עבור לתוכן

איך מסבירים למישהו בלי ידע שמגבר ישן, יד שנייה, יכול להיות עדיף על חדש ?

Featured Replies

פורסם

כלומר, היגיון פשוט יגיד, שהחדש עדיף ! התפתחות טכנולוגית וכו'.

פורסם

לפי אותו הגיון יונדאי שנת 2005 חייבת להיות יותר טובה מפורשה שנת 98...

פורסם

לא הבנתי מה אתה רוצה שנגיד לך בידיוק...

להסביר לו זה פשוט , אתה מראה לו שהמפרט הטכני או האיכות סאונד והיציאות של הישן יותר טובות מזה של החדש שהוא רוצה לקנות...

פורסם

מפרט טכני יכול להעיד בדיוק הפוך.

איך מסבירים לו? לוקחים אותו לחנות שמחזיקה ציוד יד שניה (כמו פיוז בגבעתיים) ומשמיעים לו שני מגברים באותו מחיר - אחד סטריאו ישן ועוד אחד רסיבר רב ערוצי חדש.

פורסם
  • מחבר

עוד עוד עוד

אני צריך כמה שיותר טיעונים !

פורסם
  • מחבר

אם אפשר - get technical

אני משכנע מישהו מאוד, מאוד עקשן. צריך הוכחות !

פורסם

אני ההייתי דובק בטיעון של דקטור:

לפי אותו הגיון יונדאי שנת 2005 חייבת להיות יותר טובה מפורשה שנת 98...

ולוקח אותו לחנות ומשווה בין מגבר ישן למשגבר חדש באותו מחיר(כמו שסקורפיון הציע) וזה יהיה מספיק.

חוץ מזה,מגברים לשני ערוצים לא צריכים לתמוך בכל מיני טכנולוגיות חדשות של עיבוד סאונד. המגברים של היום לא שונים בהרבה מהמגברים של פעם (חוץ מזה שפעם שימוש במנורות היה יותר נפוץ).

ולהיכנס לפרטים טכניים זה ממש(אבל ממש ) לא רלוונטי- אפשר למצוא מגבר עתיק עם מפרט "גרוע"(כביכול גרוע) שאוכל בלי מלח כל מגבר עכשוי.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי להיכנס למפרטים שונים, אלא - אם יש כזה דבר - להסביר מה עושים במגברים חדשים שאמור לשפר את הסאונד עצמו.

פורסם

לא התכוונתי להיכנס למפרטים שונים, אלא - אם יש כזה  דבר - להסביר מה עושים במגברים חדשים שאמור לשפר את הסאונד עצמו.

מכניסים שבבי DSP וכל מיני חרטות שהורסים את הסטיראו האמיתי

פורסם
  • מחבר

אבל אני לא מדבר על רסיבר סראונד אלא על מגברי סטריאו !

אילו שינויים חלו בטכנולוגיה של מגברי סטריאו מלפני 30 שנה, למגבר סטריאו של ימינו ?

פורסם

אם אנחנו מדברים על מגבר סטיראו מודרני מול מגבר סטיראו ישן, אז לא בטוח שהמבחן הזה מחזיק. נכון, בשנות ה-70 היצרנים שמו דגש רב יותר על איכות בניה, אמינות, ארץ ייצור וכמובן צליל. אבל בפרוש *לא* כל מגבר סטיראו משנות ה-70 הוא the best there was. יש להתמקד ביצרנים ספציפיים וגם אז מדובר רק בסדרות מסוימות של אותו יצרן שהוכחו כמוצלחים!

בכזה מקרה, מגבר\רסיבר סטיראו ישן, אכן יכול לקחת מגבר חדש שעולה כיום כפול ואף יותר ממנו. אבל הכי חכם זה להשוות את הדגמים המדויקים עליהם אנחנו מדברים! וגם לא לשכוח שהתאור 'ישן' ולא משנה לאיזה מוצר את מייחס אותו, גורר אחריו חסרונות כמו: אחריות, תיקונים בעתיד, תיחזוק רציני, וכו'

פורסם
  • מחבר

את כל זה אני שואל כי הציעו לי מגבר Sansui AU 717

שנות הייצור שלו היו 1977-1979.

המוכר הציע לי אותו ב 700 שקל, כולל אחריות לשנה.

במבחן השמיעה שלי - הוא עבר. אני מדגיש, שלי.

העניין, שה"ספונסר" שלי, קצת נוקשה בדעותיו, ולא מאמין בקניית יד שנייה. הרי, "הטכנולוגיה *בטוח* לא הלכה אחורה ..."

פורסם

את כל זה אני שואל כי הציעו לי מגבר Sansui AU 717

שנות הייצור שלו היו 1977-1979.

המוכר הציע לי אותו ב 700 שקל, כולל אחריות לשנה.

במבחן השמיעה שלי - הוא עבר. אני מדגיש, שלי.

העניין, שה"ספונסר" שלי, קצת נוקשה בדעותיו, ולא מאמין בקניית יד שנייה. הרי, "הטכנולוגיה *בטוח* לא הלכה אחורה ..."

ספונסר = אבא\אמא?

אם כן, יהיה לך קשה להזיז אותם מהקביעה הזו של חדש = בהכרח טוב יותר. מצד שני, הרי אין שום מגבר\רסיבר חדש במחיר של 700 ש"ח, אז אולי היתרון הכלכלי הזה יכול לפעול לטובתך.

פורסם
  • מחבר

סבא. יש לו תפיסות אולדסקול. וכסף היא לא הבעייה אצלו, אלא "להגן עליי". הוא גם לא טיפש.

אבל למה אני נכנס לזה ? הוא לא מאמין שמישהו יודע יותר טוב ממנו, ולכן צריך להביא לו hard facts כדי שיאמין.

וזה מה שאני מנסה להוציא מפה ...

פורסם

ה-avatar שלך..... :P

לדעתי אתה פשוט צריך להשיג מפרטים מדוייקים של שני מגברים די דומים, כולל מחיר

ולהראות לו אחת לאחת שזו קנייה הרבה יותר משתלמת.

אחריות זה דבר חשוב לדעתי. תבדוק מה תקופת האחריות של מגבר חדש, ואיך זה מתבטא במחיר

לדעתי, אחריות ושירות הם חשובים ביותר, במיוחד במקרה כזה שהכסף הוא לא שלך ועל כל בעיה שתהייה עם מגבר יד שנייה יזכירו לך את זה..

תבדוק טוב טוב אם באמת עדיף לך לקנות יד שנייה, לדעתי ראש שקט (ניג'וס משפחתי) עדיף על חיסכון של כמה גרושים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים