עבור לתוכן

פרסקוט או נורת'ווד ?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב פנטיום. כבר הרכבתי מפרט. הדבר היחיד שמפריע לי היא אפשרות הבחירה,

מה עדיף מעבד פרסקוט או נורת'ווד ? בפורומים אחרים אמרו לי שעדיף נורת'ווד 512 מגה קאש.

שנורת'ווד מהיר יותר. ופרסקוט 1 מגה קאש, בנוסף לבעיית ההתחממות שלו נופל בביצועים בהשוואה לנורת'ווד.

האם כל זה נכון ? ואיזה מהם בכל זאת כדאי לי לקנות ?

ומה שמוזר זה שבשתי חנויות גדולות וזולות בראשון לציון היכן שאני גר - הם מוכרים רק פרסקוט.

לאחת מהחנויות קוראים KSP. במחירון באתר שלהם לא רשום איזה מעבד הוא C נורת'ווד או E פרסקוט,

האם ניתן לזהות את סוג המעבד לפי גודל הקאש שלו? למשל אם כתוב: מעבד 3 ג'יגה הרץ 512 קאש אז בטוח שזה

נורת'ווד או שזה יכול להיות גם פרסקוט ??

התקשרתי אליהם והמוכר בחנות אומר שכל המעבדים שהם מוכרים הם פרסקוט.

יש להם גם מעבד 2.8 (הייתי מעדיף לקנות 2.8 כדי שיהיה יותר זול) הבעיה שכתוב שהוא עם 1 מגה קאש,

אז הוא פרסקוט ??

פורסם

1 מגה קאש זה רק פרסקוט.

KSP אכן מוכרים עכשיו רק פרסקוט.

פורסם

תוכל להבחין במגה קאש או חצי מגה קאש, KSP מוכרים 2.8 רק פרסקוט, אבל יש להם נורטוד 3.0

הפרסקוט במהירויות נמוכות יותר (פחות מ3גיגה) נופל בביצועים

הוא כרגע לא מומלץ, לא לשימוש ביתי רגיל ובטח ובטח שלא ל OC

פורסם
  • מחבר

אז זה מה שראיתי שבאתר רשום מעבד 3 ג'יגה הרץ עם 512 קאש (שזה אומר שזה נורת'ווד) ובכל זאת כשהתקשרתי המוכר אמר שהם מוכרים רק פרסקוט. לכן נוצר הבילבול.

הפרסקוט במהירויות נמוכות יותר (פחות מ3גיגה) נופל בביצועים

הוא כרגע לא מומלץ

אז נניח שיש לי אפשרות לקנות או 3 ג'יגה הרץ פרסקוט או 3 ג'יגה הרץ נורת'ווד. איזה מהם לבחור ?

פורסם

לנוכח הנסיבות שנאמרו כאן , כמובן שנוט'ווד!

פורסם

הפרסקוט פשוט לא טוב. יש לו באגים בקאש והוא מתחמם בטירוף. אולי הסטפינג הבא של הפרסקוט הייה יותר נורמלי.

ועדיף את הנורת'ווד בכל מובן כרגע. לא משנה המהירות

פורסם

אז זה מה שראיתי שבאתר רשום מעבד 3 ג'יגה הרץ עם 512 קאש (שזה אומר שזה נורת'ווד) ובכל זאת כשהתקשרתי המוכר אמר שהם מוכרים רק פרסקוט. לכן נוצר הבילבול.

אז נניח שיש לי אפשרות לקנות או 3 ג'יגה הרץ פרסקוט או 3 ג'יגה הרץ נורת'ווד. איזה מהם לבחור ?

עדיין נורטוווד כל עוד יש דגם כזה שנמכר ;D

בכל מקרה הכוונה שלי היתה שליבת הפרסקוט משתווה בביצועים שלה מול הנורטווד בסביבות ה 3.0-3.2

מתחת לזה ליבת הנורטווד לוקחת מבחינת ביצועים

מעבר ל 3.4 הפרסקוט אמורה להיות טובה יותר

חוץ מביצועים, החום שהוא פולט (שמפריע לכולם ולא"קרים בפרט) הנוורטווד יהיה עדיף

יוצא בקרוב הסוקט החדש של אינטל עדיין על ליבת הפרסקוט אבל קהילת החומרה בארץ ובעולם בכלל, בנו עלו ציפיות על שיפורים וכו

כרגע ממה שנראה הוא לא יראה שיפורים בנושאים ה"כואבים" של הפרסקוט, בביצועים כמובן להמשיך ולהעלות..

פורסם
  • מחבר

אוקיי חברה, תודה רבה שעזרתם לי אתם אחלה !  ::)   :-*

אני עכשיו הולך לפרסם את המפרט שהרכבתי בפורום מפרטים כאן בHWZONE אז כנסו לשם אם אתם יכולים

אשמח לקבל את הדיעה שלכם לגבי הרכיבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים