדיסק דיי ישן כך שזאת היתה המחשבה שלי וכמובן החלפתי אותו אך שום דבר לא השתנה.

נסיתי להוציא חומרה כרטיסים , זכרונות וכו ולהכניס אותם חזרה אך זה לא עזר , בדקתי שהמאבד לא מתחמם יותר מדיי והכול נראה לי בסדר.

אז עכשיו שאני יודע בטוח שזה לא הארדיסק רק 2 דברים עולים לי בראש 1.לוח אם  2.זכרונות

הורדתי את התוכנה memtest ועשיתי איתה בדיקה והיא הקפיצה לי בסביבות ה 400 שגיאות.

יש לי זכרונות RDRAM 2 * 128 נסיתי להעביר אותם לסלוטים השניים (יש לי 4 סלוטים בסך הכול) אך שום דבר לא עזר.

השאלה הגדולה היא מה להחליף אני מפחד שהבעיה בלוח אם ואני סתם אחליף זכרונות והבעיה לא תיפטר או שאני אחליף את כול הלוח אם והזכרונות והבעיה תהיה במעבד.

מה לדעתכם הבעיה ואיפה ומה אפשר לעשות כדי להיות בטוח.  ???

הלוח אם שלי זה intel d850mv

תודה מראש

פורסם

אם היה לך חבר עם RDRAM זה היה מבהיר לפחות את עניין התקינות של הזכרונות

תנסה לחבר כל אחד מהם בנפרד ולראות אם הבעיה ממשיכה (אולי אחד מהסטיקים בעייתי)

פורסם
  • מחבר

זהו שזאת הבעיה שאני לא יכול להשאיר רק סטיק אחד זה RDRAM ורק 2 סטיקים במקביל יכולים לפעול אחרת המחשב פשוט לא פועל :\

ולצערי אין לי חבר עם RDRAM

פורסם

אם היה לך חבר עם RDRAM זה היה מבהיר לפחות את עניין התקינות של הזכרונות

תנסה לחבר כל אחד מהם בנפרד ולראות אם הבעיה ממשיכה (אולי אחד מהסטיקים בעייתי)

זכרונות מסוג RDRAM אינם יכולים לפעול כאשר יש סטיק בודד

חייב להיות לפחות 2 או יותר

פורסם

טוב טעות שלי לא היה לי ניסיון עם RDRAM

בכל מקרה אם יש לך חבר שהלוח שלו תומך במעבד כמו שלך תנסה את זה, אפילו שנשמע לי לא כל כך סביר שהבעיה במעבד עדיף לצמצם אפשרויות

כמובן שתפעיל את המחשב רק עם חלקי המינימום

תביא ספק כוח מחבר תחבר אותו ללוח שלך, גם פה הסיכוי הוא לא גדול אבל שוב צריך לצמצם אפשרויות...

פורסם

דברים שהייתי בודק במחשב כזה:

*לוח אם

-קבלים נפוחים(עושים ריסטים,תקיעות, מסכים כחולים והרבה כאב ראש :P)

-התקני OB דפוקים, נסה לבטל כל התקן מובנה שאינך משתמש בו

*מעבד

-מה הטמפ' שלו?

-יש לך חבר עם מעבד שמתאים ללוח שלך?

*זיכרונות

-תוכנת MEMTEST86

תרשום ההקשה את המפרט הבעייתי, אולי יש חוסר תאימות ברכיב מסויים? ::)

פורסם

מנסיון שלי אני יכול להגיד ש90% זה הזכרון.

הייתה לי בעיה דומה שלא הצלחתי להתקין WINDOWS היה כותב לי שגיאות של כל מיני קבצים... ואם כבר הייתי מצליח להתקין אז אחרי זה הייתה בעיה של KERNEL והמחשב היה קורס.

קניתי זכרון חדש את זה שהיה זרקתי והכל הסתדר.

פורסם
  • מחבר

הממ אז ככה....

ה MEMTEST באמת מצאה לי איזה 400 שגיאות ואני בעצמי כמעט בטוח שהבעיה היא הזכרון אבל שוב אני תקוע כי יש מצב שרק סטיק אחד דפוק ואין לי מושג איזה מהם הדפוקלצערי אין לי חברים שיש להם RDRAM אוליי אני אקח את הסטיקים הישנים למחשב ואבדוק אותם שם או משהו בכול מקרה אני רק מקווה שזה באמת הסטיקים ולא משהו אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים