עבור לתוכן

האם ניתן להחזיר לחיים לוח אם שעבר עידכון ביוס לא מוצלח?

Featured Replies

פורסם

עידכנתי את הביוס ללוח אם NF7 דרך התוכנה FLASH MENU 1.33 ביחד עם הביוס המקורי של ABIT.

לאחר שהעידכון הסתיים המחשב ביקש RESTART ומאז המחשב לא מדליק את המסך. ניסיתי לאפס את הביוס - לא עזר.

יש אולי דרך כלשהי בכל זאת לגרום לו לפעול?! כי אין לי כוח\כסף\זמן להתחיל לשלוח את הלוח לחנות ולחכות עד שהם יחזירו אחד חדש.

:-\

פורסם

ניסית לאפס דרך הבטריה או דרך הג"מפר?

פורסם

יש בסוף המדריך לעדכון ביוס הסבר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קראתי את המדריך.

ניסיתי בהתחלה לעשות את הפיתרון הראשון, אבל הלוח בכלל לא מגיב, אפילו המקלדת לא נדלקת כך שלא יכלתי ללחוץ על ה CTRL+HOME בכלל... לכן החלטתי ללכת לפי הפיתרון השני ולקחתי את הלוח אם שלי (ASUS P4PE) והכנסתי לשם את הביוס הלא תקין וניסיתי לעדכן ונתקלתי בבעיה : כשאני נכנס לתוכנה (UNIFLASH) ואחרי זה מוציא את הביוס של הלוח שלי (אסוס) ומכניס את הביוס של אביט אז אני יכול לבחור באפשרות FLASH WITH BOOT BLOCK, אבל כשאני בוחר אותה(את האפשרות) ומנסה לעדכן זה כותב לי שיש ERROR .

כשאני מוציא את הביוס כבר במצב דוס ואחרי נכנס לתוכנה אז בכלל אין לי את האפשרות לבחור ב FLASH WITH BOOT BLOCK .

טוב, אז מה עליי לעשות עכשיו ?! :-\, אולי אני לא עושה משו נכון?

פורסם

לדעתי או שתשלח למעבדה במסגרת האחריות או שתקנה צ'יפ חדש של ביוס (קרא את המדריך פה על ביוסים)

הנה לינק

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=biosupdate

פורסם
  • מחבר

ולפי דעתי עליך לקרוא את כל הת'רד לפני שאתה מגיב.... :)

פורסם

לפי הידע שלי יש 4 דרכים

1. HOT FLASH , לא ממליץ למי שלא יודע מה הוא עושה

2. קנית צ'פ חדש

3. לנסות לאפס

4. טכנאי/יצרן

פורסם
  • מחבר

אני שמח שזה הידע שלך. באמת חבר'ה לפני שמגיבים קראו קצת בת'רד.

יש לי שאלה : האם יש תוכנה כמו ה UNIFLASH רק שתפקידה פשוט למחוק את כל מה שיש בצ'יפ של הביוס? ז"א שאני לוקח את הצ'יפ עם הביוס הדפוק, מדליק לוח אם תקין הוא עולה לדוס ואז אני משנה את הביוסים ואז פשוט מוחק את הביוס הפגום. יש תוכנה שעושה את זה?

תודה לכולם על העזרה :)

פורסם

אתה פשוט יכול ליצור קובץ בגודל המתאים שכולו אפס ולצרוב אותו.

זה לא עד כדי כך קריטי לצרוב עם ה BOOT BLOCK, תנסה את הצריבה הרגילה, ואל תשכח להפעיל את הזיהויי של הצ'יפ במסך הראשי לפני שאתה בכלל מנסה לצרוב עליו משהו רק לוודא שהתוכנה מודעת לדגם שלו.

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הגבתי קודם פשוט לא היתי אתמול כל היום בבית :\.

amiram אתה צודק כרגיל :) התוכנה בכלל לא מאתרת את הביוס של אביט ולכן אי אפשר לצרוב עליו בשום אופן .

בתמונה הבאה האפשרויות המסומנות באדום לא ניתנות לבחירה, ולכן אני לא יכול לעדכן את הביוס :

http://forums.ort.org.il/files/30/2031643/6884107.JPG

ובתמונה הזאת מורכב הביוס המקורי של הלוח, התוכנה מאתרת אותו כמו שצריך ולכן גם אפשר לעדכן אותו :

http://forums.ort.org.il/files/30/2031644/7202710.JPG

התוכנה (UNIFLASH) כתובה בפסקל ואפשר להוריד את קוד המקור שלה, אז אולי מישהו שיודע טוב פסקל יוכל להוסיף את התמיכה לביוס של אביט ;D (אני רציני) , אלא אם כן יש פיתרון אחר לבעיה שלי :\ .

פורסם

אין שום קשר לתמיכה בביוס של אביט, הזיהויי הוא של הצ'יפ עצמו ללא תלות במידע שצרוב בו.

אם התוכנה לא מזהה אותו יכול להיות שהצ'יפ נפגע פיזית ואז אין פתרון חוץ מלהשיג אחד חדש.

ולבנאדם קוראים פסקל, התוכנה כתובה באסמבלר אני מאמין.

פורסם
  • מחבר

אבל אין שום פגיעה פיזית בצ'יפ ... מוזר...

טוב כנראה שלא נותר דבר אחר לעשות אלא להחליף את הלוח (בעעעעעעעעעע).

הקוד כן כתוב בפסקל, ציטוט מה README :

UniFlash 1.36, a free flash utility with source code in Pascal

פורסם

לא התכוונתי לפגיעה פיזית שניתן לראות, אלא שהצ'יפ נפגע (נזק למעגלים בפנים) בניגוד לסתם מידע שנהרס.

פורסם
  • מחבר

טוב(בעצם לא כל כך), תודה בכל אופן על העזרה 8).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים