עבור לתוכן

להרכיב את המחשב בעצמי או לא?

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב בקרוב ורציתי לדעת אם כדאי לי להרכיב אותו בעצמי, למרות שזאת תהיה הפעם הראשונה שלי.

אני לא כל כך רוצה לקחת את הסיכון, אבל האתגר הזה זה הכיף.

מה אתם אומרים כדאי לי או לא?

יש לציין שאני לא הכי מנוסה בחיבור מעבד ללוח וכל אלה.

ד"א

יש סיכוי שאם אני אעשה משהו לא טוב אז יהרס לי חלק כלשהו?

פורסם

אין שום סיכון אל תדאג תיהיה קצת זהיר אל תכנס בקבלים (הם ממש לא סימפטים, חיבורים חלשים)

חשמל סטטי וכולי רק תזהר לא לשים על שטיח וכאלה מקומות לא חביבים..

אם תעשה את העבודה על השולחן ותיהיה רגוע אתה פתור משני הבעיות האלה (הקבלים ברוב המקרים היו רחוקים מהחלקים שאתה צריך להרכיב)

מבחינת הרכבה זה לגו, הכל פשוט הכל קל הכל שטויות

תאמין לי להרכיב לבד הכי טוב אתה מכיר את המחשב שלך כמו את כף היד, אל תתן לשום מעבדה לעשות את זה בשבילך

פעם באה שתחליף חלק או שתצטרך לעשות תיקונים\החלפות במחשב שלך תרגיש שאתה מתמצא הרבה יותר מאשר מחשב קומפלט שקנית...

פורסם
  • מחבר

כן אבל אני לא יבטוח שאני אדע את מה להכניס איפה.

פורסם

תאמין לי שלהרכיב מחשב זה קל פי 100 מאשר להרכיב את המוצרים של "IKEA" ויש זקנים בני 90 שקונים שם...

הכל לגו, לאן כבר יש לך לדחוף את כרטיסי ה PCI? לאן יש לך לדחוף את הזכרונות?

במעבד יש לך חוסר פינים בצד אחד שתדע איך להכניס אותו (באיזה כיוון)

הכל מותאם בדיוק אין הרבה מקום לטעויות

אם אתה לא מבין כללללללללום בזה, אולי כדאי שיהיה לידך מישהו בעל ניסיון

אם אתה מבין קצת, תפתח את המחשב תראה דברים שאתה לא סגור עליהם וזהו

הרכבה של מחשב זה דבר מאוד פשוט ולוקח 10 דקות (גג רבע שעה אם הסתבכת עם ההיטסינק)

פורסם
  • מחבר

ואת הכבלים של הHDD אני חושב שאני לא יודע לאן לחבר, אבל אני חושב שאני אסתדר. :P

את הזיכרונות ואת ה-HDD צריך להגדיר בביוס או שהם מוגדרים אוטומטית?

פורסם

אם זה הרדיסק IDE אתה צריך לארגן את הג'מפרים עליו (פירוט יהיה על ההרדיסק/בחוברת).

אני ממליץ לך לעיין קצת בחוברת של הלוח לפני ההתקנה.

כולנו היינו שם - בהצלחה.   ;)

פורסם

מוגדרים אוטומטית ברוב המקרים

בחלק מהמקרים תצטרך לשנות ידנית את מהירות הזכרונות

אם אתה קונה הרדיסק ATA זה לא בעיה יש לך על הלוח שני חיבורי IDE

יהיה כתוב לך בפירוש IDE1 IDE2

תשתמש ב1 לכוננים קשיחים וב2 לכוננים אופטיים (סידי,צורב,DVD וכו..)

יש לך בכבל 3 חיבורים

2 קרובים ואחד מרוחק, המרוחק מתחבר ללוח, השניים הקרובים זה MASTER\SLAVE לחיבור שני כוננים לאותה יציאה

פורסם
  • מחבר

זה הרד-דיסק

WD 120GB 8MB SATA

תודה לכם על העזרה ועל התשובות המהירות..!!!!

פורסם

אם אתה יודע מה זה ג'אמפר , אתה צריך לדאוג שגם הסידירומים וגם ההארדיסקים יהיו על MASTER , אם יש לך גם צורב וגם סידי אז תשים את הצורב על MASTER ואת הסידי על SLAVE... , זה בעזרת ג'אמפר קטן...

את הכבלים של ההארדיסק אתה מחבר ישירות ללוח , יש לך כמה יציאות של IDE על הלוח...

עכשיו , נתתי לך כאן ציור שבו סימנתי את כל הדברים שאליהם אתה צריך לשים לב... , אני מקווה שאתה יודע מהם , אבל אני הכנתי את הציור , אז ואטוס , עשה לי טובה , הסבר לו לפי הצבעים , האליפסות והמרובעים מה כל דבר עושה...

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה סטינגר (:

הצבעים של החיבורים בתמונה משתנים אל תבנה עליהם בלוח שאתה קונה

בכל מקרה החיבורים הצהובים עם האליפסה השחורה זה הIDE עד כמה שהבנתי כל מה שיהיה מחובר אצלך זה הכוננים האופטיים

בעיגול הכחול אתה יכול לראות את החיבורים הקטנים של ה SATA (לשם אתה מחבר את ההרדיסק בלה בלה בלה אין הרבה מה לטעות)

חשוב לשים לב שאתה מחבר את שני חיבורי החשמל שמצויינים בריבוע אדום, החיבור המרובע הקטן זה עזר כי החיבור הסטנדרטי הגדול לא מספק לדרישות של היום..

ליד המעבד יש ידית קטנה חביבה שאתה צריך להרים לפני הכנסת המעבד, הפינים יחליקו בעדינות אל תפעיל שום כוח

לגבי הזכרונות יש צורך בהפעלת קצת כוח לא בהגזמה תשים לב לאורך החיבורים בזכרונות ובתושבת, יש שני פסים אחד יותר קצר מהשני (בשביל לא להכניס את הזכרון הפוך)

בחיבור הAGP יש לך את התופסן הקטן, אני אישית מעדיף לשבור אותו על ההתחלה אבל אם אתה מעדיף להשתמש בו תפתח אותו עד הסוף לפני הכנסת הכרטיס, שאתה דוחף את הכרטיס הוא אמור טיפה להתקפל למעלה וידנית או בלחיצה חזקה אתה מכניס את התופסן לתוך החריץ בכרטיס שינעל ללוח ולא יצא בטעות...

הקבלים מצויינים בנקודות אדומות, אין לך מה להתעסק באיזור שלהם ותשתדל מאוד לא לגעת בהם, הם לא סימפטים כמו שכבר הזכרתי קודם

מבחינת חיבור כוננים אופטיים הכל מובן?

חיבור הלוח אם אל הלוח אתה יודע?

פורסם

המלצה שלי תרכיב את המחשב אם עוד מישהו.

למרות שזה ממש פשוט תמיד שעושים משהו שניים אז יש פחות מקום לטעויות

פורסם

ואטוס , שחכת להזכיר משהו חשוב...

רצבי , תסתכל על הסוקט הלבן  , ציירתי שם חץ בצבע שחור לאחת הפינות של הסוקט... , לפינה העליונה של הידית שאתה צריך להרים(את הידית אתה מרים לפני הכנסת המעבד...) החץ הזה מסמל איך בידיוק אתה אמור להכניס את המעבד... , על המעבד יהיה לך מין חץ קטנטן באחת הפינות , והוא מסמל לך את אותו החץ שאני סימנתי , להכניס את המעבד לפי החץ...

יענו , החץ שמצוייר על המעבד צריך להיות בידיוק באותו מקום שהחץ שאני ציירתי בו...

ההסבר הזה היה גם לכל מי שלא ידע את זה(הממ , ואטוס?)

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

הריבועים האדומים הם בשביל הספק?

מה זה AGP?

ושוב תודה לכולכם....!

עזרתתם לי מאוד!!!

פורסם

הAGP זה זה שלידו מסומן קליפס בעיגול בצבע תכלת , הסלוט עצמו בולט , מכיוון שכל הסלוטים לבנים , רק הוא סגול...

הריבועים האדומים הם בשביל הספק כן(כאילו , הכבלים שיוצאים מהספק צריכים להתחבר אליהם.)

פורסם
  • מחבר

תסלחו לי על התקפת השאלות, אבל אני מעדיף לשאול ולדעת מאשר לא לדעת בכלל. (גם בשביל שאני לא אטעה)

מה מתחבר לחיבור AGP?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים